nespavost

Príspevok v téme: nespavost
cokoladka898

chcem sa spytat, dlhodobo beriem lieky na spanie ako je gerodorm, hypnogen, stilnox a neviem co vsetko na mne este skusali, ale uz mi nic nepomaha. teraz mi dali diazemap, co mi nepomaha, lebo ked mam epilepticky zachvat, daju mi ho, a uz som nanho rezistentna, takze naspanie mi to nepomaha, dali mi teda oxazepam, co je podobne ako diazepam vraj na 85% co mi povedala lekarnicka. ine mi lekarka nevie predpisat, lebo su vraj nachylnejsie k vyvolaniu epi zachvatu. len ja uz som tak naucena na lieky ze bez nich nezaspim. naposledy mi povedala, ze si mam dat vyssiu davku, ale ze budem ako nadrogovana, jej na mne vobec nezalezi. len ja musim spavat, aby som nemala tie zachvaty...preto som sa rozhodla vyskusat nieco ine...nejake vyzivove doplnky...bolo mi poradene magne B6 Relax, Melatonin, Persen, materina duska...co si o tomto myslite? malo by mi to pomoct? a hlavne ten melatonin, jeto hormon, a neviem ake to moze mat ucinky na epilepsiu...chcem aby ste sa vyjadrili podla vasich skusenosti alebo znamych, kamaratov...nechcem odpovede typu chod k lekarovi a tak podobne, lebo ta je zo mna uz zufala a povedala, ze mi uz nic nemoze predpisat...
tak dakujem za vase odpovede

cokoladka898

Tiez sa mi este neda spat, vobec nepocitujem unavu a to uz ako vidim je pol stvrtej. Prehadzujem sa v posteli a nic. tak som zapla pc, ze mozno ma to zlomi...
chcem vysadit tie lieky na spanie. uz vlastne ani nemam ziadne, lebo lekarka presla na oxazepam a to je benzodiazepam. ale tiez navkovy. preto chcem prejst radsej na nieco nenavykove, prirodnejsie. Lubovnik bodkovany nemozem uzivat z dovodu, ze mam epilepsiu a to je kontraindikacia. Zvyseny pocet zachvatov. a tie vyz. doplnky ked budem kombinovat, mozno pomoze. a o tej valeriane som este nepocula. da sa kupit v lekarni? a co ta vychodna medicina?

ladycat88

Kedze sama trpim nespavosťou, tak pisem takto z rána bez spánku :-D 1. zo vsetkych možných liekov od farmaceutických spol. su lieky na spanie asi to najhoršie co "legálne" vyrábajú. Lieky na spanie su vsetky návykové, a teda je to legálne povolená droga, ktorá degeneruje mozog a telo 2. Ľubovník bodkovaný nie je na žiadnu nespavost, ale je to prírodné antidepresívum na mierne úzkosti a stres 3. Ziadne vitamínové doplnky "zo slovenských lekarni" - su v minimálnych koncentráciách za maxi ceny 4. Ako najsilnejšie mozem odporučiť Valerianu. Ak nepomoze ta, tak z prírodných silných doplnkov nic lepsie na spanie od nej zial nie je - myslim v lekárňach ako napr. persen, benosan a pod. 5. Ak nie Valeriana, skúsiť sa obrátiť este na východnú medicínu.

cokoladka898

ten uterak si davam, aby som tu mala vlhko. vetracku mam samozrejme otvorenu, ale velke okno nemozem, lebo cela haved by mi sem nalietala...a to mi teda nie je treba. davam si pred spanim materinu dusku, ale i tak nepomaha...ani persen. a vobec sa mi ani len nechce spat, ani naznak toho, ze by som mala ist spat. keby nemam hodinky a niekto mi povie, ze uz su tri rano, urcite by som tomu neverila. cez den mam fyzicku aktivitu, ale ani ta nepomaha...

WHISPER

vetranie pred spanim? sa necudujem ze potom nevies spat... treba mať okno otvorene celu noc,

vyskušaj aromalampu s vonnym olejom mäta - ten ukludnuje a taha do spania, mne stale z toho oči zacnu padať...

Tomas12345

Davas si mokry uterak na noc ? Kde si davas mokry uterak ?
Napis mi na tomas55555@centrum.cz tunak sa mi blbo pise

cokoladka898

lubovnik bodkovany viem ze nemam uzivat, to mi aj v lekarni povedali. tie lieky na spanie mi predpisuje psychiatricka, ale vraj uz nema co. vraj mam ist k neurologicke, no ona povedala, ze ona s tym nic nema. ze mam ist k psychiatricke. a na epilepsiu uzivam lamotrigin, depakine chrono, rivotril a levetiracetam. psychiatricka mi vravela, ze to depakine chrono a rivotril na to je istym sposobom, len ja to beriem uz dlho a na spanie mi to vobec nepomaha, beriem to uz dlho. rezistencia ako vysita.
co mam podla vas vyskusat na to, aby som sa konecne dobre vyspala, a najlepsie nie, aby som zaspala o stvrtej a neskor...to mi tiez nepridava na zachvaty a plus to pocasie. vyhybam sa mu, davam si mokry uterak na noc, vetram si pred spanim, nevychadzam z domu ked nemusim...ale ten spanok mi naozaj chyba.
prosim poradte, som uz zufala

kabel

a samozrejme žiadny ľubovník neber! má priveľa interakcií podobne ako lieky na epilepsiu, navyše je leto a senzibilizuje kožu na slnečné žiarenie, čo by nemuselo ale vôbec dobre dopadnúť. melatonín skúsiť môžeš, ale zázraky nečakaj.

kabel

sanval je to isté, čo hypnogen a stilnox, navyše je to návykové, tadiaľ cesta nevedie.
tie lieky, čo spomínaš, ti predpisuje neurológ, ktorý ťa lieči na epilepsiu? aké lieky na epilepsiu užívaš? toto by si v prvom rade mala riešiť s dotyčným neurologom, lebo nespavosť môžu vyvolať aj lieky na epilepsiu, prípadne ich kombinácia.