Obriezka

Príspevok v téme: Obriezka
PeterNOV

Čaute, mám 17 a chcel by som sa s Vami poradiť o svojich problémoch. Keď som bol malý, tak mi diagnostikovali fimózu (zúžená predkožka), no po niekoľkých návštevách rôznych lekárov moji rodičia skonštatovali, že najlepšie bude počkať ako sa to vyvinie. Dlho potom neboli žiadne problémy, no nedávno sa mi po zápale predkožky, opäť zúžila a už sa nedala pretiahnuť. Po návšteve urológa som sa rozhodol, že si nechám spraviť obriezku aby sa mi podobné problémy už nezopakovali. Termín mám v pondelok a strašne sa toho bojím. Viem, že je to dobré jednak z hygienického hľadiska, ale aj z pohľadu na výrazné zníženie rizík spojených so zápalmi, infekciami či prevenciou proti pohlavným chorobám alebo rakovine, no napriek tomu z toho mám obrovský strach a neviem akú bolesť po zákroku mám od toho čakať. Som si vedomý toho, že určite nie som prvý a ani posledný, kto má podobný problém, a tak sa chcem opýtať či tu je niekto, kto absolvoval obriezku v približne rovnakom veku ako ja a bol by mi ochotný pomôcť a opísať problémy, aké s tým mal alebo sa len podeliť o svoje skúsenosti a dať mi nejaké užitočné rady (napríklad čo mu pomohlo proti bolesti, čomu sa mám vyhnúť po zákroku, ako dlho trvá kým si žaluď zvykne na "obnaženie" respektíve ako dlho bude citlivý na dotyk). Chcem poprosiť tiež baby aby sa vyjadrili ako by reagovali keby pred sexom zistili, že chalan má obriezku (či by ich to znepokojovalo alebo by boli pokojnejšie). Takisto sa chcem opýtať na to, že pokiaľ som sa rozhodol pre celkovú anestézu a dnes sa cítim trochu nachladený, tak či je nutné zákrok presunúť (lokálnu sme už s anesteziológom vylúčili. Ďakujem za pomoc

PeterNOV

Predoperačné už mám za sebou a podľa toho čo som sa rozprával s anesteziológom, tak by mi výsledky mali platiť cca 3 týždne, čiže ak sa to podarí dať čo na najskorší možný termín, tak by som už nemusel opäť absolvovať predoperačné. Takisto hovoríš o najlepšom možnom vývoji a človek nikdy nevie čo všetko sa môže skomplikovať...

mate59

Pred CA ti budú robiť ešte min. 1 deň pred predoperačné vyšetrenie,srdce,tlak,rozbor krvi.Bolesti sa neboj,pichnú ti injekciu a len sa ti zatočí hlava a spíš.OP trvá cca 20 min pri celkovej cirkumcíziiPotom nič necítiš ani po prebudení,bez bolesti.Prvé 2-3 dni si ho obviaž zľahka sterilnou gázou,vyhneš sa dráždeniu.Potom si ho máčaj v kamilkovom odvare,dá sa kúpiť aj kamilkový extrakt,ktorý lan nakvapkáš do teplej vody a máčaj 3-4x denne,bude sa to lepšie hojiť.Asi o 10 dníti vyberú stehy,alebo samé sa rozpadnú,záleží,aké ti dajú.Trenie nebude vadiť,treba nosiť zo začiatku voľnejšie trenky a tepláky,nie rifle.Nič to nebude, nemaj strach.

erikman

Určite sa neboj - veď si to nedávaš robiť zo srandy, ale musíš. Každý Ti povie niečo iné a veľmi by som sa neriadil niektorými indivíduami, ktoré sa len nudia a potrebujú sa zviditeľniť. Prináša to aj nepríjemnosti, ale si mladý, popasuješ sa s tým, nič vážne to nebude. Ak sa bojíš, tak mi hocikedy napíš, som medik.

PeterNOV

Operáciu sme nakoniec museli preložiť, keďže anesteziológ povedal, že musím byť aspoň týždeň pred operáciou úplne zdravý. V stredu idem na kontrolu ku doktorke a ak tá skonštatuje, že som zdravý, tak mám volať a snáď mi dajú čo najskorší možný termín aby som opäť niečo nechytil. Stres zo mňa teraz trochu opadol, no viem, že za pár dní to budem riešiť zas. Nemáte ešte niekto nejaké skúsenosti s týmto zákrokom? Vopred ďakujem ;)

PeterNOV

Tak kiežby to bolo tak, ale z čítania názorov rôznych ľudí sa bojím, že v tvojom prípade to bolo len výnimočné šťastie, ale bodaj by sa to tak dobre ako u teba skončilo aj u mňa. Snáď mi už len zostáva dúfať, že mladý organizmus sa s tým vysporiada rýchlo. A ešte taká otázka, vyzeralo to veľmi trápne/komicky/zvláštne keď si napríklad išiel po ulici a trel sa ti žaluď o trenky?

NatusVincere

Tak poviem ti takto, ja som to mal tiež od uplneho dectva asi tak od 5tich rokov, ale ja som mal predkožku zrastenú mal som tak dierku na velkosť ihly asi takže tak, pri močení to bývali bolesti atď 1.1.2012 sa mi stalo že sa mi nedalo vyštať predstav si to že štíš ale nejde to von a le nsa ti nafukuje predkožka a máš to tam to boli iné stresy vtedy som mal 12 rokov :D a potom som šiel na preventívnu prehliadku kde mi niečo našli že bacili a tak takže som musel ísť 21.11.2012 pod nôž. Poviem ti tak že mna operovali v celkovej anestézie a samotná operácia trvala tak 20-30 minut. Keď som sa zotavil 0% bolesti proste som ani necitíl že sa niečo štalo ani po prvom močení nič jedine úlava že je to za tebou takže čill bro. Aj ja som sa bál ked som šiel o 6:20 do nemocnici tak som reval ale ver mi nič to neni a len sa ti konečne ulaví. Štichy opadali po 1 týždni a potom už len užívaš život. A po samotnom zákroku ta to bude týžden pichať tie štichy ked sa ti dotknú teplákov alebo tak takže držím palce nič to neni bro. GL

erikman

Len veľa tekutín a sledovať teplotu. Ide len o to - odsledovať, či to nie je začiatok chrípky alebo iného infekčného ochorenia.

PeterNOV

Teplotu nemám, no občas zakašlem či vysmrkám, ale po včerajšku ma už prestalo bolieť hrdlo čiže počkám ako sa to do pondelka vyvinie a pokiaľ budú problémy, tak zavolám anesteziológovi a poradím sa s ním, poprípade dohodnem iný termín operácie. Zatiaľ cmúľam tie cukríky na kašeľ, pijem veľa čaju a každú hodinu mením olejový obklad na krku, tak dúfam, že to pomôže. Ak ešte niekto vie niečo na prechladnutie, tak budem vďačný za každý názor (ale prosím žiadne lieky, keďže by kombinácia s anestéziou mohla spôsobiť problémy pri operácii alebo po operácii spôsobiť zvýšené krvácanie).