Potrebujem pomôcť

Príspevok v téme: Potrebujem pomôcť
Sann

Zdravím vás,
..som 17násť ročná stredoškoláčka, ktorú už nejakú tú dobu trápi jedna ale dosť závažná vec. Po niektorý si určite s vás hneď pomyslia "Však má len 17, tak čo to dievča chce?!" alebo podobné vetné spojenia k tejto téme.
Ide o moju váhu a postavu. Neznášam sa za to ako vyzerám! To ako ma na základnej šikanoval chlapec ktorý sa mi páčil, ktorý sa mi vysmieval a nazýval ma prasaťom. Toto všetko! Prešla som len po chodbe okolo pár žiakov a počula som len posmech na môj výzor.. Ale poďme ďalej!
V tej dobe som mala výžny úraz hlavy. Žiadný otras mozgu al. podobne. Proste to bolo vážnejšie čo tu nebudem vypisovať.
Po tom úraze som ostala chorá tak, že beriem niekoľko liekov za deň. Rano, obed, večer. Síce sa mi za tie dva mesiace strávené v nemocnici podarilo schudnúť ale potom po nástupe do posledného ročníka na zakladnej, som kvôli liekom opäť pribrala. Ak som sa snažila sebeviac, nešlo to dole! Na telocviku som tak tiež kvôli tomu úrazu necvičila..
Vlastná sestra sa mi vysmievala. Ona bola vždy tá plochá ako papier, žiarlila som na ňu a naďalej i žiarlím! Tie výsmešky od nej spolu zo spolužiakmi na základnej ma dohnali až k tomu, aby som si ubližovala. Rezanie po rukách žiletkou! Áno, mám do teraz i jazvy, ktoré nepekne "svietia" na mojích rukách!
Po skončení zakladnej som sa dostala na strednú a napriek prehovárania matky, i na odbor, kde sa ľahko priberie! ..snažila som sa od jedla zdiaľovať, vyplatilo sa. A ako som spomýnala vyššie, i naďalej na telocviku necvičím. Nemôžem!
Počas prvého roka na strednej som schudla 10kg..momentálne vážím 69kg a moja výška je 162cm. Ale tým to nekončí. Opäť začali posmešky zo strany mojej sestry, spolužiakov a žiakov z vedľajších tried. Už naozaj neviem čo robiť. Ubližovanie mi za to nestojí a neustále sa sťažovanie si môjmu psychiatrovi tiež nie!
A tak vás všetkých prosím o radu.. Ako aj popri niekoľkých liekov schudnúť bez namáhového cvičenia a bez účinných diét?!
Som druháčka a ako už dospievajúce dievča meniace sa na mladé dievča, chcem zmeniť i svoj zovňajšok.
A chcem len na záver povedať. Na negatívne a posmešné komentáre reagovať absolutne nebudem, tých mám už naozaj dosť!
Vopred ďakujem za rady :)

FITsomnou

Ahoj Sann. Som výživová poradkyňa a veľmi by som ti chcela pomôcť. Na základe toho, čo som čítala je toho veľa, čo by som ti chcela povedať, ak chceš, kontaktuj ma na email: erika.krasnecova@gmail.com alebo na moju stránku na facebooku: FIT so mnou. Budem rada, ak sa ozveš. Ak nie, tak pamätaj, že každá žena je svojim spôsobom krásna. Ľudí, ktorí ti takto ubližujú si nevšímaj, nestoja ti za to a hlavne sa kvôli nim netráp. Ak chceš spraviť zmenu, sprav ju kvôli sebe, aby si sa TY cítila lepšie a aby si bola TY zdravšia, pretože zdravé stravovanie je dôležité pre každého jedného z nás. Pekný deň.

Gima

Ked máš neake zdravotne problemy, tak cvičievaj vo fitku, kde je menšia možnosť úrazu. Občas zájdi aj do plavárne, ja tam iba ležím vo vode a trocha cvičim, nemusím plávať. Myslím, že nemáš velku nadváhu, sestra sa ti smeje len zo závisti. Mne pomáha vo fitku cvičenie s činkami, potom stroj na spevnenie stehien a zadku, kde akokeby lyžujem a druhý simuluje stupanie do schodov, paradne to vycvičí achilove šlachy a spevní lýtka. Po pol roku cvičenia mám pevnú chôdzu a silne svaly a aj som schudla. Chodim do kajangymu tu v Petržalke. Držím ti palce pri cvičení. Ahoj.

medikamentus

Sunny, neblazni.
Dobre, takych 7 kg pokojne mozes zhodit v priebehu pol roka.
Kvoli tomu sa predsa nebudes rezat a nezvratne si nicit pokozku..?
Rozbehni metabolizmus 6-timi mensimi porciami denne a pridaj nejaky pohyb. Nejedz nizkotucne jedla, lebo su nahradene sacharidmi. Jedz kvalitnu stravu, ved mamka ti urcite vari jedlo bez Eciek. Len si daj menej.
Chlebika minimum a len doobeda. Rovnako ovocie.Na vecer bielkoviny a zeleninu.
Ak sa hanbis behat vonku, tak zacni cvicit vo svojej izbe. Kazdy pohyb je dobry, mas internet, tak si odkukaj.
Na chalanov a vobec vsetkych, co sa ti smeju sa mozes vy...srat.

Marosko-n

Stačí menej jesť a jesť to čo je správne,
Voda ktorú pijete sa viaže na tuk a telo je napumpované colami, malinovkami dojčenskými ,vodami minerálkami, A telo nemá kvalitnú zdravú vodu na zbavenie sa toxínov a prebytočných látok. Potom neprimerane tučnie a chorie.

Noemi44

ahoj :) ked nechceš nejaké drastické diéty tak skús pravidelnú stravu po menších dávkach. A keď sa ti nechce cvičiť tak čo tak nejaké prechádzky? alebo bicykel ? ono to nepojde len tak to chudnutie.Musíš preto niečo robiť.

Trenertrener

Cvicit sa ti nechce diety nechces ? Co vlastne chces aby sme schudli za teba ? Zacni makat na sebe lebo budes vydepkovana zamindrakovana ako doteraz kazdemu sa v zivote volaco nie moc pekne stalo a sme tu? Rozumies tomu co ti hovorim zacni na sebe makat lutost nikdy nikomu nepomohla ja osobne som sa musel ucit chodit odznova schudol som na neuveritelne hnusnu nizku vahu a zacal som makat nevedel som cvicit pomaly malymi krokmi som sa dopracoval k tym velkym. Takze neplac nedepkuj kukni si na nete jedalnicky nevyzieraj sa zisrlit mozes.iba ma seba a na svoju sprostost. Ked sama na sebe zapracujes budes hrda sama na seba ze so to zvladla a spomenies si na moje slova je to naozaj v zivote iba o motinacii ked ju mas ides si za tym. Zacni a neplac. Drzim palce.

Lill v

Ahoj strave a výživovým doplnkom sa venujem sú to ale drahé výrobky ked som začala sa tomu venovať ani sama som nato nemala. Preto Radim ľudom ale nenútim ich kupovať len ked majú záujem tvoja váha Neni zlá v staršom veku sa tomu môžeš venovať ked mas vôľu a kľudne sa potom ozvy Nejakému poradcovi

1789465

silnejsie baby su krasne, len musia posobit veselo a sebaisto :) namalujes sa, spravis si vlasy, nieco pekne das na seba a hlavne usmev na tvari a haterov mas pici ako sa vravi ;) v tvojej vahe problem nevidim

Zuzkazuzanka

Musis vystupovat pred ludmi sebaisto lebo oni ta poznaju, vedia ze sa tym trapis a preto sa do teba este viacej pustaju...skus povedat sestre ked sa ti bude vysmievat ze si spokojna zo svojim telom a nech si toe detinske reci necha pre seba.

Zuzkazuzanka

Ahooj :) podla mna niesi vobec tucna a uz vobec nie jak prasa...... vykasli sa na vsetkych co sa ti posmievaju a nevedia ako ti tym ublizuju. Ja to poznam ked som mala tolko rokkov ako ty tiez mi vadila moja vaha,mala som 62kg. Hanbila som sa ist na kupaliska, nenosila som kratke oblecenie...ale jak som dospievala tak som si uvedomovala ze netreba sa hanbit za svoje telo a prave naopak byt viacej sebavedoma atd......teraz mam 80kg citim sa vyborne vo svojom tele aj ked by som chcela tvojich 69 kg :D teraz sa za nic nehanbim obleciem si co chcem dokonca aj plavky. Nemusis mat 50 kg aby s teba bola kocka...zabudni na tie ich detske vysmesky a bud spokojna so svojim telom :) na svete su ovela tucnejsie zeny a su krasne.