Byvam velmi skromne, hanbim sa za to , 12rokov

Marosko-n

Počúvaj mladý muž, Pomáhaj mame , neflákaj sa , musíš zastúpiť otca , mama potrebuje oporu v Tebe, snaž sa jej pomôcť ako sa len dá, buď k nej zhovievavý a nerob jej aj sebe zbytočné starosti. Nepočúvaj kamarátov,lebo každý z nich je sebec a nepomôžu ti, ale sa budú z teba vysmievať !!! Chodievaj do kostola s mamou aby ti Boh požehnal život. Milióny detí na svete nemajú rodičov a ty máš mamu, to je v živote veľká výhra, tak že dôležitý ste le vy dvaja, ostatný sú pre teba cudzí a majú svoje rodiny. Uč sa celý život je pomáhaj ,a nech nepočujem, že si mame robil ťažkosti Boh si ťa nájde !

pekne

Kiezby to tak Mesacny princ aj bolo....viac by si clovek svojich rodicov aj vazil, ibaze velakrat je to uplne uplne inak.

BJ_2

Jat - zdielat domacnost a jednu izbu je rozdiel. On by nemal problem ze zije s matkou v domacnosti... ktore 12 rocne dieta nezije? On ma problem, ze garzonka ma 1 izbu, takze vzdy ked pride k nemu kamos, je tam aj mama. Podla mna, samozrejme je lepsie, ked ma decko detsku izbu. V puberte to bude este horsie, predstav si ked bude mat 14-15... a pride nejaky iny teenager. Asi budu chodit hlavne von.

olennka

Tiez sme toho nemali vela, okrem nas, spustu deti.
Ale bolo u nas vzdy cisto a plny hrniec.
Jedna moja stara tetuska mi hovorievala, ze dievcatko
ma byt vzdy v prvom rade ciste. Predpokladam, ze
to plati aj dnes.. Je to mozno ako zo stredoveku, ale
......kto Ta bude mat rad, Ti aj zostane, ostatni mozu ist
pokojne do prdele.

And_Rea

Ahoj,
chapem, ze ta ako dieta nieco taketo trapi, kedze drviva vacsina tvojich rovesnikov (a, zial, aj vela dospelych) sa pozera na materialnu stranku veci, a podla nej sudi cloveka.
Ale ber to tak, ze tvoja mamina pre teba robi maximum, niektore deti nemaju ani kde byvat, co do ust, chodia spinavi a nehodne obleceni k rocnemu obdobiu (cez zimu prilis nalahko a pod.) .... Co je samo o sebe velmi smutne, ale k tomu dalej nejdem.
Chcem ti len napisat, ze to ber konstruktivne- to znamena, pouc sa z toho vsetkeho, co teraz zazivas a daj si za ciel, ze ty takyto zivot raz mat nebudes, budes zit ovela lepsie, co sa materialnej stranky tyka, zaroven ale nikdy nezabudni, ze aj ty si raz bol na "druhej strane" a vaz si vsetko, co budes raz mat, resp. aj to, co mas teraz.

Drzim palce a naozaj si neber k srdcu inych, ak budu mat aj reci..., len dokazuju svoju nevyspelost a nizku emocionalnu inteligenciu.

mesacnaprincezna

filip tt lenze v dobach kedy si ty bol mlady bolo ovela lepsie neboli take rozdiely medzi ludmi neporovnavali sa tolko nebola taka povrchna doba ... v tomto suhlasim s mesacnym princom dnes ked nemas peniaze tak jednoducho nezapadnes do kolektivu ci uz na vysokej alebo v praci.... ved ludia sa dnes bavia len o tom co kde kupili na akej dovolenke boli a vsetko sa toci okolo penazi...

Tomas12345

Ver tomu že ludia ziju ovela horsie. Ba co viac vecsina ludi zije ovela horsie nez ty napriklad ludia v Afrike ziju iba v drevenych chatrciach, alebo aj v Brazilii podobne , nehovoriac o tom že vecsina ludi zial este stale zije na ulici v zime.

Silverka

Ťažko na cvičisku, ľahko na bojisku. Toto porekadlo hovorí, že keď musíš v detstve a mladosti zápasiť s problémami a chudobou, tak ťa to zocelí, že raz dosiahneš veľký úspech, lebo budeš húževnatý. Tak sa skôr teš, že nemáš všetko po čom túžiš, že si to musíš sám vydobyť, lebo na rozdiel od tých zhýčkaných detí ty to dokážeš. A ony možno prídu o všetko, čo im rodičia strčili pod nos.