A CO POTOM, KED MI DA DOLE FIXNY STROJCEK?

Príspevok v téme: A CO POTOM, KED MI DA DOLE FIXNY STROJCEK?
petinkaaaaa

Prosim vas, mam 13 a uz rok strojcek, budem ho mat este 1 rok a moja zubarka mi povedala iba o tom, ze mi ho asi o rok da dole... nezmienovala sa o ziadnom nocnom strojceku ani o dlahach... prosim vas...
JE NUTNE, ABY MI DALA PO SNATI FIXNEHO STROJCEKA ESTE NIECO? (t.j. ci sa mozem tesit, ze uz budem mat so strojcekmi o rok pokoj, alebo som po snati fixneho este zdaleka neskoncila)
BOLI TA DLAHA? CO TO VLASTNE JE? KEDY SA TO NOSI? VIDNO TO? A CO NOCNY?

Sima8

Otec mi hovorí, že mi zruší zúbara. Ale je tu problém, že mám fixný strojček 8 mesiacov a chcem sa spýtať, či je to možné, že by mi ho dali dole a nechali tak. Alebo sa to už dať nebude a otec sa bude musieť s tým zmieriť.

....

ja som mala fixny strojcek 10 mesiacov, nic mi nedavala po dani dolu a zubky drzia svoju poziciu.zavivi to od "chyby"asi

kiwi

ja som mala strojcek asi tri roky a tiez mi na zaciatku zubarka tvrdila, ze ho budem mat tak rok. to oni robia asi naschval mrchy, aby sa pacient nezlakol a neusiel. inak som tiez potom mala asi nosit este nocny, ale som uz usla. ale nastiastie sa mi nic naspat nevratilo a uz je to asi sedem rokov.

majkas

no ja som nosila fixny strojcek asi 2 roky a teraz mi dal tie priesvitne dlahy. spociatku som ich nemohla nosit, ale teraz v pohode. nosim ich, ako sa da. v septembri idem zas na kontrolu. ta uvidime. dufam, ze bude vsetko OK. teraz mam pocit, ze mam dlahy velmi volne. ale to bude len pocit. asi :o)

chobotnica

Dobre Ti radím, počúvni "poliewoocku", naprávané zuby majú stále tendenciu sa vracať do svojej východzej polohy. Príkladom okrem mňa(zuby sa mi v priebehu 5 rokov vrátili na to isté miesto- katastrofa),sú aj filmové hviezdy ako Tom Cruise. Čím dlhšie budeš nosiť ten retenčný strojček, tým máš istou až do "staroby" na krásny úsmev.