Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Ma vztah s takym chlapom zmysel?

Príspevok v téme: Ma vztah s takym chlapom zmysel?
Lea_Lea

Ahojte!

Mam 26r a moj priatel 28r. Chodime spolu uz 6ty rok a z toho 4 roky spolu byvame v podnajme. Postupne ma vsak cim dalej, tym viac zacina stvat, ze moj priatel nezaraba. Je zivnostnik a jeho mesacny vynos mu postaci tak akurat na najom a jedlo (obe platime na polovicu) pricom mu zostane par drobnych.
On si hned po skole zalozil zivnost, ja som bola este studentka. V tom case sme maly zarobky v rovnakej vyske. Takze nejake rozdiely som nepocitovala a necitila som sa tak obmedzena. On mi stale sluboval, ako sa mu v tom podnikani zacne darit, ako bude vela zarabat, kam ma zoberie, aky dom postavime atd... Vsak preslo par rokov a nic sa odvtedy nezmenilo. Venuje podnikaniu vsetok cas, aj tak zarobi velmi malo. Keby sa zamestna normalne niekde vo firme by s jeho vzdelanim mohol zarabat aj 3-nasobok tej sumy.
Ja si s nim uz ani neviem predstavit buducnost, co sa financnej stranky tyka. Nie nie som zlatokopka, nepotrebujem aby ma zivil. Ale chcem si kupit vlastny byt, chcem ist aj na dovolenku. A nemozem... Ked som chcela ist na dovolenku, tak som ju musela celu zacvakat sama, lebo on by bol ochotny aj aby sme tam hladovali, len aby nemusel minut viac. Slubil mi, ze nabuduce zoberie na dovolenku on mna... Cakam na to uz 2 roky... a mam pocit, ze takymto tempom budem cakat este aj dalsich 5, 10, 15 rokov...
Ja mu nechcem davat ultimatum, ze teraz si vyber ci mna a normalnu pracu alebo jeho podnikanie. By mi to prislo, ze na neho vyvijam natlak a to fakt nechcem... Uz som mu velakrat naznaovala, ze ci nerozmyslal nad pracou, ktora mu bude vynasat viac, ze kolko by uz mohol zarobit, ze by sme si mohli odlozit na vlastny byt alebo dovolenku. Ale zvycajne sa ziadnej normalnej odpovede nedockam, len to nejak zakeca. Zrejme sa toho jeho uzasneho podnikania nechce vzdat, lebo ho to bavi.
Po vsetkych ostatnych strankach mi velmi vyhovuje. Mame spolocne zaluby, vzdy si mame co povedat. Je velmi mily, rada by som ho mala za otca svojich deti. Len je tu tento problem, ze asi byt si budem musiet sama kupit. Ked budem chciet ist na dovolenku, tak sama alebo ju celu zakazdym zacvakat... Ako mne by to nevadilo, keby vidim, ze fakt robi maximum, len napr. nema dostatocnu kvalifikaciu na to, aby zarabal viac, tak jasne, ze by som ten rozdiel tak nevnimala...
Ak ste to docitali az sem, velmi pekne dakujem. Neviem, ci to mam ukoncit a nechat ho podnikat a prezivat z mesiaca na mesiac. A ja skoncim dakde sama s mackami, lebo mi to nestacilo a bola som chamtiva mat valstny byt a ist raz za rok na dovolenku. Alebo to pretrpiet...
Co by ste robili v mojom pripade? Ja fakt neviem, bojim sa ze uz by som nikoho s takou povahou nenasla (nemyslim teraz tu jeho podnikavu stranku). Predsa len uz mam 26r a kazdy normalny chlap ma v takom veku uz vaznu znamost...

Matyo

Mňa osobne by nasieralo kebyže má partnerka trojnásobný príjem oproti mne, ale tvoj frajer je asi inej povahy a nevadí mu to alebo dokonca aj vyhovuje. Spoločný príjem máte 2 tisíce, čo je na slovenské pomery celkom slušné, samozrejme záleží aj v akom regióne, v Bratislave to zase nie je nič moc. Ak sa žena stará do mužovej práce, tak to väčšinou vždy znamená konflikt. Tvoj frajer si musí sám vyhodnotiť či to podnikanie dáva zmysel, možno má problém rešpektovať nadriadených a v práci by mal konflikty so šéfom, čo môže nastať, keďže doteraz bol šéfom sám sebe. Skús mu nenásilným spôsobom navrhnúť hľadanie zamestnania, ak ale odmietne tak to budeš musieť rešpektovať a zmieriť sa s výškou jeho príjmu...

Mesačný princ

Ak by takto písala moja partnerka by som ju vo vzduchu do ...nakopal. určite by sme neboli partneri. Máš to riešiť s ním a ak ti nevyhovuje, že tak ,,málo,, zarába, tak si nájdi niekoho iného a netráp ho.
Veľmi ťa o to prosím a aj ľudia na Mesiaci ti budú povďační :)

Ušetríš čas sebe a aj jemu. Ak si myslíš, že si nikoho nenájdeš, tak to je len obyčajné sebectvo a vypočítavosť!

Predstav si, že spolu ostanete. Ak pri prvej príležitosti spoznáš niekoho, kto sa tvojmu priateľovi aspoň trošku podobá, má podobné vlastnosti s tým rozdielom, že zarába 6x toľko, tak ho bez váhania okamžite vymeníš.

nnnuuu

Budes ho nutit, aby viac zarabal, v poriadku, vsak cely zivot tiez s tebou isto nebude. Teraz s patsto eurami ma milenku ale co bude robit s tisicpatsto? Nuz, najde si chlapa a bude si pekne zit, aj bez teba. Ty nana!

micaella

Zaujimave, my to mame opacne, presne tento prijem a teda v podnajme nebyvame, ani sme nikdy nemuseli, radsej splacame svoje. Chapem, z hladiska toho, ze chces raz rodinu a trapi ta materska a podobne, ked je situacia opacne, ze zena zaraba menej, je to v tejto spolocnosti viac menej v poriadku, ale ked chlap zaraba menej, moze to byt problem. Navrhla by som vam odchod do zahranicia

nnnuuu

Mesacny Princ, ja som ta v ramci kratenia volneho casu preveril. Mas dlh na zdravotke 5100 eur. Prosim ta, to ako dlho si sa musel zaj.bavat, aby si vygeneroval taky dlh? Ako nic v zlom... Vsak ty sam tromfnes aj stredne velky podnik, wow.

kafe

prosím ťa, to na čo oplieskaš 1.500 eur mesačne? To je veľmi slušný plat z ktoré môžeš chodiť na dovolenky s priateľom aj niekoľkokrát do roka a veľkoryso mu ich platiť. Rovnako aj byt. Koľko si si našporila? Za dva roky by si už mohla mať minimálne 10 - 15.000. Ak teda naozaj niečo chceš a dokážeš pre to aj niečo urobiť, nie len peniaze rozflákať. Hovorí sa tomu aj míňať s rozumom alebo uskromniť sa. Prečo? No lebo ty ten byt chceš, ty si ho kúp (máš na to) a na teba nech je aj napísaný.

Vieš, keby ste mali rovnaký príjem, tam tú partnerovu pomoc potrebuješ. Ale v tomto prípade... chceš byt, kúp si ho. Nevidím žiaden problém prečo by si to mala chcieť od partnera a tlačiť ho do niečoho na čo máš dosah ty sama.
Mimochodom, ty vidíš za podnikaním iba peniaze. To že je človek slobodný a sám sebe pánom, baví ho fungovať takto a nie pod šéfom (inak, neexistuje aby živnostník IT zarobil tak málo, vymysli si niečo iné nabudúce:), to pre teba nič neznamená.

ehm... ferihitkaaaa ruuuuulez :D

Lejla5

Ahoj leus, ja ti rozumiem, ono my baby nepotrebujě frajerov, ale muza pri ktorom citime stabilitu a samozrejme vekom je ta tuzba silnejsia, raz pride materska a cakame ze partner to financne zastresi, potiahne, ak ma 500€ teraz, zena si rychlo zrata dve a dve, aj pri uskromneni, alebo by zostal na materskej partner, aj tak to niekto robi, ja si myslim ze toto je trosku egoisticke, mat tuzbu o rodine, partnerskom zivote a zarabat malo, najma vtedy, ak mam moznosti zarobit viac, ja by som tiez chcela robit pre neziskovku, ale ked mi povedali vysku mzdy: aj som si poplakala, lebo som si ista ze by to bolo praca snov, avsak nezaplatena a nemam partnera z vysokych kruhov, popri ktorom sa zeny moze zamestnat v NO, ale pointa, ze še dvaja a mam svoju fin zodpovednost tak som zostala v praci kde som a neziskovke sa venujem ako dobrovolnicka, cize ked to zhrniem: pouzi viac racionalny rozum a vysvetli ze na takom plate s nik rodinu a predstavu tvojho zivotneho stylu nevidis, jednoducho vase standardy su niekde inde, bud si najde pracu a toto pomimo alebo radsej sama, bolo by to trapenie, ze sa ti nedostava

Lea_Lea

no som pisala, ze ja som skoro tolko zarabala pocas studia... nemyslim, ze by si nejako zaludne kratil chvile... problem je v tom, ze mu to az tak nevynasa, nemaju o to ludia az taky zaujem, len on stale veri, ze sa to raz rozbehne.... ale mna to uz prestava bavit, stale cakat... to co zarobi je fakt malo na zivot v hlavnom meste