Priateľ schizofrenik

Príspevok v téme: Priateľ schizofrenik
Sejlou

Ahojte. Apelujem na tých čo majú skúsennosť. Tý, čo budete mať stupídne komenty, budem tak aj reagovať. Takže takto. Zoznamila som sa s mužom. Už na začiatku ma upozornil, že je schizofrenik. Vela som si o tom načítala a aj vela viem od neho. Na vela vecí ma vopred upozornil a na všetky moje otazky mi odpovedal. Nič mi netají, podla mozností. Je velmi inteligentný a svoju chorobu si uvedomuje a naležite sa aj lieči. No rada by som vedela nieco, od tých čo s takým človekom žijú v domacnosti. Nakolko ma velmi pritahuje a mam ho rada, uvazujem o vztahu. No on sam to necháva na mne. Hovorí, ze ma nechce zavadzat ani tlacit. Chce aby som si vsetko premyslela a plno si uvedomovala, ze to moze byt tazke. Hovoril mi aj o striedavych obdobiach ,kedy je to zle a aj v pohode. Vei si s nim rozumiem a paci sa mi jeho uprimnost, aj ked viem , ze odpovedat na moje otazky je pre neho tazke a vucerpavajuce. Rada by som vedela nieco a suziti s clovekom ,ako je on. Dakujem za komentare.

nnnuuu

Na to ako s ním máš žiť, musíš prísť hlavne sama. Toto ochorenie má veľmi veľa rôznych foriem. Bolo by zbytočné, ak by ti tu niekto opísal život s takým človekom, ak by bol tvoj partner úplne iný ako opísaný človek. Skús sa ho opýtať, že kvôli čomu mu vlastne dali tú diagnózu, v čom bolo jeho správanie iné alebo mylné. To sa snaž zistiť.