Mám 17 a priateľ chce rodinu

Príspevok v téme: Mám 17 a priateľ chce rodinu
Yona

Mám 17 a môj priateľ 21. Sme spolu 2 roky. Do nedávna bolo všetko fajn ale v poslednej dobe mi začal dávať na javo ako by chcel somnou bývať, založiť si rodinu. Minulý týždeň dokonca nadhodil tému svadba a mám pocit, že ma chce požiadať o ruku. Veľmi ho milujem ale ja sa ešte nechcem takto viazať. Chcem ísť na vysokú, užívať si ešte život, kamarátov, dosiahnúť svoje ciele, robiť vysnívané povolanie a až potom si založiť rodinu. Ešte nemám ani 18 (až za pol roka). Nechcem ho raniť a nechcem sa ani s ním rozísť.

hehe1

musis ho schmatnut a povedat mu do oci zretem[lne a jasne, pocuj, ja mam 17. vazne toto nechcem a neskusaj to, chcem toto a toto, respektuj to, nepokaz to, bez rozchodu, bez problemu to prejde, len treba byt dostatocne uprimny a priamy, ak je laska silna a osobnost rozumna, nieje problem, drzim prsty ;)

NedajSa

Yona - Ak ťa miluje, neopustí ťa.
Veď nech má rozum. Nemôže 17 ročnej spraviť dieťa, veď si ešte mladá, študuješ a máš ciele, ako si spomínala. Ak mu toto nepríde, že je to skoro, tak fakt nie je v poriadku. Prepáč, ale tak to je. Nemôže s tebou manipulovať. Nedaj sa!

Ja som zvedavá, či chcel deti, keď mal 17. Byť tebou, schuti a drzo by som sa ho to spýtala.

Yona

Rozprávali sme sa. Vysvetlila som mu všetko, ale on ostal s hlavou v smútku. Že by nás zabezpečil a dokonca nám už aj našiel dom, ale ja som povedala, že nechcem byť prísavkou a chcem si aj sama sebe niečo dokázať. Od nášho rozhovoru ostal ku mne chladný. Mám pocit, že som ho stratila. Asi som ešte nedospela...

brina

Laxmi, preskočilo ti ? Akože, "chce si užívať" ? Veď má len 17 rokov, prečo by mala mať decká v takom mladom veku ? Veď je to nezmysel ! Ja som od nej oveľa staršia a stále si užívam bez deciek, a ani to neplánujem meniť, nebudem si predsa komplikovať život :)

LAXMI

Ked chlapec chce rodinu, dievca este nechce a chce si uzivat.
Ked zena chce rodinu, muz uz nechce a chce si uzivat.

vreckovka

Nájsť chlapa, ktorý v takomto nízkom veku chce rodinu je asi nemožné a výnimka u teba potvrdzuje pravidlo. Ak sa na deti necítiš, je to v poriadku, lebo máš 17, ale povedz mu presne, ako to cítiš. Keď sa chce, tak sa nájde kompromis vždy. Pokiaľ to s ním myslíš vážne (myslíš si, že to s ním myslíš vážne), chceš s ním byť navždy, tak si nemyslím, že je to problém a dohodnete sa, ale pokiaľ to tak necítiš, iba ti je s ním dobre, ale vieš si predstaviť, že by o 5 rokov prišiel niekto iný, tak by to mal vedieť, aby ste sa obaja mohli rozhodnúť, čo robiť ďalej.

Ak s ním tie deti chceš mať o 5-10 rokov, tak mu to hlavne povedz tak, aby pochopil, že ti na ňom záleží, že ich raz chceš mať a práve s ním, ale ak to tak necítiš, tak mu to šetrne povedz, nech pochopí.

Vlastne len srdcom by si sa mala riadiť. Ak sa chceš rozumom, tak nájsť dobrého chlapa, ktorý v budúcnosti bude chcieť mať deti a bude stáť za to, je ťažké.

jamirko

YONA tu vela zalezi ako ste na tom financne. Akoze ked ma chlapec velmi bohatych rodicov a je jedinacik a jediny dedic, tak prosim nech sa paci, nech si aj vezme sedemnast rocnu a nech jej urobi decka co na tom? Ale nedalo by sa pri zlej financnej situacii. Ze keby ste boli obaja z chudobnych rodin tak zbohom koniec. To lepsie pockat kym budete obaja tesne po 30 a az potom deti. Niee do nicoty a do chudoby priviest deti a pptom ich hadzat na krk rodicom a vselikomu ze starajte sa nam a kupujte detom darceky myna to nemame. Laska je jedna vec a zdravy rozum myslienky v realitedruha. Aby deti netrpeli financnou nudzou aby ste sa aj vy dvaja vedeli o seba starat sami a aj o deti a nie vyplakavat v telke a v modrom z neba, ze pomozte nam chudobni sme. Asi tak. Jeden si moze dovolit rodit na beziacom pawse v sedemnastich a druhy ani v tridsiatich este nie. Ty musis najlepsie vediet ako je to u vas dvoch a vysvetlit to frajerovi tak aby to pochopil. Ist na vysoku skolu znamena o pät rokov neskor zacat zarabat. asi tak o dovod viac preco odsunut materstvo na tridsiatku.