Chceeem psíka ako presvedčiť rodičou?

Príspevok v téme: Chceeem psíka ako presvedčiť rodičou?
Tyia

ahojte :) tak z názvu asi už vyplinulo čo by som chcela :) mam 16 a už mám jedného zachvílu ročného psika :) od malička som prosila rodičou aby mi kupili psika no nechceli o tom ani počuť :/ chcela som svojho psika lebo sme mali ale kedže bol veľky a moji rodičia ho nevychovali tak som sa ho bála :/ ale pred rokom zomrel a ešte v ten den kupili takeho isteho psika ,tak nerozumne len aby bol... ale kupili ho od množitelov,je strašne plachý a bojazlivý,ja som si ho sice vychovala dobre,poslucha,vie povely...ale boji sa veľmi ľudi a celá moja rodina mi vyčíta že za to môžem ja, lebo ja som jeho pan, ale ja neviem kde som spravila chybu,od malička sme chodili aj 3-4x za tyždeň von do dediny medzi ľudi,veľmi mal rad ľudi,stretavali sme sa s kamošmi psikou a bolo všetko super ale keď mal cca 6m tak som si všimla že ked zbadal jednu tetu odstupil a odvtedy sa to stale viac a viac zhoršovalo,už som všeličo viskušala,chodiť s nim viac medzi ľudi aby ho pohladkali... pozvať si domou niekoho noveho a aby sa s nim skusil skamaratiť ale nejde to,stači že brat zasiči a utečie,môže to byť že je kupený od množitelou? posledna vec čo ma napadá je ešte si kupiť jedno šteniatko aby ho osmelil,myslim si že ked by moj pes videl ako ten novy psik ma rad ludi,necha sa pohladkat bez toho aby hned utiekol,myslim si že by sa osmelil alebo nie? čo mi radite? rada by som mala ešte jedneho psíka aspon by sa spolu hrali,vybehali a vyšantili ale rodičia o tom nechcu ani počuť,už som im skušala davať take navrhy že by sa určite zmenil,začali o tom uvažovať ale hned aj prestali :/ tak vas velmi prosim poradte ako presvedciť rodičou aby nam darovali psika :) Ďakujem za odpove´d :)

ameliawolf

Lea Neyzo ked budeš mať vlastnú nehnutelnosť a zarabať vlastne peniaze - potom si kup psa, ono to potrebuje aj niečo žrať, očkovania, veterinarne ošetrenia, -ono to niečo stojí, a ty v 12 rokoch to asi zo svojho platu nebudeš platiť...že?

venuj sa radšej škole... a ked chceš, v meste máte určite utulok, zájdi tam s kamoskou a chod vyvenčiť psíkov, prípadne nech ti rodičia daju peniaze a kup nejake lacne granule 5g balenie odnesieš, potešiš tym psikov v utulku...

a ked budeš dospela si kupiš psa...

Lea Neyzo

Dobry den. Mam 12 rokov v aprili 13 a strasne by som chcela psika ( na narodeniny alebo Vianoce ) psik moze byt cistokrvny alebo krizenec je mi to jedno. Lenze moj oco nechce o psovi ani pocut. Co mam robit???!??!?

Lea Neyzo

Prosim. Ako mam svojho otca presvedcit aby mi kupil psika skusala som uz vsetko a vzdy si najde vyhovorku. Stacil by mi mali psik kedze by ame v byte. Prosim piste napady.

Lea Neyzo

Prosim. Ako mam svojho otca presvedcit aby mi kupil psika skusala som uz vsetko a vzdy si najde vyhovorku. Stacil by mi mali psik kedze by ame v byte. Prosim piste napady.

ABC1234

Tak podla mna netreba kupovat noveho psika ....mala som to tak aj ja.....mali sme psika (vlciaka) ktory sa bal ludi lebo ako steniatko bol tirany...tak sme kupili dalsieho psika (tiez vlciaka)a ten sa nebal bol hravy a vsetko ale ten co bol tirany tak sa stale bal ludi a bal sa aj tamteho druheho psa hoci to bolo steniatko....

WHISPER

uz som nasla na fb stranku, kde to dievca trenuje psiky, prevychovava.. daj si hladat Pes - zrkadlo tvojej duše

skus jej napisat ci by ti poradila so psikom, co robit ked sa boji?

Tyia

jasneže s nim nemôžem isť na vystavu ked ma strach z ľudi ,mohlo by mu to sposobiť ešte vačí strach ale spočiatku som to mala v plane s nim chodiť,viem čo to obnáša a čo sa taam robi....aky ma byť pes apod :) už som tam bola ale s inym psom :) a určite by som ho tam neťahala na silu ak by sa tam necitil dobre čo pochybujem tak by som tam snim už jasneže daľší krat nešla :) a ako som už spomenula :) on je vychovany len plachy :)

WHISPER

no ked píšeš ze na vystavy s nim chces chodit, ten pes ma PP..???
a tiež takym psom sa ludia venuju od malička, tam musi perfektne ovladať všetke povely, mať dokonale držanie tela,..atd...
a to jedine ten cvičitel psov ti poradí...

Mesačný princ

Tyia - možno nikdy nebudeš môcť chodiť na výstavy, mal by ešte väčší stres. Musíš zvážiť čo je pre tvojho psíka najlepšie. Nie to, čo by si chcela ty. nech to je ako chce, poraď sa naozaj s odborníkom.