Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Extremne nízky tlak !

Príspevok v téme: Extremne nízky tlak !
Nechapem123

Dnes mi je celý deň dosť na nič, krúti sa mi hlava a zatmieva pred očami. Už dávnejšie som pri rôznych vyšetreniach mala dosť nízky tlak, ale neriešila som to. Náhodou ma napadlo odmerať si tlak domacim tlakomerom. A mala som hodnoty 90/80... Nie je to nebezpečne ? Čo mi pomôže ? Mám 22 rokov. Prosím poraďte tí čo sa vyznajú. Ďakujem..

WHISPER

a najlepsie je ked vypijem 3litre vody minimalne + 2,3kavy
puchnu mi nohy, ruky...

a idu mi odporučať Dr. a jeho sestrička ze mam viac piť...

no ako neviem pochybujem o ich odbornosti...
ja som tiez zdravotacka, stale si hovorim ze mu poviem nech ma na kardiologiu alebo neviem nefrologiu posle, -odporucanie...
a furt ked tam pridem tak na to zabudnem,...

lebo moj Dr. je taky ze ja mu musim hovorit kam ma ma poslat :-D

5 minut chodze a ruky mam opuchnute ako slon ze neviem prsty zohnut, sol mam akurat tak ked si dam takto vecer k romantickemu filmu chipsy + cervene vino... :-D

WHISPER

aj ja nosim monterky :-D sprchujem sa pred robotou, cez prestavku, po robote, monterky, tircko mokre čo sa potim ..

skus ten čaj ginko biloba-klember, musim zacať zase piť, keby som tento prispevok citala pred odchodom do obchodu by mi pripomenul, no precitala som az po :-D kazdy den som si dala pred robotou kábu + ginko čaj asi polroka som to pila tak a super...
nepijem 2 tyzdne a sa čudujem teraz ze co mi je zle...

ja mam teraz tiez stresy, skusky, učenia popri robote sprostej, tak tiez zajedam nervy aj teraz som práve zozrala celu cokoladu :-D :-D ale zas tyzden som nemala takze :-D neberiem to dramaticky...
v robote to spálim...

len to ze ja nevime preco mi klesol tlak kedze ja som vzdy mala 115/70 120/80.... a zrazu bum tlaky 100/60 po káve... asi 1-2roky to mam...

Nechapem123

WHISPER ... však práve to, že som si tlak merala po 3 kavach :D ani nechcem vedieť aký by som mala bez nich ... Ale ževraj na nízky tlak nie je káva vôbec vhodná i keď ho na krátky čas dvihne, potom zas rapidne klesne ... a vysušuje organizmus čo v tychto teplách asi nie je najlepšie ... Ja musím mať, ale extra citlivý ten organizmus. Úplne som na sebe vypozorovala obrovske zmeny počas obdobia kedy žijem zdravo a obdobia kedy žeriem všetko čo ma napadne a fajčím. To mi je hneď horšie nie len fyzicky ale aj psychicky. Posledný týždeň dostávam aj také nepríjemné tlaky do spánkov alebo zo 5 minut vidím pred očami len tmave machule. A ako píšeš doktorom tiež vobec neverím a nemám ani len tu najmenšiu chuť ísť to k ním riešiť. Na všetko vedia predpísať len lieky, ktore zaťažujú telo a orgány a učinok takmer žiadny. Si myslím, že ďaleko učinnejšie sú bylinky a raw strava. Len v poslednom čase mam ťažke obdobie a nervy si kompenzujem žradlom.... Ale fakt asi jediny spôsob ako sa cítiť dobre je zdravy lifestyle bez toho to nepojde... to teplo v praci je najhoršie veru, vtedy je aj 3L vody málo keď je ešte fyzicky naročna.. ja som robila v jednej fabrike kde bolo 56 stupňov... a museli sme ešte nosiť dlhe hrube monterky a prilbu.. fuj ... to sa zo mňa lialo už len keď som tam prišla .. tu ginko bilobu skusim .. uvidim ako zaučinkuje .. a niake špecialne potraviny čo pomahaju nemaš vychytane ? :)

WHISPER

a kávu si vypila? ja som vcera nesla do roboty koli tomu ze mi zle...
a cely tyzden mi je zle hlavne na srdce, len predychavam...v robote mame + 40C o to horsie, takze vypijem tie 3L vody denne... tlak som mala u Dr. 100/60 po vypití 2 kav..
dnes som mala 2kavy, zeleny caj.. na srdce zle mi je...
to z tohto počasia sprosteho....
akonahle zacne prsat to zmyzne.. uz by mohlo konečne lebo je tu zamračene... lebo ma vyruti načisto...

v noci v stredu som dosla z pobedky, take stavy som mala ze som zvazovala ze idem na pohotovost, ze mam infarkt alebo čo, pálenie na hrudi, bolest srdca, na žaludok zle, na oči som mala tlaky,..

je to nebezbečne ale naši pribrzdení lekári ktorí vystudovali za tatkove peniaze to podcenuju... povedia ti ze más vela pit...
kurnik sopa ale ja pijem dost! v tych horucavach v ktorych pracujem aj musím.... +zdravo sa stravujem, pohybu mám dosť...

doktor nerieši, ale zamestnavatel nebude tolerovat ze je clovek pribrzdený, lebo mu neprekrvuje mozog, vidi hviezdičky, zhoršuje sa sluch, zrak lebo neprekrvuje male cievy-
mam zhorseny sluch 10% a vies co mi povedala Dr. ušna?
ako sa to lieči? no hádaj: liekmi na prekrvenie...

takze pricina je co? moj nizky tlak... vsetko vidim rozmazane...

ale tak pomaha GINKO biloba čaj..ale akosi som si zabudla kupit, tak uz 2 tyzdne nepijem, tak mi zle zas....
lebo inak mi to pomaha, lenze nevyhoda ze sa z toho clovek tak potí ze z neho tecie...