Môžu ísť mušle do akvária??

japka

musle casom vypustaju do vody uhlicitan vapenaty a ten zvysuje tvrdost vody, to moze skodit niektorym rybkam aj rastlinkam

kafe

ja si pamätám, že brácho všetko preváral - vodu čo prilieval, kamene ktoré dával do akvárka, piesok, všetko. Tam kde si kupuješ rybky sa popýtaj, ako dlho ich vyvárať (mne sa zdá že to celkom trvalo, hodinu aj viac?), nech ti to potom nedochne.
Kokosový orech má drevenú šupku, tá ti vo vode bude "pracovať", rozkladať sa, podľa mňa. Neviem, pýtaj sa v predajni radšej.

Rebecca 266

Ďakujem za odpoveď, len som nevedela či to nebude vadiť rybam keďže sú sladkovodné. A tá kokosová šupka tam môže ísť? To biele ten kokos som zjedla a zostali len to hnede, proste šupka. Neublíži vode alebo rybám? Len ho musim ošmirglovať aby boli hladké tie boky, nech neublížia rybám.

nnnuuu

Nuž, keď sú mušle v mori a rybám nevadia, tak ani v akváriu im vadiť nebudú. Logika dá. Ja by som tie mušle nejako špeciálne nevyváral, lebo by si ich mohla teplom poškodiť, stačí ich opláchnuť, možno prebehnúť s kefkou. A že je tam teraz biele a potom to hnedé, tak to ja vôbec neviem, čo to môže byť. To hnedé je ako hov.o?