Dnes mi je celý deň dosť na nič, krúti sa mi hlava a zatmieva pred očami. Už dávnejšie som pri rôznych vyšetreniach mala dosť nízky tlak, ale neriešila som to. Náhodou ma napadlo odmerať si tlak domacim tlakomerom. A mala som hodnoty 90/80... Nie je to nebezpečne ? Čo mi pomôže ? Mám 22 rokov. Prosím poraďte tí čo sa vyznajú. Ďakujem..
Extremne nízky tlak !
helga no fuj... ja si radsej len tu zeleninu... zvyknem na ranajky prazenicu, no ako som mala mesiac dozadu zazitok ze som rozbila vajce a ovalila ma omamna "voňa" sprtkaveneho vajca (jdu blejt....) tak vajcia dlho jesť nebudem... :-( :-( :-( stalo sa mi to za cely zivot prvy raz a minule ked som si sla davat na plet a vlasy vajce zas uz druhe sprtkavene... och.. tak vajcia momentalne ani vidieť...
:-D
ked mam zunovanu zeleninu tak si obložim grahamovy rožok alebo celozrnny do práce salamou- vysočinou (z lidla - mňami)
ja také veci ako je slanina, rezne vypražane a bravčove koleno nemusím...
zriedka kuracie prsia, klobasku , hurku ♥ s cviklou ♥ alebo ked mam plne zuby zeleniny tak kuracie pečienky s ryžou
a už som zas pri jedle...
VHISPER, mozno trochu slaninky k tej zelenine.
Autorke.
Nizky tlak nie je nebezpecny. Dajte si rano kavu
a posolte si paradajky.
tu je dobry clanok.. primar.sme.sk
naco_meno presne....
ja ked som u obvodneho na preventivke bola robili test zraku, no ja som nevedela prečítat nič, uplne rozmazane...
mam zhorseny sluch 10% a ušná mi povedala ze sa to dá liečiť liekmi na prekrvenie... a prečo na prekrvenie??? logika...
aj mne niekto zabije ze mám vela pit... akoze kolko mam naliat do seba!!! 20 litrov!!!???? ked ja denne vypijem minimálne 3 litre...?!
hýbem sa, do prace z práce na biku 5km, chodievam behávať, teraz nie lebo som mala uraz s kolenom, zdravo sa stravujem, vegetarianska strava, vela zeleniny, denne ju jem..
mávala som TK 115-120/70 a zrazu mám 90/60 bez, 100/60 s 2 kavami... a niektomu to pride OK...? no mna to obmedzuje... ked chodim ako matoha, nechápem, robim blbosti lebo som mimo, až dezorientovana... je to choré..!
a Dr. neriesi....
SISIRYSI... vieš nie každý si moze dovoliť lahnuť si kedy sa mu zachce.. ja mam fyzicky narocnu robotu- chlapsku,.. robím na vykon, a myslis ze bude nadriadeneho zaujimat ze ja si musim nohy hore vylozit? a za mna bude kto robit??? tak len hviezdicky vidim a ledva sa na nohach drzím,..
**
konečne som si dnes kupila znovu čaj Klember-ginko biloba...
no som zvedava, od zajtra rana pijem zas... :-D
Milujem tych mudrlantov, ktori tvrdia, ze nizky tlak nie je nebezpecny... ano, dosledkom vysokeho tlaku su rozne srdcovo-cievne ochorenia, ale aj nizky tlak je znakom nejakej inej "poruchy" v organizme... ludia s vysokym tlakom mavaju bolesti na hrudniku, dychavicnost, slabost (otec sa lieci na VTK), ale zase, ludia s nizkym tlakom odpadavaju, a moze u nich nastat nedokrvenie mozgu az smrt. Samozrejme, kazdy to znasa inak, moja mama ma cely zivot tlak 90/60, a zije si v pohode, a ja ked mam doobedu 80/50-90/60, tak mam niekedy v praci pocit, ze rovno pred pacosom odpadnem... zo zaciatku mi lekarka hucala, ze to preto lebo som chuda, malo pijem, nehybem sa... az ked som nabrala sportovanim svaly, a povedala jej, ze pijem aspon 2litre cistej vody (v lete aj viac), a ze 3x do tyzdna beham cca 8km a este okrem toho cvicim, tak ma zacala posielat na vysetrenia... krv, endokrinologia, neurologia, trz este cakam na kardiologiu... pravdepodobne to bude z anemie, lebo aj ked mam zeleza dost, hemoglobin je pod dolnou hranicou normy... zase bolo, ze preto, lebo som vychudnuta... ked som jej ale v karte ukazala, ze je jedno, kolko som mala kil, vzdy som bola anemicka, tak zacala riesit pricinu anemie... jednoducho, lekar-nelekar, nemozete sa nechat odbit tym, ze je to bezne a nic sa s tym neda robit... az vas najdu niekde v izbe s nedokyslicenym mozgom, uz bude neskoro lamentovat, co vsetko lekar mohol urobit...
Bud v klude, ja mam aj 90/50 a zijem. Ked mas nizsi tlak pi vela vody a lahni si a nohy daj o stenu. 90/80 je uplne normal. Az budes mat denne ,ako ja 90/60 bo 90/50 tak tam treba vela pit vody. Nizky tlak nebezpecny neni.
no ked sposobuje ine zdravotne problemy liečiť sa musí...
Mne namerali 90/60 u lekara a nikto sa nad tym nepozastavoval. Ono sa asi nizky tlak spravidla medicinsky nelieci.