Lenivec

Príspevok v téme: Lenivec
Perlla

Zdravím, mám priateľa vyše rok a pol. Ako to už býva, zo začiatku bolo všetko super a krásne, no zhruba po 10 mesiacoch sme začali spolu bývať a ja som si začala všímať, že môj priateľ je domased. Lúbime sa a v mnohých veciach si rozumieme ale sú veci ktoré neviem prekusnúť. Nikam sa mu nechce, nikam ma nevezme, celé dni sedíme doma. Pred tým ako sme začali spolu bývať sme aspoň občas zašli dakam sa najesť, alebo na drink. Ale poslednú dobu on sám nevymyslí žiadnu aktivitu a všetky moje návrhy ako fitko, bowling, korčulovanie, diskotéka, kino, koncert, stanovačka, výlet - na všetko má výhovorku prečo nie. Ked mu poviem že sa nudím v tom vzťahu tak ešte je urazený. Máme obaja 24 rokov, nechápem ako môže byť jeden mladý zdravý chlap taký lenivý alebo ako to nazvať, že ho nič okrem tv a pc nebaví. Dalšia vec je, že sa mi zdá dosť lakomý. Vždy ked sme sa dostali aspoň niekam na pizzu (aj to bolo naposledy asi pred 4 mesiacmi) platili sme si každý za seba ale občas som platila ja za oboch, on zaplatil možno trikrát za celú dobu. Ani v kine sme neboli lebo že to je drahé. To je vlastne aj jedna z jeho oblubených výhovoriek prečo nikam neísť. Pritom zarába viac ako ja a na seba - napríklad na oblečenie alebo investície do svojho auta, na to si peniaze nájde vždy.
Myslíte, že sa to dá nejako zmeniť? Dá sa ho nejak prebrať k životu? Má tento vzťah zmysel?

Perlla

Mesačný princ aha - a akým štýlom k tomu akože podla teba pristupujem, ako ho mám teda spoznať?

A presne o tom to je, ked s ním nemám čo robiť a voľný čas trávim iba s kamoškami tak o čom je taký vzťah? Ja navarím, upracem a potom sedíme pred tv. Takto fakt nechcem tráviť úplne každý deň svojho života. Chcem z toho života aj niečo mať a tiež potrebujem cítiť, že som milovaná a že si ma cení. Ja sa mu snažím to všetko dať, ale on niekedy akoby žil vo svojom svete do ktorého ja nepatrím. Ale to ma mrzí, že zo začiatku aspoň snaha bola ale postupne to upadlo do strašného stereotypu. A ten stereotyp sa márne pokúšam zmeniť, ked druhej strane to takto vyhovuje.

Lejla5

viete, ja som zažila také že som bola vo vzťahu s ex a tým že nechcel chodiť vonku atd atd som si, ok, idem sama, alebo s kamoškou, ale k jadru veci, potom príde iný problém: že som si povedala, ak zväčša chodím sama vonku, na čo mi je partner?
čiže protiklady sa priťahujú, ale odtiaľ potiaľ, láska nie je len o tom, že robím to, čo robí dobre mne, ale je aj o obetovaní sa, ty sa obetuješ a tvoj partner?
dostal ťa, má ťa, má servis, má sex, čo od neho chceš? asi tak

Mesačný princ

Aj tak si myslím, že tvoj partner nie je lenivý či dokonca menej aktívny, ako tí, ktorých preferuješ.

Len ho nepoznáš! A takýmto štýlom, ako k tomu pristupuješ ho nikdy ani nespoznáš.

jtm

V niecom plati, ze vrana k vrane sada a v niecom zase, ze protiklady sa pritahuju a teraz ide o to, ze o co sa vlastne jedna. Ked je jeden z partnerov napriklad prilis ukecany a druhy tichy a velmi rad pocuva, tak plati, ze protiklady sa pritiahnu a budu v tejto veci perfektne zladeni. Ale ked napriklad jeden je lenivy a zgrlivy a nikam sa mu nechce a od zeny vyzaduje len aby mu navarila a upratala, lebo ani len okolo seba si nevie porobit a zena je taky ten extrovertnejsi typ, ze rada by sa ukazovala v spolocnosti vonku v restauraciach, na kupaliskach a vselikde s chlapom, tak tu by platilo, ze vrana k vrane sada a aky je chlap, taka v tomto musi byt aj zena a tu uz ide o vec, v ktorej sa protiklady nepritiahnu, ale nastava rozpor a jeden z partnerov stale ustupuje a trpi a to si ty. Si pekna? Dobre vyzeras? Lebo napada ma este, ze ci nie preto sa nechce s tebou ukazovat vonku, ze sa za teba hanbi a za modelku by sa nehanbil. Ale to je len jedna z uvah a väcsiu pravdepodobnost davam tomu, ze je lenivy a pohodlny a v podstate si tebou nechava nahradzat svoju mamu a potreboval by domasedku a usilovnu vcelicku, co mu navari a vyperie a vyzehli a vsetko okolo neho porobi, ale aby nerada chodila von a kym ona robi robotu nielen za seba, ale aj zanho, on si vala sunky pri TV a pri PC. Ty na toto nie si, neznenis ho, trpis vo vztahu a lepsie by ti bolo najst aktivneho chlapa, co by s tebou aj sportoval a chodil von. Chodit kazdy den je sice dost drahe, ale vyjst si raz za tyzden na kofolu, to by nebolo az tak vela. Vsak ste maldi, niekam chodit treba, inac je to vztah o nicom, tvoj chlap sa sprava jak 66 rocny dochodca a na taketo spravanie ma casu habadeu, to sa fakt nehodi pre chalana, ktory ani 25 nema. Vnimam to tak, ze jeho netreba menit. K nemu len treba taku baculku, gulicku tucnucku, co s nim bude spolu na gauci vysedavat a vselico okolo neho porobi a von nechce a tebe treba aktivneho chlapa. Nesnaz sa tohto zmenit, nezmenis ho. Radsej si najdi k sebe takeho, s ktorym si v tomto sadnete.

Mesačný princ

Perlla - Seba nemeň. Nájdi si niekoho, kto vníma formu zábavy rovnako, ako ju vnímaš ty.
Tiež by ma bolelo ak by niekde išla moja partnerka a nepriamo mi povedala, že tam bola väčšia zábava, ako so mnou.
Sú totiž ľudia, ktorí nepovažujú pobyt v spoločnosti, tanec, či dokonca niečo úplne iné za formu zábavy...
Majoritným obyvateľstvom sú často označovaní za ,,suchárov,, pretože často nepotrebujú k zábave ani alkohol a tiež im nič nehovoria drogy...

On podľa mňa nie je lenivý a nikdy ani nebol. No ak nejakému mužovi povieš, že je ti bez neho lepšie, ako s ním, tak hotovo. A ešte ak si sa nachádzala v spoločnosti spoločne s inými mužmi...

Nehodíte sa k sebe. On patrí inam a ty tiež.

Perlla

Mesačný princ, pár krát som bola niekde bez neho a nepáčilo sa mu to, raz náhodou na kamoškinej oslave boli aj nejaký kamaráti potom ked som mu hovorila, že bola zábava a že tam boli aj kamaráti tak mi rovno spravil žiarlivostnú scénu. A nebaví ma všade chodiť s kamarátkou. Alebo sama, chcela by som aj s ním.
Ja viem, že ma ľúbi, ved aj žiarly. Ale chýba mi romantika a spoločné zážitky. Tak ako zmeniť seba? Aby som bola menej romantická a tak? Teraz už vôbec neviem čo s tým vzťahom ...

Lejla5

mala som podobneho ex nikde nechcel len do fitka co som zas ja nechcela, ak som ze podme na kavu tak to bolo uaaau, najradsej by doma, telka, pocitac, domace prace, v tom mi bolo super: navaril opral cisto vsade, ale zazitky ziadne, teraz mam opak, po praci ideme do mesta, kavicka, limonada, radler, kino, prechadzka, vylet,,, nemenila by som, jaa si myslim ze to je v cloveku, vies,, niekto mozno chodi vonku len aby niekoho nasiel a potom ak ma chce klud, niekto to ma v krvi, cize ak nie si spokojna vo velkom, kasli na to

Matyo

Ja si myslím, že je to správny egoistický chlap. Keby robil všetko čo chceš ty, tak by si tu zas fňukala, že je príliš submisívny a nudíš sa pri ňom, takže v podstate by si bola tam, kde si teraz...

nnnuuu

Ty si zdravá žena a ešte si sa ho nenaučila vydierať? Haló? Žiaden výlet, žiaden sex! On ťa neopustí, keďže je lenivý a ty sa môžeš realizovať:-) Keď budeš pokračovať ty vo svojom laxnom a prehnane lenivom prístupe k nemu, tak o päť rokov už len budeme čítať na fóre, že zháňam knihu s názvom: How to kill my husband. Haló?
Tak mať dve zdravé ruky, nohy, hlavu, vnútornosti, lýtka, stehná, ptáka a R.Ť a nechcieť vzťah? Haló? Nepoviem, na koho narážam:-D