VYPOVED

Príspevok v téme: VYPOVED
Deni223

Ahojte, viem že to tu asi nepatrí, ale potrebujem súrne od niekoho pohotovú radu. Chcem sa opýtať aké máte skúsenosti s výpoveďou, chcem sa opýtať či ma vypoveď nejako v budúcnosti môže ovplyvniť pri hľadaní novej prace. Je možno aby si to zamestnávateľ niekde vedel zistiť koľko výpovedí som pred tým dostala?Prečo bola tá výpoveď? Ďakujem.

vankus

ANGEL-DEMON však ty si robotníčka čo tu splietaš o pohovoroch stačí, že máš ruky a nohy to je celá tvoja kvalifikácia

Ayal

Ahoj, záleží od typu pracovnej pozície. Pri "nekancelárskych" ich to vôbec nebude zaujímať.
Pri kancelárskych, kde ide o viac kolové pohovory, sa Ťa určite budúci zamestnávateľ opýta dôvod odchodu zo zamestnania a taktiež si to všimne aj v životopise. V prípade serióznejších pozícii sa zvyknú budúci zamestnávatelia informovať (volaním) o Tebe od Tvojich minulých zamestnávateľov, kde si overujú to, akým si bola zamestnancom. Preto, nech už boli dôvody odchodu (výpovede) z práce akékoľvek - vždy je potrebné odísť zo zamestnania, keď už nie s pozitívnymi, tak aspoň s neutrálnymi, vzťahmi, nie s negatívnymi.
Prajem veľa úspechov.

WHISPER

nikto to zistovat nebude... ja som pracovala najdlhsie v jednej spolocnosti 6 rokov, potom 2roky od 2014- januar 2016, v zivotopise mám ze 2014-2016 XY zamestnavatel, pritom v 2016 som menila kazdy mesiac robotu takmer a nemám to uvedené,
mám ze 2014-2016, a od 2016-po sucasnost som tu kde som..

:-) tak sa robi zivotopis :-)

na pracovnom pohovore sa ta budu pýtat stále to isté...
kde ste robili doteraz? alebo "ake mate pracovne skusenosti?"
odpoved:
to co je vyssie 6rokov tam, 2 roky hentam,.. v sucasnej práci som rok... a dalej neriešia..
pýtaju sa na dovod odchodu?
-tam kde som bola 2 roky bol pouvezok, tak som povedala potenciponalnemu zamestnavatelovi na pracovnom pohovore ze nevyhovujuce platove podmienky, doteraz boli vsetci v pohode ze sme sa uprimne rozpravali tak som povedala ze pol uvezok a mam byt, uver a potrebujem to z niečoho platit, tak potrebujem prácu na plny uvezok ,.. hned ma zobrali, všade..

LAXMI

Moze sa ta opytat na dovod, preco si z prace odisla. Priprav si diplomaticku odpoved, lebo plati, ze nikdy neohovaraj a nevyjadruj sa negativne na svojho minuleho zamestnavatela pred tym buducim, aj keby to bola pravda.

Moze od teba ziadat referencie, alebo kontaktnu osobu z predchadzajuceho zamestnania, ktorej sa popyta, aky si zamestnanec.

Posledna moznost je, ako tu uz bolo spomenute, ze si to vsimne v Zivotopise. Tie kratsie do 3 mesiacov ani neuvadzaj. Ono je logicke, ze clovek ma 3 mesacnu skusobnu dobu, aby zistil, ci pracu zvlada, vyhovuje mu a ma pravo sa rozhodnut, ak nie. Tiez az tam zisti, ako to v tej firme funguje, alebo skor nefunguje. Dolezity je aj kokektiv a tie byvaju na Slovensku otrasne.
Na druhej strane to evokuje nespolahlivost, ze nevies nikde vydrzat.

Zalezi aj na aku pracu. Tam, kde nemozu zohnat ludi, alebo niekde za pas operator,tym je to uplne jedno, hlavne aby si makala.
Karierne ta to vsak moze pochovat.
Bolo by mozno lepsie premyslat nad vlastnym biznisom, lebo zamestnavanie na Slovensku je katastrofalne - nizke platy, robis za 3, kolektiv otrasny a praca, ktora ta nebavi.

nnnuuu

Nie je dobré to, ak v jednej práci vydržíš veľmi krátko. Budeš to uvádzať do životopisu a zamestnávateľ si to isto všimne. O takých zamestnancov nie je potom veľký záujem. Dôvody prečo ťa vykopli, tam uvedené nebudú, ale to si isto rýchlo domyslí, že asi nie si príliš spoľahlivá, možno si, neviem. Nakoľko je to tvoja prvá práca, tak samozrejme že na zmenu právo máš!