Mám 17 a môj priateľ 21. Sme spolu 2 roky. Do nedávna bolo všetko fajn ale v poslednej dobe mi začal dávať na javo ako by chcel somnou bývať, založiť si rodinu. Minulý týždeň dokonca nadhodil tému svadba a mám pocit, že ma chce požiadať o ruku. Veľmi ho milujem ale ja sa ešte nechcem takto viazať. Chcem ísť na vysokú, užívať si ešte život, kamarátov, dosiahnúť svoje ciele, robiť vysnívané povolanie a až potom si založiť rodinu. Ešte nemám ani 18 (až za pol roka). Nechcem ho raniť a nechcem sa ani s ním rozísť.
Mám 17 a priateľ chce rodinu
Ak sa s tebou kvoli tomu rozide tak to nebol ten pravy. Predsa nebudes teraz rodit len preto aby sa s tebou nerozisiel. Ale mozno sa obavas zbyyocne, mozno to pochopi. Vsak sa porozpravajte o tom ako si predstavujete buducnost,.
Za tie 2 roky sme sa nikdy nerozprávali o deťoch ani nič podobné. Na výšku mal v pláne ísť ale začalo sa mu dariť v podnikaní. To iba teraz začal mať také maniére. Dnes sa s ním skúsim porozprávať, ale veľmi sa bojím jeho reakcie a toho, že sa rozídeme kvôli tomu.
A on nemá žiadne ambície? On chce len založiť rodinu a robiť deti? Prečo by tiež nemohol ísť študovať alebo sa uplatniť v nejakom zamestnaní alebo si založiť firmu? Ak chlap netúži po tom aby robil niečo zmysluplné tak to nie je zrovna dobrý signál pre budúcnosť. Kto z vás bude zabezpečovať ekonomickú stránku rodiny?
Nedaj sa nahovoriť na niečo, čo môžeš neskôr kruto oľutovať. Skôr by si ho mala nabádať k tomu, aby aj on chcel niečo v živote dokázať.
Ahoj,
ja mam podobny problem. :/ Akurat ja by som aj chcela, ale ani vysku este nemam a nehodilo by sa to... Nechcem si potom rozdelovat cas na VS a na rodinu. :/ A priatel, kedze je starsi o par rokov, by uz aj chcel, ale toleruje to a tych par rokov pockame...
Normalne to priatelovi vysvetli... neviem, ci si chces cely zivot uzivat, alebo len isty cas a potom mat deti, rodinu... Ak to druhe, tak mu normalne vysvetli, ze ho milujes, ale chces mat dokoncenu skolu, nieco odpracovane, cokolvek, co chces zazit... a potom by si bola velmi rada, keby je prave on ten najdolezitejsi v tvojom zivote. :)
Vela stastia... je to len o uprimnej komunikacii a vzajomnej tolerancii...
Skús sa s ním porosprávať a možno chce iba sex