Ahoj potrebujem radu. Zistila som ze som tehotna co ma velmi nepotesilo ked ze uz 2 deti mam a moj manzel ma tiez 2 z predosleho vztahu. Obaja sme z toho vykolajeni sklamala antikoncepcia. Rozhodli sme sa pre interupciu uz je skoro vsetko vybavene no ja som si stale nie ista ci to mam urobit. Manzel ma podporuje ako vie tiez to nie je pre neho lahke a stoji pri mne no tiez citim ze s interupciou nie je stotozneni. Co urobit? Nechat si ho a mat doma 5 deti co nie je lahke uz so 4. Ak je tu niekto kto bol v podobnej situacii budem rada za radu. Dakujem.
Potrebujem radu nie odsudenie
Ja ta uplne chapem bezradna, my sme zazili presne to iste. Mali sme uz 4 planovane deti a manzelka neplanovane otehotnela. Tiez sme videli vsetko cierne, ale o interupcii sme neuvazovali.
Narodila sa nam dcerka a ked sa naucila hovorit asi dva roky sa stale pytala manzelky: Mama lubis ma? Tak ju zahrnula vsemoznou laskou a pozornostou. Teraz ma 7 rokov a zo vsetkych deti je medzi nou a manzelkou taky najblizsi vztah. Bez tohoto si uz nasu rodinu nevieme naozaj predstavit.
Aku radu vlastne chces? Ci ist na interupciu alebo nie? Ja by som nesiel. Vy uz ked ste nauceni na viac deti, mate k nim vztah, budete rozmyslat cely zbytok zivita ake by to bolo dieta a ake by to s nim bolo.
No tazka dilema.dam ti radu z vlastnej skusenosti.ked som zistila ze som tehotna mala som zle vysledky steru.bol to dlhy kolobeh vysetreni jeden lekar odporucal nechat druhy potrat.to sa napokon vyriesilo samo.potratila som z toho stresu.aj ked ma to bolelo.isla som na operaciu krcka a po troch mesiacoch som zistila ze som zas tehotna.manzelovi uslo.tam to uz bolo jednoznacne ze musi ist prec.krcek nezahojeny.behom roka dva potraty.vyrovnala som sa s tym aj ked ten pocit pred zakrokom bol brutalny.vela krat som si to vycitala a aj vycitam.dokazem s tym zit ale ak by som to vratila spet v prvom pripade by som sa nestresovala a bolo by to dopadlo dobre a v dru j om mala som to aspon skusit.mozno by sa to bolo podarilo udrzat.ale to uz nevratim.ako vr a vim rozhodla by som sa insc stale mam v mysle kolko by mali rokov a aj teraz mam slzy v ociak.na tvojom mieste ak vychovavam styri aj piate sa vychova uz by som taku chybu nikdy neurobila.som toho nazoru ze ak vam bolo pozehnane malu by ste ho prijat.dnes to uz viem.lenze nevratim to ty este ano
sa vravi, kde su 2 deti, to tretie sa uzivi, kde su 3, tak 4. sa uzivi duplom :D, a kde 4, tak piate uz fakt lahko, atd,, poznam byvalu chudobnu rodinu, kde bolo cez 10 deti, dnes su dospely, a polovica z nich bohaty uspesny podnikatelia v zahranici. Teraz nato hladite cisto z financnej situacie, no dostanete podporu od statu..., a neskor tam uz bude aj radost z tych deti, az si nebudete ani vediet predstavit, zeby ste ich mali mat menej.
Bezradná, možno tomu stvoreniu budeš raz povedať...to, čo ide teraz dokolečka v rádiu
Tether your soul to me
I will never let go completely.
One day your hands will be
Strong enough to hold me.
I might not be there for all your battles,
But you'll win them eventually.
I pray that I'm giving you all that matters,
So one day you'll say to me,
"I love my life.
I am powerful, I am beautiful, I am free.
I love my life.
I am wonderful, I am magical, I am me.
I love my life."
I am not my mistakes,
And God knows, I've made a few.
I started to question the angels,
And the answer they gave was you.
I cannot promise there won't be sadness.
I wish I could take it from you.
But you'll find the courage to face the madness,
And sing it because it's true.
I love my life.
I am powerful, I am beautiful, I am free.
I love my life.
I am wonderful, I am magical, I am me.
I love my life.
Find the others with hearts like yours.
Run far, run free. I'm with you.
And finally I'm where I wanna be.
A možno nie..
Strašne moc ti želám dobré rozhodnutie.
A čo ty vieš, či sa na raz na vás na staré kolená práve vaše terajšie 4 deti nevykašlú a práve toto piate vám podá pohár vody??
Viem, znie to "staromódne a otrepane", ale ak ste takí borci (a to nemyslím ironicky ale vážne), že sa staráte o 4 deti, dajte aj tomu piatemu šancu.
A potom pristúpte k tomu, aby si už neotehotnela, omnoho razantnejšie. Buď si daj podvizať vaječníky ty, alebo nech partner si dá spraviť vazektómiu. Niečo neodvratné, žiadne tabletočky či kondómiky alebo dana.. To je riziko.
Prihováram sa za dieťatko, ktoré si ťa vybralo za maminu.
Ak pri tebe partner stojí, ako si písala, ZVLÁDNETE TO!! Hlavu hore.