Ktorú zdr. poisťovňu si vybrať?

Anna111

Dôvera prepláca doplatky na lieky všetkým, nie len pre znevýhodnené skupiny poistencov. Má napr. zazmluvnené protónové centrum v Prahe na diagnostiku a liečbu rakoviny.To som zistila o poisťovni, keď som sa rozhodovala.
Bola som v minulosti v Dôvere, ale po správach o privatizácií som nahnevaná prešla do VŠZP. Keď ale porovnávam, kde mám väčšie výhody, je mi úplne jedno, kto poisťovňu vlastní.
Preto som sa rozhodla pre návrat do Dôvery.

Anna111

Niekoľko rokov som bola vo VŠZP. Nedávno sa mi dostali do rúk informácie o Dôvere, ktoré sa mi zdajú výhodné - či sa jedná o vrátenie doplatkov na lieky, príspevok na zubné ošetrenia a pod. Je výhodná pre deti aj pre celú rodinu. Keďže som staršia a počet liekov aj vyšetrení je podstatne vyšší, nie je to pre mňa zanedbateľné, lieky mi dosť ukroja z dôchodku. Po preštudovaní materiálov a skúsenostiach kamarátov som si porovnala VŠZP a Dôveru, jednoznačne som sa rozhodla prestúpiť do Dôvery. Union ani neriešim, s tým máme zlé skúsenosti z minulosti pri ošetrení v zahraničí. Radila som sa aj so svojimi lekármi a zubárom, nemajú zlé skúsenosti. Manžel je vo Všeobecnej ZP, dáva si robiť zuby a čaká na zákroky veľmi dlho, takže nielen v Dôvere sa čaká, ako to uviedol niekto predo mnou. Bolo to jednoduché, vyplnila som pár údajov na ich linku a zmluvu na podpis mi priniesol kuriér domov.
prihlaska.dovera.sk

antilooopa

poistenie v dovere je výhodné pre finančnú skupinu penta, ktorá ju vlastní :-D
vracanie doplatkov za lieky pre znevýhodnené skupiny poistencov je dané zo zákona rovnako pre všetky poisťovne, nevracia len dôvera :-D
kto chce kam, pomôžme mu tam...

Sonie

Ja mám Dôveru. Mala som Všeobecnú, zo začiatku niektorí lekári frfľali, že Všeobecná je lepšia, že im lepšie platí. Ale Všeobecná začala mať problémy, pokiaľ ste sledovali médiá, zle sa tam šafárilo a zrejme nastavila aj úsporný režim. Dôvera má elektronickú komunikáciu, nájdete si tam svoju kartu a vidíte koľko uhrádza poisťovňa lekárom a za aké diagnózy. Taktiež automaticky vracia myslím že každý štvrťrok preplatky na liekoch a za recepty. Ono to nie sú doplatky ktoré zaplatíte za originálny liek, ale lacnejšiu náhradu. Ale aj 5-10€ sú peniaze. Dá sa s nimi dobre komunikovať, so Všeobecnou som mala problémy.

sajfra

Mozno nie som so svojou spokojna? Preto sa len pytam....nic za tym nie je. S mojou som mala celkom zlu komunikaciu
jamirko - trosku od veci prispevok. Co s tym ma pravnik??? A Apollo je dnešná Dôvera. Len tak medzi recou...
hrrr - pokial nepracujes mimo SR a si obcanom SR, jednu z tych troch musis mat, zakonne. Tvoja odpoved je teda bezpredmetna, ale dakujem za onicom zapojenie sa do temy ;-)

guliko

S pravnikomasi nie tensleduje svoje ciele.a nerozumie nie je pracovník v tom odbore.Načo vlastne chceš menit-podla toho,kde si.