Extremne nízky tlak !

Príspevok v téme: Extremne nízky tlak !
Nechapem123

Dnes mi je celý deň dosť na nič, krúti sa mi hlava a zatmieva pred očami. Už dávnejšie som pri rôznych vyšetreniach mala dosť nízky tlak, ale neriešila som to. Náhodou ma napadlo odmerať si tlak domacim tlakomerom. A mala som hodnoty 90/80... Nie je to nebezpečne ? Čo mi pomôže ? Mám 22 rokov. Prosím poraďte tí čo sa vyznajú. Ďakujem..

WHISPER

helga no fuj... ja si radsej len tu zeleninu... zvyknem na ranajky prazenicu, no ako som mala mesiac dozadu zazitok ze som rozbila vajce a ovalila ma omamna "voňa" sprtkaveneho vajca (jdu blejt....) tak vajcia dlho jesť nebudem... :-( :-( :-( stalo sa mi to za cely zivot prvy raz a minule ked som si sla davat na plet a vlasy vajce zas uz druhe sprtkavene... och.. tak vajcia momentalne ani vidieť...
:-D

ked mam zunovanu zeleninu tak si obložim grahamovy rožok alebo celozrnny do práce salamou- vysočinou (z lidla - mňami)

ja také veci ako je slanina, rezne vypražane a bravčove koleno nemusím...

zriedka kuracie prsia, klobasku , hurku ♥ s cviklou ♥ alebo ked mam plne zuby zeleniny tak kuracie pečienky s ryžou

a už som zas pri jedle...

helgaJ

VHISPER, mozno trochu slaninky k tej zelenine.
Autorke.
Nizky tlak nie je nebezpecny. Dajte si rano kavu
a posolte si paradajky.

WHISPER

naco_meno presne....

ja ked som u obvodneho na preventivke bola robili test zraku, no ja som nevedela prečítat nič, uplne rozmazane...
mam zhorseny sluch 10% a ušná mi povedala ze sa to dá liečiť liekmi na prekrvenie... a prečo na prekrvenie??? logika...

aj mne niekto zabije ze mám vela pit... akoze kolko mam naliat do seba!!! 20 litrov!!!???? ked ja denne vypijem minimálne 3 litre...?!
hýbem sa, do prace z práce na biku 5km, chodievam behávať, teraz nie lebo som mala uraz s kolenom, zdravo sa stravujem, vegetarianska strava, vela zeleniny, denne ju jem..

mávala som TK 115-120/70 a zrazu mám 90/60 bez, 100/60 s 2 kavami... a niektomu to pride OK...? no mna to obmedzuje... ked chodim ako matoha, nechápem, robim blbosti lebo som mimo, až dezorientovana... je to choré..!

a Dr. neriesi....

SISIRYSI... vieš nie každý si moze dovoliť lahnuť si kedy sa mu zachce.. ja mam fyzicky narocnu robotu- chlapsku,.. robím na vykon, a myslis ze bude nadriadeneho zaujimat ze ja si musim nohy hore vylozit? a za mna bude kto robit??? tak len hviezdicky vidim a ledva sa na nohach drzím,..
**
konečne som si dnes kupila znovu čaj Klember-ginko biloba...
no som zvedava, od zajtra rana pijem zas... :-D

Naco_meno

Milujem tych mudrlantov, ktori tvrdia, ze nizky tlak nie je nebezpecny... ano, dosledkom vysokeho tlaku su rozne srdcovo-cievne ochorenia, ale aj nizky tlak je znakom nejakej inej "poruchy" v organizme... ludia s vysokym tlakom mavaju bolesti na hrudniku, dychavicnost, slabost (otec sa lieci na VTK), ale zase, ludia s nizkym tlakom odpadavaju, a moze u nich nastat nedokrvenie mozgu az smrt. Samozrejme, kazdy to znasa inak, moja mama ma cely zivot tlak 90/60, a zije si v pohode, a ja ked mam doobedu 80/50-90/60, tak mam niekedy v praci pocit, ze rovno pred pacosom odpadnem... zo zaciatku mi lekarka hucala, ze to preto lebo som chuda, malo pijem, nehybem sa... az ked som nabrala sportovanim svaly, a povedala jej, ze pijem aspon 2litre cistej vody (v lete aj viac), a ze 3x do tyzdna beham cca 8km a este okrem toho cvicim, tak ma zacala posielat na vysetrenia... krv, endokrinologia, neurologia, trz este cakam na kardiologiu... pravdepodobne to bude z anemie, lebo aj ked mam zeleza dost, hemoglobin je pod dolnou hranicou normy... zase bolo, ze preto, lebo som vychudnuta... ked som jej ale v karte ukazala, ze je jedno, kolko som mala kil, vzdy som bola anemicka, tak zacala riesit pricinu anemie... jednoducho, lekar-nelekar, nemozete sa nechat odbit tym, ze je to bezne a nic sa s tym neda robit... az vas najdu niekde v izbe s nedokyslicenym mozgom, uz bude neskoro lamentovat, co vsetko lekar mohol urobit...

Sisirysi

Bud v klude, ja mam aj 90/50 a zijem. Ked mas nizsi tlak pi vela vody a lahni si a nohy daj o stenu. 90/80 je uplne normal. Az budes mat denne ,ako ja 90/60 bo 90/50 tak tam treba vela pit vody. Nizky tlak nebezpecny neni.