Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Ma vztah s takym chlapom zmysel?

Príspevok v téme: Ma vztah s takym chlapom zmysel?
Lea_Lea

Ahojte!

Mam 26r a moj priatel 28r. Chodime spolu uz 6ty rok a z toho 4 roky spolu byvame v podnajme. Postupne ma vsak cim dalej, tym viac zacina stvat, ze moj priatel nezaraba. Je zivnostnik a jeho mesacny vynos mu postaci tak akurat na najom a jedlo (obe platime na polovicu) pricom mu zostane par drobnych.
On si hned po skole zalozil zivnost, ja som bola este studentka. V tom case sme maly zarobky v rovnakej vyske. Takze nejake rozdiely som nepocitovala a necitila som sa tak obmedzena. On mi stale sluboval, ako sa mu v tom podnikani zacne darit, ako bude vela zarabat, kam ma zoberie, aky dom postavime atd... Vsak preslo par rokov a nic sa odvtedy nezmenilo. Venuje podnikaniu vsetok cas, aj tak zarobi velmi malo. Keby sa zamestna normalne niekde vo firme by s jeho vzdelanim mohol zarabat aj 3-nasobok tej sumy.
Ja si s nim uz ani neviem predstavit buducnost, co sa financnej stranky tyka. Nie nie som zlatokopka, nepotrebujem aby ma zivil. Ale chcem si kupit vlastny byt, chcem ist aj na dovolenku. A nemozem... Ked som chcela ist na dovolenku, tak som ju musela celu zacvakat sama, lebo on by bol ochotny aj aby sme tam hladovali, len aby nemusel minut viac. Slubil mi, ze nabuduce zoberie na dovolenku on mna... Cakam na to uz 2 roky... a mam pocit, ze takymto tempom budem cakat este aj dalsich 5, 10, 15 rokov...
Ja mu nechcem davat ultimatum, ze teraz si vyber ci mna a normalnu pracu alebo jeho podnikanie. By mi to prislo, ze na neho vyvijam natlak a to fakt nechcem... Uz som mu velakrat naznaovala, ze ci nerozmyslal nad pracou, ktora mu bude vynasat viac, ze kolko by uz mohol zarobit, ze by sme si mohli odlozit na vlastny byt alebo dovolenku. Ale zvycajne sa ziadnej normalnej odpovede nedockam, len to nejak zakeca. Zrejme sa toho jeho uzasneho podnikania nechce vzdat, lebo ho to bavi.
Po vsetkych ostatnych strankach mi velmi vyhovuje. Mame spolocne zaluby, vzdy si mame co povedat. Je velmi mily, rada by som ho mala za otca svojich deti. Len je tu tento problem, ze asi byt si budem musiet sama kupit. Ked budem chciet ist na dovolenku, tak sama alebo ju celu zakazdym zacvakat... Ako mne by to nevadilo, keby vidim, ze fakt robi maximum, len napr. nema dostatocnu kvalifikaciu na to, aby zarabal viac, tak jasne, ze by som ten rozdiel tak nevnimala...
Ak ste to docitali az sem, velmi pekne dakujem. Neviem, ci to mam ukoncit a nechat ho podnikat a prezivat z mesiaca na mesiac. A ja skoncim dakde sama s mackami, lebo mi to nestacilo a bola som chamtiva mat valstny byt a ist raz za rok na dovolenku. Alebo to pretrpiet...
Co by ste robili v mojom pripade? Ja fakt neviem, bojim sa ze uz by som nikoho s takou povahou nenasla (nemyslim teraz tu jeho podnikavu stranku). Predsa len uz mam 26r a kazdy normalny chlap ma v takom veku uz vaznu znamost...

Mesačný princ

NaaN - ja si nemyslím, že je človek nahraditeľný! Sme len pomyselne nahraditeľní :)

Ono každá ľudská bytosť je jedinečná a možno bude x ľudí vykonávať tú istú prácu, no každý ju bude robiť inak, bude sa správať inak a bude z neho vyžarovať niečo iné...

Nedá sa zaplniť miesto ak nám napríklad niekto blízky umrie - nie je to možné. Nedá sa ten človek nahradiť niekým iným.

Nie sme nahraditeľní a za tým si stojím.

LAXMI

Fitfirit a ty si autorka temy?
Alebo ta jej vysoky prijem nuti sa jej zastavat a vsetkych tu obvinovat? Kazdy si moze napisat svoj nazor a teba do toho nic.

NaaN

Mesačný princ, sme nahraditeľní, čo sa týka práce a partnerstva, nemyslel som rodič-dieta.

fitfirit mám tento jeden nick a ak by som ich mal viac o čo väčšiu či menšiu výpovednú hodnotu by mal môj príspevok.

"nepis za vsetky zeny pis za seba" - som muž a píšem za seba a nemám pocit, že si protirečím.

"ty nevies o druhych nic tak sa tu nepasuj za niekoho kto vie ako by mali druhi zit a ako by si mali zariadit zivot" - to že je v mojom príspevku? Ako si zariadiť život? Pasovať sa za niekoho? Prečítaj si to ešte raz. Napísal som svoj názor na danú tému.

fitfirit

whisper ty to mas z nudze lebo inak nevies ale autorka ma moznost vybrat si a zmenit to kedy chce

ja ta ale za to neodsudzujem ani ta nezhadzujem ako to robis ty druhym
kazdy zijeme ako vieme a ako nam okolnosti dovoluju

ale odkial ty beries pravo niekoho sudit jeho zivot co ma alebo nema

co si vobec o sebe myslis
iba co tu cele dni plujes nenavist ktoru mas asi aj voci sebe

LAXMI

Autorka nie je uspesna zena, v tomto musim s Whisper suhlasit a urcite nie som ona.
Autorka zarobi 1500 euro a uz niekolko rokov byva v podnajme spoliehajuc sa, ze partner zacne zarabat viac a zabezpeci byvanie, kym Whisper s nizsim prijmom uz splaca davno vlastny byt.
To dnes nedokazu vsetky zeny a ani muzi.

WHISPER

fitfirit...

ja netuším o čom to točíš... asi si ma mýliš s niekým iným,.. ja tu totiž niky nestriedam,

neviem čo znamená zobrat si hypoteku na "niečo väčšie"
a ked si taký chytrý a tvrdis ze si moze zobrat hocikto,.. tak posli cloveka so 400€ prijmom do banky , čo ma prazne vrecka, nech si zoberie dnes v roku 2017 hypoteku na byt.... nedaju mu... :-D :-D smola..

a to ostatné najprv si pozametaj pred vlastnym prahom, čo tam píšeš o súdení atd... tak otázka znie či ty! si si obul moje topánky ked vieš posudiť aky zivot mám...

absolutne neviem o čom to točíš!!! že ja vyžadujem od chlapov! kedže JA! mám chlapov u riti!totálne, lebo všetko čo mám a aj budem mať, na čom pracujem! si zabezpečujem sama! nevyžadujem nič od chlapov, lebo ešte raz: mám ich u riti!
ja kokot*a ani kokot*y k životu nepotrebujem.... takže zase sa vraciam k tomu že si ma mýliš s niekym iným....

a pokial nemáš čo napísať k téme, tak čo sa tu vyjadruješ na mna,..?! ........ tak musíš byť na tom strašne zle ked sa vyjadruješ k diskutujucemu- o mne tema nie je,...! ked k teme nemáš čo povedať...

fitfirit

Naan alebo kolko nickov mas este

nepis za vsetky zeny pis za seba

ja tiez nepisem za vsetkych muzov lebo kazdy sme iny a kazdy si zijeme svoj zivot

protirecis si ked pises ze kazdy ma svoju predstavu o stasti je to subjektivne a potom pises za vsetky zeny co ony chcu

ty nevies o druhych nic tak sa tu nepasuj za niekoho kto vie ako by mali druhi zit a ako by si mali zariadit zivot