Ahoj potrebujem radu. Zistila som ze som tehotna co ma velmi nepotesilo ked ze uz 2 deti mam a moj manzel ma tiez 2 z predosleho vztahu. Obaja sme z toho vykolajeni sklamala antikoncepcia. Rozhodli sme sa pre interupciu uz je skoro vsetko vybavene no ja som si stale nie ista ci to mam urobit. Manzel ma podporuje ako vie tiez to nie je pre neho lahke a stoji pri mne no tiez citim ze s interupciou nie je stotozneni. Co urobit? Nechat si ho a mat doma 5 deti co nie je lahke uz so 4. Ak je tu niekto kto bol v podobnej situacii budem rada za radu. Dakujem.
Potrebujem radu nie odsudenie
je to tvoje telo...ak stym dokazes zit tak budis..
Ahoj,
len sa, prosim ta, nerozhoduj podla tychto reakcii. Pretoze vacsina typu "prvy usmev babatka...", posobia ako nieco na sposob citoveho vydierania.
Toto je nieco, co si musis prebrat jedine a muzom, pretoze vy budete pripadne babatko dalej zivit, statat sa on, nie my.
A takisto, ty budes ta, ktora bude musiet podstupit interrupciu, ziadna ina zena z nas ju nepodstupi za teba.
Ale ked pises, ze nie si presvedcena, .... No zvaz to, naozaj.
A, dalsia vec, dala by som si podviazat vajecniky/partnera poslala na vazektomiu na tvojom mieste. Isto lepsie, ako riesit potom dalsiu takuto dilemu, co myslim, ze ziadnej zene nie je prijemne.
Ahoj, nechod na potrat .. predstav si prvy usmev babatka, prve objatie, vsak je to krasne a nicim nenahraditelne... strach,zmatok sa premeni v radost ;) vela zdravia, lasky prajem.
Pozri si stranku navrat bodka sk, mozes sa na nich obratit, prezistit ako sa take deti maju a ake su moznosti, ja by som zvazila vsetko, potom nech padne rozhodnutie
Z potratu maju mnohe zeny vycitky svedomia do konca zivota a nikdy sa z toho nespamätaju. A to dokonca aj vela takych zien, ktore vobec neboli krestanky a nechodili do kostola a sajnu nemali, o com sa v kostoloch hovori. Hovori sa tam, ze potrat je vrazda a take veci... Vlastne bude najlepsie, ked dietatko porodis a das ho na adopciu. Kedze je financne tazke sa postarat o taku kopu deti v sucasnosti na Slovensku a je malo pravdepodobne, ze by to mohlo byt v buducnosti lepsie (ze by stupli platy a klesli ceny, ze by sa znizili dane a odvody, a tak). Mysli na to, ze su aj bohate pary, ktore nemozu mat deti. Taketo pary si najradsej adoptuju babätko. Radsej babo ako starsie dieta. A taktiez nechcu tmavsie a romske, ale radsej biele, toto vo vseobecnosti na Slovensku plati, cize je tu vysoko pravdepodobne, ze tvoje babo najde stastny domov a bude sa mat dobre. Mnohe take pary by sa potesili a v podstate aj ty ako zena by si ulavila tym svojmu svedomiu, keby si zila s pocitom, ze si svoje dieta nezabila, ale si mu dala zivot a dokonca omnoho krajsiu a lepsiu buducnost aspon co sa financii tyka ako ostatnym detom, lebo ver, ze v bohatej rodine sa bude mat najlepsie a bude tam velmi stastne, bude mat vsetko a bude mu dobre. Tak radsej tak :)
dobre ti napísali v predošlých príspevkoch, súhlasím s nimi. určite nie potrat. bábätko nemôže za nič. adopcia je lepšia pre každého, keď už naisto si ho nemôžete nechať doma.
Bezradna zakladateľka témy.
Som jedináčik. Nikdy som nepocítila rozmaznávanie, moji rodičia si to nemohli dovoliť.
Nepocítila som našťastie ani samotu, lebo sme veľká rodina a vždy som mala po ruke kopec ďalších deciek.
Už som strašne veľká :-) dospeláčka s vlastnými dvoma takmer dospelými deťmi a modlím sa, aby sa mali radi a vždy spolu dobre vychádzali. Ale poviem ti, keby som bola zdravšia a mala partnera ako ty, isto by som počet detí rozšírila minimálne o jedno.
Moja kmotrička, krstná mojich detí pochádza z 10tich detí. Vždy sa za to strašne hanbila. Trúbka.
Keď mi teraz po rokoch rozpráva, aké to je u nich na Vianoce, ako sa zídu všetci (už dospelí so svojimi rodinami) pri štedrej večeri, mám taký zvláštny pocit. Závidím jej. v dobrom samoška.
Nedávaj to dieťa preč a urob ako ti radí baba v prvom príspevku - Zuzik. Po pôrode to vyriešte po zdravotnej stránke., aby už 6te bábo nebolo. Drž sa.
Ahoj Bezradna. Nie som v takej situacii, ani som nebola, no chcem Ti napísať, že ak naozaj už nechceš piate dieťa a máš z toho také veľké obavy, že si rozhodnutá pre interupciu, existuje aj iná možnosť, podľa mňa oveľa lepšia ako zabiť dieťatko, ktoré za nič nemôže a to utajený pôrod a poskytnutie dieťatka na adopciu, alebo existujú aj tzv. Hniezda záchrany, kde je možné beztrestne odložiť dieťa. Stačí si zadať do Googla : "Utajený pôrod "a najdeš veľa informácií ako takýto pôrod prebieha a všetko okolo toho. Je to úplne anonymné a legálne, môžeš ísť rodiť aj ďaleko od svojho bydliska pre lepší pocit a myslím, že takéto riešenie by bolo oveľa lepšie, dať tomu malému šancu na život v inej rodine, kde manželia nemôžu mať deti, alebo si z lásky nejaké dieťa adoptujú. Neviem, či si čítala o postabortívnom syndróme, na internete je toho dosť, veľa žien ním trpí. Takto aspoň nemusíš mať výčitky, že si vzala svojmu dieťatku právo na život, budeš vedieť, že niekde žije a je dosť pravdepodobné , že sa o ňho niekto bude s láskou starať. Je mi smutno, keď vidím koľko žien ide na potrat, keď z rôznych príčin si buď nechce, alebo nemôže dieťa nechať, ako keby neexistovala iná možnosť :-( Prosím pouvažuj o tom. Neurob chybu, ktorú si budeš možno celý život vyčítať, lebo ísť na potrat je naozaj veľmi zlé a nešťastné rozhodnutie.
4 je až až nie? Mysli aj na financie, 5 detí je už ozaj dosť, aby si im všetko zabezpečila.