Ako v škole cvičiť počas menštruácie?

Príspevok v téme: Ako v škole cvičiť počas menštruácie?
frufru

Dobrý deň
Chcela by som sa opýtať ako riešite cvičenie na telocviku? Konkrétne dievčatá so silnejšou menštruáciou. Nerozumiem ako to že všetky moje spolužiačky cvičia napriek menstruacii. Už sa mi neraz stalo že som pretiekla a to som mala vložku a ani som sa poriadne nehybala! Učiteľ nas núti cvičiť aj napriek chorobám a podobne a samozrejme je mi to aj trápne mu hovoriť nieto este pred chlapcami..tampon mať nemôžem je mi to nepohodlné a potom ma celý deň svrbí posva,rovnako aj kalisok. Prosím, co mam urobiť?

lalinka12

chlapi si to nevedia predstaviť čo to je. už len ten nepríjemný pocit počas toho. sama by som to lepšie nenapísala

ahjajjaj

Aj muži a chalani si to vedia predstaviť a vedia pochopiť. Záleží od schopnosti empatie a od ohľaduplnosti. Proste od tzv. sociálnej inteligencie.

miriarka

romana poviem ti, ze toto si uplne vystihla, je to tak, chlapi si to ani len nevedia predstavit, neuvedomuju si to cim si my musime prejst ;)

jancaa

Tak si skus dat tu nocnu vlozku, ktora je vacsia a viac vydrzi alebo si skus dat dve, aby si nepretiekla a taktiez dvoje nohavicky...

Romana562

pavel y ty si chalan,a chalani majú to šťastie že menštruáciu nemajú.Neviem ako by sa správali chalani a muži počas menštruácie. Chlapi nič nevydržia, lenže ak má žena menštruáciu tak aj tak musí podávať v práci/škole 100% výkon a to aj napriek tomu že ju bolí hlava, chrbát,brucho(niekedy aj celé telo), má mokro medzi nohami a musí si dávať pozor aby nepretiekla. MENŠTRUÁCIU ŽIADEN CHALAN NEPOCHOPÍ, PRETOŽE TO NIKDY NEZAŽIJE.

Romana562

pavel y ty si chalan,a chalani majú to šťastie že menštruáciu nemajú.Neviem ako by sa správali chalani a muži počas menštruácie. Chlapi nič nevydržia, lenže ak má žena menštruáciu tak aj tak musí podávať v práci/škole 100% výkon a to aj napriek tomu že ju bolí hlava, chrbát,brucho(niekedy aj celé telo), má mokro medzi nohami a musí si dávať pozor aby nepretiekla. MENŠTRUÁCIU ŽIADEN CHALAN NEPOCHOPÍ, PRETOŽE TO NIKDY NEZAŽIJE.

KarinKa42

Bubliii to si ty zle pochopila, ja som písala len o tom že vtedy necvičím a nešportujem, lebo sa proste na to necítim, a nie že nechodím do práce :). Jasné že nesedím celé dni s vyloženými nohami, len trochu zmiernim tempo a dám si oddych od pohybových aktivít. To je snáď dovolené ?:)

Bubliii

karinka evidentne si ma pochopila zle.. ja tu nepíšem aby okamžite skočila do pozoru a išla na hrazdu alebo čo, ja tu píšem, že pochopiť a hlavne prijať menštruáciu ako prirodzenú súčasť života je naozaj dôležité. aj ja som si na strednej vytrpela svoje, dokonca som odmietala chodiť von ke´d som mala alebo čakala svoje dni. z každého mesiaca asom aspoň týždeňm mala pokazený. ale potom som si uvedomila, že to tak nechcem. však menštruáciu máme celé roky a rozhodne sa mi nechcelo do nemoty sa ospravedlňovať, prečo nikam nemôžem ísť..
tak som si povedala stop a čuduj sa svete, neumrela som, ke´d som išla von počas menštruácie, ke´d som cvičila počas menštruácie, chodila do školy atd. a zrazu som získala týždeň "života" navyše.
no, neviem to celkom tu opísať do detailov, ale mňa to vážne oslobodilo. niečo ako ke´d zahodíš barle, o ktorých si chodil 10 rokov.
inak možno ťa prekvapí ale lekári tiež odporúčajú radšej fungovať normálne ako polihovať a oddychovať. jasné, že maratón by si nemala behať, ale proste fungovať normálne. je to ako v tehotenstve, aj tam si treba pocvičiť, chodiť a hýbať sa (v miere) a nielen ležať doma s vyloženými nohami. ja teda neviem akú máš prácu alebo či štduješ alebo niečo iné, ale v máloktorej robote ťa pustia domov alebo ti dovolia oddychovať keď máš krámy. takže čím skôr si človek zvykne na tú menštruáciu, tým lepšie pre neho. + vekom menštruácia slabne, rsp zmierňuje sa jej intenzita u väčšiny žien.
to je všetko, čo som príspevkom chcela napísať.

KarinKa42

Bublii teba by som za telocvikárku nechcela. Keď ty si ochotná fungovať všetky dni rovnako, je to tvoja vec, ale skús pochopiť že niekto jednoducho nemôže. Isteže nerobia na telesnej vrcholový šport, ale počas menštruácie je akékoľvek športovanie nepríjemné - teda pre väčšinu žien a podľa mňa nie je správne nútiť sa do pohybových aktivít, keď telo potrebuje pokoj. Ja už do školy našťastie nechodím a keď som chodila, tak stačilo na telesnej povedať učiteľke že "necítim sa dobre, mám menštruáciu" a žiačka nemusela cvičiť. Ani dnes počas menštruácie necvičím a nešportujem, dám si pár dní oddych, aj tak by som nepodávala výkon, aký chcem a ty si rob ako myslíš, ale ja sa siliť do ničoho nebudem.

Luska456

tak za prvé,učiteľ musí rešpektovať choroby a ospravedlnenky žiakov, ak nie, sťažujte sa riadeiteľke hromadne alebo zástupcovi riaditeľa nech to s daným učiteľom riešia. Prípadne nech to riešia vaši rodičia s riaditeľom a ten nech ho dá "laty"
Ak je niekto po horučkovitom ochorení ako angína, zápal priedušiek či obličiek to ani toto nerešpektuje že po takom ochorení človek potrebuje nejaké obdobie na rekonvalescenciu?! Že orgasnizmus je vyčerpaný a oslabený?
A čo sa týka menzesu, mal by sa brať ohľad na ich zdrav. indispozíciu a šetriť ich!!!!!
Či už pre riziko pretečenia, ale najmä pre bolesti či celkovo nevoľnosť v prvé dni kedy je to dosť zložité pre ne. Každému mužovi ktorý odmieta toto u žien pochopiť by som surovo dopriala nech im je dané zažiť menzes a vyskúšať si to ako sa žena najmä v prvé dva dni cíti. Každý jeden muž ktorému je smiešne ak sa ženy kvázi vyhovárajú na menzes by mal zažiť to obdobie a vedel by o čom ženy hovoria. Lebo oni chudáci už pri teplote 37 umierajú a keď im tečie soplík tak ležia doslova na smrtelnej posteli. A žena má podávať 100% výkon keď ju bolí hlava, brucho, ma mokro medzi nohami, bolí ju chrbáť, je malatná, unavená, bez nálady a celkovo sa v tieto dni cíti naprd.
Mužom nebolo dané aby toto prežívali každý mesiac ale ženám to bolo dané ani sa o to nežiadali a musia to trpieť od cca 12 rokov do cca 50 rokov každý mesiac cca 6 dni v týždni. Preto by sa mal brať ohľad na ich kríž daný z hora či od prírody ktorý nosia na svojích pleciach. Nebrať ich ako rovnocenné pohlavie ale ako pohlavie ktoré treba v tomto období šetriť.