Menštruácia a turistika

Príspevok v téme: Menštruácia a turistika
ss

Ahojte,
Chystám sa o dva dni na turistiku, naozaj celodennú a samozrejme dostala som menzes. Zvyčajne s menštruáciou nemám problémy no v divočine to bude trochu iné. Ženy - turistky nemáte niekto typ ako prežiť turistiku bez toho aby som bojovala s vložkou za kríčkom prípadne nech nepretečiem?

zimba

Veru, ja tiež nechápem tie ženy, ktorým sa vtedy nič nechce :D Akože chápem, že niektoré majú veľmi silné krvácanie a silné bolesti, ale tak tým cvičením sa to rozhodne zmierniť dá.

chuanka

Presne tak, ja to mám veľmi rada, keď v tomto čase niekam vypadneme, úplne mi to lepšie padne aj psychicky.

BertaVertina

Áno, turistika počas menštruácie je možná a môže byť prospešná, pretože fyzická aktivita pomáha zmierniť menštruačné kŕče a zlepšuje náladu. Dôležité je mať so sebou dostatok hygienických potrieb, ako sú vložky, tampóny alebo menštruačný kalíšok, a nosiť pohodlné oblečenie. Nezabudnite tiež na dostatočný príjem tekutín a pravidelné prestávky na odpočinok.

Tyna_Mal

Keď máš svoje dni, tak by si mala mať pokojový režim. Čo najviac spať, odpočívať a halvne sa šetriť. Rozhodne nie chodiť na nejaké veľké túry. Nedalo by sa to odložiť? Pokiaľ nie, tak si vezmi so sebou veľa hygienických potrieb a napríklad aj vlhčené obrúsky. Ja mám veľký batoh z www.protrek.sk , a tam sa mi všetko zmestí, ale keď mám svoje dni, tak na túry nechodíme, takže osobnú skúsenosť nemám.

Risii

Riesim rovnaku dilemu, idem zajtra na hory a ja teda neviem ale mne je to strašné blbé keď musím odbiekaht za stromy kdesi a potom kým si tu vlozku vymením no mám z.toho akurát nervy.. najradšej by som bola.kebyze mi jedna vydrží na celú turu.. tak prajem veľa síl

ergo0

zvladnes to v pohode, telo po par kilometroch zisti, ze si na turistike a prisposobi sa. ale zober si vsetko potrebne a nenechavaj popri cesticke pozostatky - vykopat jamku a zasypat zemou

lanalana

daj si vacsi tampon, na nohavicky vlozku, vezmi vlhcene obrusky, ak mas bolesti nejaku pomoc na tie a vela vody pi :) hlavne nenechavaj pouzite tampony popri turistickej cesticke a budes uplne v poriadku! :)

RomcaPomocnica

Jediní čo ti poradím zober si vela vložiek a servítok a taktiež lieky
A ak používaš tampony tak tie