Psychiatrické oddelenia - Banská Bystrica, Rimavská Sobota

Ma_ca123

S liečbou musíš súhlasiť najprv Ty sama a takisto so všetkým, nič sa nemôže diať proti vôli pacienta.
Môj brat bol v BB pred necelými 3 mesiacmi a aj pred rokom, ale odvtedy je to tam iba lepšie. Bol hospitalizovaný necelé 3 týždne, ak by chcel odísť skôr, tak mohol podpísať reverz. Neoplatí sa Ti odísť z liečenia skôr, lebo choroba prepukne opäť. Vydrž do konca vo vlastnom záujme.

Marhu

A este k tym elektrosokom tak proti tvojej voli ti nic davat nebudu musis s tym ty suhlasit alebo tvoja rodina osobne si myslim ak teda pojdes tam lezat nema zmysel odchadzat skor trebba tam vydrzat celu liecbu lebo ver mi odides skor a za par mesiacov si tam znova

Marhu

Ja mozem povedat ze v bb su fajn sestricky a odporucam Dr. Pataraka je to skvely clovek a lekar ak sa da chod k nemu....

Mesačný princ

Pokiaľ do takýchto zariadení ide človek, ktorý má ,,len,, psychický problém, tak z neho vyjde síce človek ,,bez,, problému, ale úplne niekto iný.

Podľa mňa takéto ústavy zabíjajú, doslova ničia osobnosť človeka!

Bipo

Elektrosokov sa vobec nemusis bat, robia sa v upl ej narkoze as su jednou z najucinnejsich metod na lievenie chronicky depresivnych ludi. Psychiatria v BB je v pohode

dorot

Ma_ca0123, ďakujem ti za odpoveď :) Tvoj brat bol v BB niekedy nedávno? Podľa Tvojich slov znie BB celkom fajn, ale za pár rokov sa môže veľa vecí zmeniť. Rozmýšľam, že by som aj ja nastúpila na liečbu, ale bojím sa, že ma tam budú držať strašne dlho proti mojej vôli. Alebo, že budú na mne násilne uplatňovať svoje postupy (napr. elektrošoky). Ako to bolo s tvojím bratom? Ako dlho tam bol? Mohol odísť aj z vlastnej vôle?

Ma_ca0123

Môj brat ležal aj v BB a aj v RS, ale RS bola o ničom. Oddelenie v katastrofálnom stave, otrasný personál, keď sa vrátil, tak bol viac depresívny ako keď nastupoval na liečbu.
V BB bol dvakrát, môžem povedať, že terapia mu aspoň pomohla a personál bral pacientov za ľudí a nie dobytok ako v RS. V RS sa s Tebou nikto ani normálne nevie rozprávať a to ani ako s rodinným príslušníkom, nie ešte s pacientom.