Mam 12. Byvan s mamou v jednej izbe(garsonke) . citim sa hrozne ked napr niekto ku nam chce prist alebo tak.. Kamarati o tom ani nevedia len dve kamosky.. Citim sa za to zle
Byvam velmi skromne, hanbim sa za to , 12rokov
nemas sa zaco hanbit....vela ludi tak zije....viem ze deti su krute ale vzdy si spomen ze su hlupe "nedospele" ked budu starsi tak sa nato budu pozerat inak :) a niektory zas nikdy nedospeju a budu hlupy az do konca zivota:)...nic si z toho nerob...
Z toho si nic nerob, lebo takto dnes byvaju mnohi. Nic ti nebrani v tom, aby si sa po strednej zobrala a odisla do zahranicia nieco zarobit. Garsonku nechas mame a ty si kupis nieco svoje vlastne. Väcsina deciek ma aj tak chudobnych rodicov a "skutocne zit" zacinaju az vtedy, ked si uz sami na seba zarabaju. Tu sa potom okolo 18teho roku zivota naskytne otazka, ci predlzit si, alebo nepredlzit toto financne trapenie este o dalsich 5 rokov (cize ist na vysoku skolu dennou formou). Na to nech si uz kazdy odpovie sam. Podla mna je lepsie ist hned po strednej do zahranicia aspon na jeden, dva roky si zarobit prachy a az potom ist na vysoku skolu na Slovensku, to radim vsetkym co maju chudobnych rodicov.
To akože na koho si myslel/a, že odkiaľ majú toľko peňazí? Autor/ka článku zjavne mnoho peňazí nemá, nakoľko žijú veľmi skromne. Ostatní iba prispievali.
Tá slečna to vystihla veľmi pekne a na svoj vek príliš rozumne, poväčšine sa 15 ročné dievčatá zaoberajú skôr materiálnou stránkou. Klobúk dole.
A skade mas tolko penazi ze si tak zijes?Ja zijem s mamou ale vacsina penazi ide na stravu taxiky handry kozmetika chcem setrit ale som zvyknuta na standard tak sto nedokazem
Alex_andra pekne. Malá oprava - hovorí sa "z ruky do úst". Znamená to, že si nič neodkladjú bokom.
Ja som od Teba o 3 roky staršia a mám kamarátku, ktorá žije takisto vo veľmi skromných podmienkach a popritom je to moja naj kamarátka.
Žijú doslova z úst do úst, ale ver mi, že to nikomu nevadí.
Ja síce žijem dosť prepychovo, ale poviem Ti, že ona má niečo, čo ja nie a to vždy maminu po ruke. Ja mám síce všetko čo potrebujem, aj nepotrebujem, pochodila som svet, ale poväčšine som doma sama a ver, že sa cítim lepšie u kamošky v jednej maličkej garsónke, ako zamknutá v prepychovom dome.
Tam je jej mamina, ktorá je mojou druhou mamou, poradí a doma vidím maminu niekedy v noci.
Normálnym to vadiť nebude a komu áno, tak na tých sa môžeš vykašlať, lebo takí ľudia nestoja o Teba, ale o niečo iné.
Dnešná doba je ťažká, plno ľudí žije skromnejšie.
Ty sa nemáš vôbec za čo hanbiť. Ľudia, ktorí by sa ti za to posmievali, ani nepokladaj za kamarátov. Smiať by sa ti smiali len snobi, čo nevidia ďalej od nosa a ktorým od malička padajú pečené holuby do úst.
Ozajstnému priateľovi bude jedno, kto si, ako vyzeráš, odkiaľ pochádzaš a aj to, koľko máš peňazí. To si veľmi dobre pamätaj a podľa toho si vyberaj priateľov...
Ja zdieľam spoločnú domácnosť so svojou matkou už takmer 18 rokov. Taktiež sa občas stretávam so zrovna nie najvhodnejšími reakciami osôb žijúcich v našom priľahlom okolí, no na také ja nereagujem.
Myslím, že nie je dôvod, aby sa autorka témy hanbila pred svojími rovesníkmi za skromnejšie podmienky, z ktorých pochádza. Pokiaľ jej kamarátky disponujú dostatočnou výškou IQ, nebudú jej skromnejšie podmienky, v ktorých žije zdrojom ich zábavy a zosmiešňovania autorky témy.
Mne by si bol práve tým sympatický... bolo by mi jasné, že nie si nejaký rozmaznaný blbeček. Za to, za čo nemôžeš sa ti môže posmievať len nejaký debil a taký ťa predsa vôbec zaujímať nemusí, ani ho nepotrebuješ. Ale nemáš to ľahké, žiadne súkromie a to si dospievajúci chalan. Držím palce, aby ste sa raz mali lepšie.
A takého chalana čo býval v takej nejakej mini dvoj- garsónke s rodičmi som poznala a chvíľu som s ním aj chodila :-) a tuším som sa ani nejako nezamýšľala nad tým, že býva v garsónke, keď ma tam pozval, ale viem že ma napadlo ako sa tam všetci pomestia, ale to bolo asi všetko. A pamätám si, že som im závidela, že majú káblovú televíziu, lebo my sme doma nemali, len nejaké nudné Stv1 a Stv 2 :-D