Endokrinologia

[zruseny12]

myslim,ze ano...aspon mna vsade kde som isla upozornovali,ze ked mam menzes nemam chodit na urcite ukony,lebo vtedy je organizmus oslabeny a vysledky moze skreslit.Ale,sak zavolaj im v pondelok rano a povec im,ze mas menzes a oni Ti povedia,co mas robit.Ale,nejde mi do hlavy,ENDOKRinologia tam sa vysetruje stitna zlaza a nie na vajecniky...

ludmila

prosim vas v poondelok mam ist na endokrinologiu,,a maju mi vysetrovat vajecniky ohladom nepravidelneho menstr.cyklu a dnes som dostala menstruaciu??Nevadi tO???

beta

rybana, tiež som mala vo zvyku hned, ked som vstala ranajkovat. ja som to poriesila zmenou rezimu - po vstani si dam tabletku, pocvicim 5 tibetanov(su dobri na sz a mozu cloveka zbavit uplne alergie - co je jeden z mojich problemov taktiez) urobim ranajky to prejde akurat pol hodina a najem sa.

aljoška

Správne by sa mala tabletka užívat pol hodinu pred jedlom.Ale mne lekár povedal,že ked mám problémy so žalúdkom kludne ju možem aj pri ranajkách.Ja cestujem do práce autobusom tak to mám tak akurát.Ráno vstanem,dám tabletku,idem na bus a kým sa dostanem k ranajkám tak prejde aj hodina.Ked som doma tak prvé ked vstanem idem do kuchyne,dám tbl,pripravím kávu a idem normálne ranajkovat.Nečakám.Ako píše zlatka,po čase sa hladina vyrovná tak nič sa nestane ak by si náhodou aj zabudla užit.Samozrejme nie často.Zlatka,ja tiež robím nočné a mám už zvyk že akonáhle prídem domov,mierim do kuchyne,užijem tabletku a potom do hajan.Ja užívam Euth už 5 rok a za ten čas sa mi stalo asi 3 krát že som zabudla na tabletku.

zlata

mne sa obcas stava ze si tabletku zabudnem rano dat hlavne ked pridem z nocnej a dam s i ju az ked sa zobudim okolo obeda.beriem euthyrox uz 5 rokov tak uz mam vytvorenu urcitu hladinu v organizme,tak si myslim ze to nieje velka chyba ked neuzijem tabletku rano nalacno.

rybana

ja by som sa chcela spýtať, beriem tak isto už ale 4 mesiace euthyrox a doktorka mi povedala že ho musím jesť pol hodinu pred raňajkami, lenže to by som musela stavať o pol hodinu skôr lebo hneď ako vstaneme ideme sa naraňajkovať a do roboty, ako ho beriete vy??

matoo

ahojte.ja som sa chcel spytat že či niekto nemal tiež podobne problemy proste som mal vela učenia často do rana stres nnervozita schudol somm ale čo ma najviac stve že mi začali velmi vypadavat vlasy a to som ich mal strasne huste a behom 3mesiacov mi skoro vypadla cela hlava :-( a zajtra idem k endokrinologičke tak som sa chcel poinformovat či ste nemali podobne problemy aj vy a či to nejako zabralo hlavne s tou kečkou...:-).diky za radu.čafte

aljoška

Uvidíš ako dopadne vyšetrenie,možno žiadne lieky ani nedostaneš.Ja užívam Euthyrox už 5 rok a váhu si držím stále.Samozrejme že to chce neprejedat sa a trocha pohybu.

peffa

ahoj
v pondelok idem prvy raz k endokrinologovi a nechcem aby mi dal lieky z ktorych sa pribera pretoze chcem este schudnut.Ake lieky sa odporucaju z ktorych sa nepribera alebo sa este chudne?

aljoska

Podla mna je to individualne.Ja beriem Euthyrox už 4 či 5 rok a dokonca som aj schudla.Samozrejme,že ked papáš a máš málo pohybu tak je tendencia priberat.No u niekoho to neplatí.Aj to užívanie je individuálne.Poznám pani,ktorej vyoperovali jednu polovicu štítnej žlazy a lieky neužíva,lebo tá druhá polovica je dostatočne funkčná.Ale časom sa určite vysilí a bude musiet brat nejakú podporu.My čo už nemáme šž sme odkázaní na doživotné užívanie thyroxínu.L-thyroxín a Euthyrox je to isté,len sa to líši,mám taký pocit,výrobcom.