Ako začať žiť?

Príspevok v téme: Ako začať žiť?
jumbacisko

Čaute, zaujímalo by ma čo robiť v mojej situácií:
Mám 20, končím strednú, pár priateľov, ale môj život je kus prázdný. Škola ma síce baví, s kamošmi lietam po vonku, alebo si ideme dakde sadnúť, mám pár známostí (neriešte a nesúďte, prosím), ale čakám od života trochu viac. V podstate ma nič nenapĺňa, necítim pre nič zmysel, nie som šťastný. Všetky putá, čo mám, sú povrchné a veľakrát sa cítim sám..
Ako to zmeniť? Jasné, recept na život mi nik nedá, ale určite sa už niekto z vás, čítajúcich, ocitol v podobnej situácií. Čo ste robili vy?
Ďakujem. :)

nnnuuu

Marosko-N, trochu refreshni dáta, lebo na SK je 7 percentná nezamestnanosť a ide to ešte viac nadol, tak až toľko darebákov zase nemáme:-) A tých pár darebákov rýchlo príde na to, kde si možno zarobiť aj tisícku mesačne. Don´t worry, be happy:-)

Marosko-n

Spomni si na tvoje ťúžby z mladosti ,čo by si chcel v živote robiť a potom sa tomu venuj.
Darebákov čo nechcú nič robiť máme dosť.

LAXMI

No tak nemaj povrchne puta a neflakaj sa s kamosmi, ked ta to nenaplna.
Ked cakas od zivota viac, tak zacni na sebe makat, maj normalny vztah, neflakaj sa a hotovo. Co si myslis, ze to nieco viac ti spadne z neba a vsetkym to z neba pada?
Nie, je za tym tvrda drina, aj normalny vztah ziskat a udrzat je kazdodenna drina.

Alebo zivot preflakaj, prefnukaj a cakaj na zazrak, ako tuto Mesacny princ.
Garantujem ti, ze sa nedockas.

Mesačný princ

Ocitám sa v podobnej situácií neustále, no aj napriek tomu som šťastný. Ani neviem, nejako sa to preklopilo. Možno som sa nechal unášať životom a je to oveľa lepšie, ale premýšľať nad všetkým. Aj keď tu u nás na Mesiaci žijeme inak a nik z nás nemá konkrétny cieľ, či zmysel života :)

Ako začať žiť? Dôležité je to, čo tá veta znamená pre teba konkrétne.

Vieš, ľudia sú rôzni a to čo ty vidíš ako katastrofu by niekto považoval za zmysel života a naopak.

Čo je to podľa teba život? Ak budeš vedieť definovať túto premennú, tak si spíš jednotlivé body a choď bod po bode a uvidím. Možno ti poradím viac.