ako vysvetlit zamestnavatelovi ze v teho nemozem pracovat 16 h denne

Príspevok v téme: ako vysvetlit zamestnavatelovi ze v teho nemozem pracovat 16 h denne
zuzka456

Ahojte,

som v 13 tt tehotenstva,zajtra toidem oznamit sefovi.
Pracujem v automobilke na oddeleni logistiky. Kazdy den musim urobit svoju robotu, ta sa proste odlozit ne dalsi den neda. Preto som v praci tak dlho - 14 - 16 az 18 dodin denne. Zalezi od toho ci sa vyskytne nejaky problem alebo je klud. Nemam v praci za seba ziadnu nahradu. Ked niekedy potrebujem ist k lekarovi den pred tym si urobim veci z dalsieho dna a este k tomu v tenden vecer musim prist dorobit ostatne veci lebo to za mna nema kto urobit.

Doteraz som to zvladala lebo je to moja prva praca po VS a kariera bola na prvom mieste, ale teraz je to ine , zdravie drobca a mna je teraź pre mna na prvom mieste.

Doma mi vraveli ze sa mam vypisat na PN. Ale ja by som predsa chcela pracovat ale len v ramci normalnej pracovnej doby 8 hodin denne.

Stretli ste sa niekedy s takym pripadom? Mam prav vypytat si nejake ulavy alebo nejaku vypomoc pri praci od sefa?

Dakujem za reakcie

Bubliii

Hracc, prečo by nemohla byť? Mám kamarátku, ktorá ako jediná na ústave ovláda nejaký strašne zložitý program na sekvenovanie (asi, nezachádzali sme do detailov) a ozaj to nikto iný na ústave nevie. bola na školení niekde mimo, školenie bolo hrozne drahé, tak šéf poslal iba jedného človeka - ju. keby chcela odísť, musí nového zaučiť.
podobne tuto autorka tiež môže ovládať nejaký špeci IT program.. ale to len hádam..

Bipo

Dalsi pripad brutalneho vykoristovania ktore priniesol Slovakom vstup do EU. Tento pripad pripomina Cinu kde sa na jeden job ponuknu naraz napriklad dvaja bratia, za 1 plat. Na zaplakanie.

bibinu

Tehotná može robiť max 8,5 hodiny a pracu ktora je vhodná, tak to je . Na to si maš zohnať to potvrdenie, a napísať to tam.
V Administratíve nemožeš pracovať 16 h bez tvojho súhlasu.-a musí pridať. za nadčas
A Ako tehotnu ta nemože vyhodiť.
Ale nepočuli sme ešte o tom že sa pracuje každý den 16. h.Nestíhaš tu pracu za za 8,5?.Ppreto tam sedíš dlhšie?. Nerozumieme ti.
Taký problém zaučiť niekoh?. Ked maš potvrdenie ak ti da len 8,5 h a možeš zaučať, lebo časť roboty musí niekto urobiť.Čo tozmýšlaš dopredu, vybav si to potvrdenie. Nevie o tom tak čo sa da riešiť.To je jeho problém ako to bude riešiť čo sa dopredu bojíš?

zuzka456

Ale ja nepracujem vo vyrobe ale v administrative. Nerobim manualnu pracu ale pracu v kancelarii. A tam musim ostavat dlho. Nikde ma nepreradi .necha ma tam kde som lebo nema nahradu. Problem je ze nikto za mna tu pracu neurobi. Iba ja to viem. Inak by som musela niekoho zaucat co je praca navyse.

lolkomaly

Prečo tam idú?Po dlhššom pracovnom dni maju voľno Nie? a maju príplatky.Musiš vykomunikovať- on nevie že si v tom.Preradí ta na inú pracu,

veritos

Vypýtaj si potvrdenie od lekára a chod. Musí ti dať max. 8 hodín ak chceš pracovať a zaradit ta na menej náročnú pracu.
Alebo si zober PN na oddych,aj s potvrdením.
Neviem prečo pracuješ 16 hodín, striedate sa nie?Prac doba je 8,5 pol h v tom obed, alebo 12,a potom nejakévolno-to zo suhlasom.Ale nie ked si v tom.Ked nemá deto nemusí to pochopiť ten

veritos

Vypýtaj si potvrdenie od lekára a chod. Musí ti dať max. 8 hodín ak chceš pracovať a zaradit ta na menej náročnú pracu.
Alebo si zober PN na oddych,aj s potvrdením.
Neviem prečo pracuješ 16 hodín, striedate sa nie?Prac doba je 8,5 pol h v tom obed, alebo 12,a potom nejakévolno-to zo suhlasom.Ale nie ked si v tom.Ked nemá deto nemusí to pochopiť ten