Zdravím vás,
..som 17násť ročná stredoškoláčka, ktorú už nejakú tú dobu trápi jedna ale dosť závažná vec. Po niektorý si určite s vás hneď pomyslia "Však má len 17, tak čo to dievča chce?!" alebo podobné vetné spojenia k tejto téme.
Ide o moju váhu a postavu. Neznášam sa za to ako vyzerám! To ako ma na základnej šikanoval chlapec ktorý sa mi páčil, ktorý sa mi vysmieval a nazýval ma prasaťom. Toto všetko! Prešla som len po chodbe okolo pár žiakov a počula som len posmech na môj výzor.. Ale poďme ďalej!
V tej dobe som mala výžny úraz hlavy. Žiadný otras mozgu al. podobne. Proste to bolo vážnejšie čo tu nebudem vypisovať.
Po tom úraze som ostala chorá tak, že beriem niekoľko liekov za deň. Rano, obed, večer. Síce sa mi za tie dva mesiace strávené v nemocnici podarilo schudnúť ale potom po nástupe do posledného ročníka na zakladnej, som kvôli liekom opäť pribrala. Ak som sa snažila sebeviac, nešlo to dole! Na telocviku som tak tiež kvôli tomu úrazu necvičila..
Vlastná sestra sa mi vysmievala. Ona bola vždy tá plochá ako papier, žiarlila som na ňu a naďalej i žiarlím! Tie výsmešky od nej spolu zo spolužiakmi na základnej ma dohnali až k tomu, aby som si ubližovala. Rezanie po rukách žiletkou! Áno, mám do teraz i jazvy, ktoré nepekne "svietia" na mojích rukách!
Po skončení zakladnej som sa dostala na strednú a napriek prehovárania matky, i na odbor, kde sa ľahko priberie! ..snažila som sa od jedla zdiaľovať, vyplatilo sa. A ako som spomýnala vyššie, i naďalej na telocviku necvičím. Nemôžem!
Počas prvého roka na strednej som schudla 10kg..momentálne vážím 69kg a moja výška je 162cm. Ale tým to nekončí. Opäť začali posmešky zo strany mojej sestry, spolužiakov a žiakov z vedľajších tried. Už naozaj neviem čo robiť. Ubližovanie mi za to nestojí a neustále sa sťažovanie si môjmu psychiatrovi tiež nie!
A tak vás všetkých prosím o radu.. Ako aj popri niekoľkých liekov schudnúť bez namáhového cvičenia a bez účinných diét?!
Som druháčka a ako už dospievajúce dievča meniace sa na mladé dievča, chcem zmeniť i svoj zovňajšok.
A chcem len na záver povedať. Na negatívne a posmešné komentáre reagovať absolutne nebudem, tých mám už naozaj dosť!
Vopred ďakujem za rady :)