ako vysvetlit zamestnavatelovi ze v teho nemozem pracovat 16 h denne

Príspevok v téme: ako vysvetlit zamestnavatelovi ze v teho nemozem pracovat 16 h denne
zuzka456

Ahojte,

som v 13 tt tehotenstva,zajtra toidem oznamit sefovi.
Pracujem v automobilke na oddeleni logistiky. Kazdy den musim urobit svoju robotu, ta sa proste odlozit ne dalsi den neda. Preto som v praci tak dlho - 14 - 16 az 18 dodin denne. Zalezi od toho ci sa vyskytne nejaky problem alebo je klud. Nemam v praci za seba ziadnu nahradu. Ked niekedy potrebujem ist k lekarovi den pred tym si urobim veci z dalsieho dna a este k tomu v tenden vecer musim prist dorobit ostatne veci lebo to za mna nema kto urobit.

Doteraz som to zvladala lebo je to moja prva praca po VS a kariera bola na prvom mieste, ale teraz je to ine , zdravie drobca a mna je teraź pre mna na prvom mieste.

Doma mi vraveli ze sa mam vypisat na PN. Ale ja by som predsa chcela pracovat ale len v ramci normalnej pracovnej doby 8 hodin denne.

Stretli ste sa niekedy s takym pripadom? Mam prav vypytat si nejake ulavy alebo nejaku vypomoc pri praci od sefa?

Dakujem za reakcie

Mesačný princ

Vezmi si tú PN alebo nakukni do kolektívnej zmluvy, či kontaktuj odbory. Vo väčšine firiem existuje buď jedno, alebo druhé.

lienka_1

normalne za nim chod ze mas taku situaciu, ze si ochotna pracovat, ale na inej pozicii a uvidis ako zareaguje a nakolko bude ochotny

sssm

Ak nemas v praci za seba nahradu, nie je to tvoja chyba, ale chyba zamestnavatela/ To ta trapit nemusi. Rob si svoje, odpracuj si tych 8 hodin, co stishnes, stihnes, co nie, nie. Maximalne hodinu nadcasu. Ak sa zamestavatelovi nepaci, tak daj vypoved.