Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Sám

Príspevok v téme: Sám
lauvik

Ahojte, nechcem tu vyplakávať, že som sám a nikoho nemám.

Ide tu o to, že ľudia si ukazujú na ľudí ktorí sú sami... že sú divní, že sú pokazení , že nie su normálni a neviem čo....

Ja nechápem prečo. To je nejaká moja povinnosť?? Mať ženu a deti? Takéto uvažovanie je podľa mňa úplne scestné! Veď už len kvôli tým deťom... urobiť si deti len pre to, že je to nejaká moja povinnosť?

Uplne má nervy keď sa niekto posmieva ľuďom, ktorí nemajú partnera a deti.. Niekto proste nechce. A ľudí je na svete dosť, tak prečo do sveta privádzať ďalšie hladné krky?

Nechcem vzťah, načo... normálna žena, ktorá by bola schopná byť verná do konca dnes už ani neexistuje (možno existuje, ale nemám sily hľadať ihlu v obrovskej kope sena). Je to smiešne ako si ľudia vo vzťahu dobierajú tých, ktorí žiadny vzťah nemajú a pritom väčšina vzťahov v dnešnej dobe je nefunkčná, partneri sa podvádzajú a vzťahy sa po pár rokoch aj tak končia.-

Kto je na tom lepšie? Dokonca smutný fakt je ten, že single človek si užije viac sexu ako človek vo vzťahu a že všade sa dajú nájsť ponuky ľudí, ktorí už sú zadaní.... to bude asi preto, že do vzťahu išli len preto že nedokážu žiť sami so sebou a boja sa samoty a tak majú vzťah len preto aby nejaký mali a tak to potom aj vyzerá :)

Čo si o tom myslíte, aký na to máte názor?

moj pohlad

WHISPER

ten plagatik uplne napravo co si poslala...tak to je velky nezmysel :) Je to presne naopak...stastie prameni z naplnenosti a naplneny je clovek z dobrej prace a z dobrych vztahov. To je totiz zmysel zivota. Zmysel zivota nie je v samote a v nic nerobeni. Preco sa asi venujes svojej kariere ? Lebo ta to naplnuje a potom si z toho spokojna a stastna...budes stastna aj vtedy ak sa tej kariere nebudes moct venovat ? Ked budes nic robit ? Podla tvojho plagatiku by si stastna mala byt, ale realne by si stastna nebola, pocitovala by si prazdno a nenaplnenost...Clovek sam pre seba nema zmysel. Si sucastou aj inych ludi a toto sa deje cez pracu a vztahy.

Adden

moj pohlad

Povedala by som, ze WHISPER v sucasnosti robi presne to, co robit ma, je presne tam, kde byt ma a zije presne tak, ako prave teraz zit ma. Clovek prechadza vyvojom cely zivot. Som presvedcena, ze jej momentalny zivot je absolutne taky, aky ma byt. Verim, ze je spokojna a naplnaju ju jej sny, za ktorymi aktivne ide a realizuje si ich.

Koho teraz zaujima, ze zrejme nebude sama cely zivot? Ze raz zatuzi mozno budovat s niekym plnohodnotny vztah a mozno aj rodinu? Ze raz mozno bude citit tuzbu nebyt sama? Ved na tom teraz vobec nezalezi. A pokial raz niekto bude mat skutocne pekny vztah, tak potom stavim viac na WHISPER ako na tie urevane trosky, co lietaju z bezcenneho vztahu do bezcenneho vztahu. A vies preco? Lebo ona zo vztahu neurobila modlu vo svojom zivote. A preto, ak uz raz s niekym bude, tak to bude preto, lebo o tom sama bude presvedcena, ze to ma vacsi vyznam ako byt sama. Dovtedy, kym niekto taky nepride do jej zivota, zije ako zije a je to spravne. To, ze ludia nieco nepoznaju na vlastnej kozi, neznamena, ze to neexistuje.

moj pohlad

WHISPER

Ale mozno ta zivot zachrani a stretnes neplanovane niekoho kto dokaze prebit tvoje obranne postoje a nakoniec budes spokojne zit s niekym :) Ktovie, aj taketo situacie sa v zivote stavaju...

moj pohlad

WHISPER

To je prave ono...karierou zakryvas to prazdno v citovej oblasti. Neverim ze ti niekto blizky nechyba. Ludia su jednoducho stavani nato aby naplnili aj svoje citove a partnerske potreby.

Ak si naozaj stastna a citis naplnenost, tak zrejme zijes takto iba kratku dobu a dorovnavas si stav ked si s dakym bola ale nevyslo to. Ale potom sa to prevazi a budes to vnimat uplne inak. Za takych 5, 10, 15 rokov...no nie som si isty ci budes stale tak v pohodicke a tvrdit ze je vsetko ok :)

bagramian

kazdy clovek ma pravo na taky zivot, aky chce. To, ze sa ta niekto z rodiny opyta, ci uz niekoho mas.. teraz vazne, to ta tak velmi rozhneva? Vsetci vieme, aki su clenovia rodiny, hlavne ti vzdialenejsi. Nikto si rodinu nevybera a ak ta to otravu a oni ta podpichuju, posli ich do "..." a hotovo. Ale nemyslim si, ze v kolektive kamaratov by sa ti niekto vysmieval. A nikto netvrdi, ze je povinnost mat deti atd. Zi si svoj zivot, ako ho zijes a kasli na nazory a rady ludi, ktori su ti aj tak ukradnuti. Ak sa rozhodnes, ze si chces najst priatelku, tak si najdi mile a skromne dievca. Lebo ako som aj pisal, predpokladam, ze nechces ostat sam.

WHISPER

moj pohlad.. skus napísať román, zaujimava konšpiračná teoria,
a ako hovorí tvoja prezývka je to tvoj pohlad, nie fakt..
ja som taká spokojná ako som nebola v zivote predtým,..takže tak...idem si svoje.. zaujíma ma len moja kariera na ktorej momentálne makám! a ostatné ma absolútne nezaujíma, to pochopia mozno tak ludia ktorí pracuju v tej oblasti, že zozerie všetok čas a sukromny život pojde bokom, je to moj sen, sama som si to vybrala.... odídem do zahraničia budem lietať po svete takže ja tu nejake kvázy či pseudo vzťahy riešiť nemienim, odmietam si komplikovať život... bez nejakej pripevnenej zeleznej gule na nohe sa žije lepšie.....
ten slobodný pocit nemienim vymeniť za nič,..
ja dokážem žiť a užívať si aj bez závislosti na niekom inom,..

denisaf

sam uplne stebou suhlasim... nasa spolocnost ma celkovo zastarale nazory... vztahy su strasne nepredvidatelne clovek nevie co bude zajtra nemozes dnes verit nikomu lebo ten druhy ti bodne taky noz do chrbta ze dovidenia a cely cas si nevedel koho pri sebe mas.... ja som tiez doplatila pred dvomi rokmi na svoju dobrotu a velmi to lutujem ze som si nim vobec zacala....vyhliadol si ma len preto lebo mam svoj byt a mal sa ku komu nastahovat casom prisiel o robotu a nesralo ho ze si novu vobec nehlada... na krku dlhy a zatajoval mi decko... ked chce byt niekto sam alebo nemat decka treba ho respektovat a nie kritizovat... nieje kazdy stastny ked ma zivot ako ostatny... a poznam vela ludi co sa vydavalo zenilo a malo deti len koli tlaku rodiny, veku alebo zo strachu.... a tie vztahy tak aj vypadaju... sama nevera, hadky ,nestastne decka...hlavne ze na fb vsetci vysmiaty ale realita je uplne ina....

Sejtn6

Áno, je tomu z veľkej časti tak, že sa ľudia starajú do druhých, lebo sú sami frustrovaní zo svojich nešťastných a biednych životov. Najmenej majú o plodení deti hovoriť tí, ktorí žiadne nemajú, že? Aspoň to hovorí logika. Okrem toho ak niekto povie, že má prácu, že už môže mať vzťah, tak je to omyl, lebo žiadnu prácu, žiadnu, nemá človek istú. Aké má človek istoty? Že sa narodí a umrie? Ak máš dobrých rodičov, tak je to pre vzťah viac perspektívne pre vzťah ako všetko ostatné. Áno, samota je zlá a áno aj preto idú ľudia do vzťahov. Máš slobodnú vôľu, tak rob vlastné rozhodnutia a j.b na názory druhých, ktoré stoja aj tak na ho.no.