Palenie v ustach u maminky

Príspevok v téme: Palenie v ustach u maminky
Dcera2

Dobry den, prosim o radu pre moju 70 rocnu mamicku ! V poslednych mesiacoch / teraz dva tyzdne horsie / ma problem s tym, ze ju pali a stipe v ustach...dasna, jazyk, pery zvnutra. Najprv sme mysleli ze z ovocia ale uz dlhsie ziadne nejedla a ma to stale. Uz vyplachovala usta kamilkami, tantum verde, ustnou vodou, cmulala salviove cukriky, natierala umrtvujucim kremom aby mohla jest ale nic nepomohlo.

Ps.s uz 20 rokov ma zubne nahrady hore a dole ale nemala s nimi problem. Takze alergiu na protezy sme vylucili.

Ma s tym niekto skusenosti ? Viete poradit co by mala vyskusat aby sa jej ulavilo ? Uz niekedy ani v noci nevie kvoli tomu spat. Cukrovku nema a vypozorovala, ze ak je v strese resp. ked sa rozculi sa jej to zhorsi .

Za maminku dakujem za ochotu pomoct !

mrkvova

Dá sa tráveniu naozaj pomôcť aj niektorými výživovými doplnkami? Sú probiotiká zázračné?
Jednoznačne dá, ale treba ich správne zvoliť, skombinovať a užívať. A probiotiká nie sú zázrakom, ale dokážu mať skoro až zázračné účinky. Práve dnes mi jedna klientka povedala, že odkedy užíva probiotiká, ktoré si zvolila podľa knihy, začalo jej ustupovať pálenie jazyka a hrdla, ktoré pociťovala už takmer pri každej potravine. V takýchto prípadoch ide už o pomerne rozvinutú potravinovú senzitivitu, ktorú spustil syndróm presakujúceho čreva. Niekedy však tie správne probiotiká, ktoré si sadnú s vašou vlastnou mikrobiotou, treba dlhšie hľadať a skúšať.
z rozhovoru s bukovskym

Sonie

Môže to mať viacero príčin. Jednou sú problémy trávenia. Pri gastro problémoch by som skôr hľadala príčinu v niektorej potravinovej zložke, po ktorej sa to zhorší. Tiež dať pozor na kombinovanie jedla.
Druhou príčinou je oslabená imunita. Bolo by vhodné dať aj vyšetriť krv.
Zamerala by som sa sa na regeneráciu slizníc a zlepšenie imunity.
Čosi písali aj o rakytníkovom oleji......

Antje

Tento problém má aj moja maminka,plus pálenie nôh...tieto príznaky sú typické pre diagnózu megaloblasticka anemia z nedostatku vitamínu B12 a B9.Je to dôsledok znestrebavania týchto vitaminov pri atrofickej gastrititide.Tiez jej neviem pomôcť,veľmi trpí.

Bubliii

Tak to by mohlo byť vážne, možno je niečo s nervami. určite by som išla k lekárovi, hlavne, keď to má takýto náhly spád.

Dcera2

dakujem, nič nové neskúšala ani do jedálničku nezaradila. asi naozaj bude musieť k lekárovi. Dnes už hovorila, že už ani tak necíti chuť jedla ako predtým.

Bubliii

Ja by som sa opýtala toto (a zrejme sa vas to opytaju aj u lekara, ak pojdete..)
- nezaradili ste do stravy nieco nove? moze to byt alergia, ta moze zacat v akomkolvek veku
- rovnako ustna hygiena - nejake nove vyrobky? zubna pasta, ustna voda, pripravok na dezinfekciu protezy a pod.
- nezacala mamička uzivat nejake nove lieky? mohli by to byt vedlajsie ucinky, treba pozriet do letaku
- ak su vsetky odpovede negativne, mamu to zatazuje a boli, radsej by som k tomu lekarovi isla.. ved da sa aj objednat, nie? Pripadne mozete zavolat k obvodnej a po telefone skonzultovat, ze ku ktoremu lekarovi.. a potom si do cakarne pridete uz len po vymenny listok

Dcera2

Dakujem. U doktora sme neboli, u onvodnej sa u nas caka 8 hodin v rade a v podstate ani maminka nevie ku komu by mala ist.

Ale dakujem, skusim sa opytat inde. Aslon nejake vitaminy alebo nieco keby niekto poradil.

Adden

Nespominate vobec, co na to povedal lekar. A byt vami, skusila by som asi radsej inu stranku orientovanu na zdravie, tu sa kvalitnej rady dockate velmi tazko.