Zdravím, mám priateľa vyše rok a pol. Ako to už býva, zo začiatku bolo všetko super a krásne, no zhruba po 10 mesiacoch sme začali spolu bývať a ja som si začala všímať, že môj priateľ je domased. Lúbime sa a v mnohých veciach si rozumieme ale sú veci ktoré neviem prekusnúť. Nikam sa mu nechce, nikam ma nevezme, celé dni sedíme doma. Pred tým ako sme začali spolu bývať sme aspoň občas zašli dakam sa najesť, alebo na drink. Ale poslednú dobu on sám nevymyslí žiadnu aktivitu a všetky moje návrhy ako fitko, bowling, korčulovanie, diskotéka, kino, koncert, stanovačka, výlet - na všetko má výhovorku prečo nie. Ked mu poviem že sa nudím v tom vzťahu tak ešte je urazený. Máme obaja 24 rokov, nechápem ako môže byť jeden mladý zdravý chlap taký lenivý alebo ako to nazvať, že ho nič okrem tv a pc nebaví. Dalšia vec je, že sa mi zdá dosť lakomý. Vždy ked sme sa dostali aspoň niekam na pizzu (aj to bolo naposledy asi pred 4 mesiacmi) platili sme si každý za seba ale občas som platila ja za oboch, on zaplatil možno trikrát za celú dobu. Ani v kine sme neboli lebo že to je drahé. To je vlastne aj jedna z jeho oblubených výhovoriek prečo nikam neísť. Pritom zarába viac ako ja a na seba - napríklad na oblečenie alebo investície do svojho auta, na to si peniaze nájde vždy.
Myslíte, že sa to dá nejako zmeniť? Dá sa ho nejak prebrať k životu? Má tento vzťah zmysel?
Lenivec
Perlla - máš ústa, mala si sa spýtať!!!
Perlla - ak to je jediné, čo ti na ňom vadí a kvôli tomu zvažuješ rozchod, tak spravíš pre neho tú najväčšiu službu ak sa rozídete.
Ani ty nie si určite dokonalá a je s tebou a ľúbi ťa. Alebo sa mýlim.
Ak chceš ísť do kina tak choď, Sa zober a choď na výlet alebo do fitka - bráni ti niekto? Je to taký človek.
No toto ste mali prebrať už na prvom rande, keď ste sa spoznávali a nie teraz.
No na začiatku sa mi tak nejavil, vtedy sme spolu nebývali tak sme sa zvykli stretávať niekde v reštike alebo v bare. Tam by som ho možno vytiahla aj teraz kebyže moc chcem, ale pravdepodobne zas by som musela platiť len ja a keby nie tak zas by bol podráždený, že zbytočne minul peniaze, lebo mám pocit, že on to tak berie.
Rozprávali sme sa o tom veľa krát, ked pohrozím rozchodom, tak si sype popol na hlavu. Ale reálne nepríde so žiadnym riešením.
Ja ho ľúbim a stále mám pred sebou to, že to zo začiatku vyzeralo naozaj nádejne. A možno mi je ho aj trošku ľúto. Ked som sa s ním chcela rozísť tak povedal, že mi chce dať všetko. Miluje ma, nechce ma stratiť a že ešte ku žiadnej žene necítil to čo ku mne. A ja ho stále ľúbim, a trhá mi srdce sa s ním rozísť ked viem a vidím ako je z toho na dne ...
prečo ste vlastne spolu? prečo si s ním ty? a prečo je on s tebou?vieš na toto pravdivé odpovede?
Zmysel urcite nema a mala by si radsej od neho utekat. Je zahladeny do seba a nezalezi mu na tom ci si ty stastna. Zivot so sebcom je peklo.
10 mesiacov...to uz by si sa s nim mohla aj celkom otvorene porozpravat o tom, co chces, ako si zivot predstavujes ty, on a ci sa teda viete zladit
Ak ti na to vztahu zalezi, porozpravaj sa s nim
Ahoj, ja si nemyslím, že je veľká šanca, že sa on zmení. Totiž ešte je váš vzťah na začiatku, chodíte spolu pomerne krátko ajkeď už bývate spolu a ak už vo fáze zaľúbenosti robí toto, ver tomu, že neskôr sa už nezmení určite. Koľko ste sa poznali predtým ako ste začali spolu chodiť? Bol už vtedy lenivý? Ja som chodila s lenivcom a už nikdy viac.