Ma vztah s takym chlapom zmysel?

Príspevok v téme: Ma vztah s takym chlapom zmysel?
Lea_Lea

Ahojte!

Mam 26r a moj priatel 28r. Chodime spolu uz 6ty rok a z toho 4 roky spolu byvame v podnajme. Postupne ma vsak cim dalej, tym viac zacina stvat, ze moj priatel nezaraba. Je zivnostnik a jeho mesacny vynos mu postaci tak akurat na najom a jedlo (obe platime na polovicu) pricom mu zostane par drobnych.
On si hned po skole zalozil zivnost, ja som bola este studentka. V tom case sme maly zarobky v rovnakej vyske. Takze nejake rozdiely som nepocitovala a necitila som sa tak obmedzena. On mi stale sluboval, ako sa mu v tom podnikani zacne darit, ako bude vela zarabat, kam ma zoberie, aky dom postavime atd... Vsak preslo par rokov a nic sa odvtedy nezmenilo. Venuje podnikaniu vsetok cas, aj tak zarobi velmi malo. Keby sa zamestna normalne niekde vo firme by s jeho vzdelanim mohol zarabat aj 3-nasobok tej sumy.
Ja si s nim uz ani neviem predstavit buducnost, co sa financnej stranky tyka. Nie nie som zlatokopka, nepotrebujem aby ma zivil. Ale chcem si kupit vlastny byt, chcem ist aj na dovolenku. A nemozem... Ked som chcela ist na dovolenku, tak som ju musela celu zacvakat sama, lebo on by bol ochotny aj aby sme tam hladovali, len aby nemusel minut viac. Slubil mi, ze nabuduce zoberie na dovolenku on mna... Cakam na to uz 2 roky... a mam pocit, ze takymto tempom budem cakat este aj dalsich 5, 10, 15 rokov...
Ja mu nechcem davat ultimatum, ze teraz si vyber ci mna a normalnu pracu alebo jeho podnikanie. By mi to prislo, ze na neho vyvijam natlak a to fakt nechcem... Uz som mu velakrat naznaovala, ze ci nerozmyslal nad pracou, ktora mu bude vynasat viac, ze kolko by uz mohol zarobit, ze by sme si mohli odlozit na vlastny byt alebo dovolenku. Ale zvycajne sa ziadnej normalnej odpovede nedockam, len to nejak zakeca. Zrejme sa toho jeho uzasneho podnikania nechce vzdat, lebo ho to bavi.
Po vsetkych ostatnych strankach mi velmi vyhovuje. Mame spolocne zaluby, vzdy si mame co povedat. Je velmi mily, rada by som ho mala za otca svojich deti. Len je tu tento problem, ze asi byt si budem musiet sama kupit. Ked budem chciet ist na dovolenku, tak sama alebo ju celu zakazdym zacvakat... Ako mne by to nevadilo, keby vidim, ze fakt robi maximum, len napr. nema dostatocnu kvalifikaciu na to, aby zarabal viac, tak jasne, ze by som ten rozdiel tak nevnimala...
Ak ste to docitali az sem, velmi pekne dakujem. Neviem, ci to mam ukoncit a nechat ho podnikat a prezivat z mesiaca na mesiac. A ja skoncim dakde sama s mackami, lebo mi to nestacilo a bola som chamtiva mat valstny byt a ist raz za rok na dovolenku. Alebo to pretrpiet...
Co by ste robili v mojom pripade? Ja fakt neviem, bojim sa ze uz by som nikoho s takou povahou nenasla (nemyslim teraz tu jeho podnikavu stranku). Predsa len uz mam 26r a kazdy normalny chlap ma v takom veku uz vaznu znamost...

NaaN

Filip TT, krásne si to napísal.

Často ale zabúdame na to, že človek je súčasťou prírody a nemá nič spoločné s vymyslenými bájkami o nadprirodzených silách. Je to len ľudská naivita a slabosť, keď slepo veríme, že niekto nás riadi, ochraňuje a nenechá nás úboho žiť, skrátka, že nie sme v tom sami.
Všetci sme nahraditeľní. Nevidím nič zle na tom, že dotyčná sa chce mať lepšie. Ak jej nevyhovuje, tak nech ho vymení. Ak bude šťastná. Veď o to predsa v živote ide, nie? Pre každého znamená šťastie niečo iné, je to len subjektívny pocit.
Tak ako to milióny rokov funguje v prírode. Samec sa má postarať o svoj rod, aby prežil. O tom je celé bytie.
Iné by bolo, ak by medzi nimi bola láska, platilo by to čo napísal Filip TT.
Poznám baby, čo majú okolo 30 rokov, nie je ich veľa, ale sú. Na všetko si zarobili svojou prácou, nemali pomoc od rodičov ani od "sponzorov". Majú auto, platia hypotéku. Sú pekné, postava jak by smet. Aj napriek tomu sú samé. Ak sa ich spýtam, prečo.... nechcú chlapov, len aby mali deti, chcú samcov. Žena musí mať istotu bezpečia po každej stránke, vtedy je ten vzťah vzťahom.
Nie sú to zlatokopky, ako sa to tu, tento termín s chuťou používa.
Mimochodom muži robia zo žien zlatokopky. Muži sú celý bez seba, že ich môžu mať a s radosťou im všetko kúpia.

fitfirit

whisper teba tu uz nikto neberie vazne s tym ako striedas nicky a pod kazdym z nich iba nadavas na muzov a potom pod inym zas nariekas ako tu udajne muzi nadavaju na zeny

s tou tvojou ubohou hypotekou nikoho neohuris lebo to nie je ziadny uspech a kazdy to vie lebo taku hypoteku si dokaze zobrat na krk kazdy ale hypoteku na nieco vacsie na to by si ty nikdy nemala a preto to vypocitavo ziadas od muzov ako typicky neschopny parazit

ludia trpeli v zivote viac nez ty a dokazali viac tak uz sa nechval ked neni cim

nikto nie je povinny znasat urazky
ludia su vselijaki maju rozne tazkosti a svoje dovody preco ziju tak ako ziju ty si v ich topankach nechodila tak sa nepovysuj a nemas za sebou to najhorsie aby si mohla tvrdit aha com som dokazala ked si nic nedokazala
zi a nechaj zit bud tolerantna k druhym a ked vies viac tak radsej porad
tu ta ludia uz dlho toleruju tak je rad na tebe
nebud uz ako umrncane decko

LAXMI

Nie, nema to zmysel.
Ty nevies hospodarit a on sa nesnazi. Muz by sa mal vzdy snazit dosiahnut viac, aby bol schopny postarat sa o rodinu.

Jemu to tak vyhovuje. Je pohodlnny. Na buducnost nemysli.

milimimi

Nemá to zmysel. Mala by si sa s ním rozísť, nech si ty môžeš nájsť niekoho kto vie zarábať peniaze, a on zas skutočnú lásku ktorá s ním nebude kvôli dovolenkám a majetkom, ale kvôli láske a priateľstvu.

WHISPER

tak ako píše denisa...

neschopna je aj zakladatelka, lebo mohla si kupit byt sama, na svoje meno, no a potom debila odtial vykopnuť...

ja sama si platim tiez byt s hypo 190-200€ a platím svoje...
a nie 250-300€ za podnajom...

spoliehať sa na nejakeho debila... on moze ist na matersku , riesia to v takych pripadoch kde sa to oplati, ked chlap viac dostane € ako zena.. lebo tento darebak keby siel na matersku potom čo...??

to kde sme?? žena bude chlapa živiť...?

Filip TT

Hm, 4 roky žijete ako manželia každú chvíľu môžete počať dieťa a stále vás nevnímaš ako "MY" ale ako "ja a on". Ja som mu zaplatila dovolenku, kedy zaplatí on mne, ma vztah s nim zmysel... ja neviem.

Keby si vás vnímala ako "my" tak by si písala v ideálnom prípade takto: máme finančný problém, náš príjem je len 2000 EUR mesačne lebo sa nám nedarí rozbehnúť podnikanie, ktorému sme verili". Bolo by vidno, že ste jedno, že spolu prijímate dôležité rozhodnutia, stojíte jeden za druhým, podržíte sa spolu, zdieľate spolu svoje plány a nesiete spolu následky svojho spoločného rozhodnutia.

Takto ste vlastne len ekonomická jednotka, kde si zdieľate finančné náklady a dúfate, že vás dieťa nepripúta k sebe.

nnnuuu

Mesacny princ, na socialke si si vybavoval dvakrat matersku, ale iba raz si bola tehotna. Tak bud chlap a uz konecne bud rozumnejsi. Matka kladka...