Dobrý deň. Neviem či to je zdravotný problém alebo o čo ide. Som už z toho smutný. Mám 28 rokov a môj problém je, že si nedokážem ušetriť ani jeden jediný cent. Na slovenské pomery zarábam veľmi dobre a napriek tomu 10 dní pred výplatou nemám ani na tresku s rohlíkom. K peniazom sa vždy dostanem. Ale proste uvedomujem si to, že robím už 6 rokov a nemám nič, okrem bytu, ktorý mi kúpili moji rodičia. Jediné čo som si kúpil je drahšie auto - aj to na leasing. Proste každý mesiac si poviem, že už to nespravím - a vždy proste sa mi to stane, ideme na motokáry, idem na dovolenku, vždy v piatok idem na pečené rebrá, stále chodím na kúpalisko a pijem drahé drinky. Založil som si aj sporenie kde som si dával mesačne 250 €uro. Na druhý mesiac som vybral odtiaľ všetko. Neviem sa z tohto vymotať. Je tu niekto taký alebo na koho sa mám obrátiť ? Ďakujem
Problém so šetrením
Možno by som mal záujem aj o nejaké lieky čo ma utlmia a nič sa mi nebude chcieť. Tu by mohol byť začiatok k mojej úprave. Ale neviem kde niečo také zoženiem.
Chyba ti zodpovednost a to vo vsetkom. Zenu si prosim nehladaj, trpela by pri tebe.
Nedokazes byt zodpovedny ani sam za seba, nie este za niekoho ineho.
Tak to zial byva, ked niekoho vedu za rucicku cely zivot rodicia. Zle ta vychovali, ked nebudes mat rodicov, s tvojim pristupom prides aj o byt.
Nie je dobre byt ani prilis sporovlivy.
Peniaze si rozdel na 3 casti. Cast odloz, cast splat ucty a cast min na co chces.
Zodpovednosti sa tazko uci, pokial k nej nie si vychovavany.
aspon ze ti rodicia byt kupili,.. bez nich by si mal holu rit s tvojim pristupom....
pokial si sam nepomozes a neprestanes minat na kraviny, nepomoze ti nikto.....
Už vás máme v hľadačíku...
Žiadneho lekára v živote nenavštívim, patrím do Spolku Prestárlych Poberateľov Dôchodkových Dávok, nám pán Doktor sviečku nesfúkne, je.eme aj na jeho pri.ebané lieky, nech sa lieči sám, bu.na.
Tak niektorí dospievajú skôr, iní neskôr.. môj muž má rovnako rokov ako ty a miestami je tiež decko :D ale to si hovorím aj o sebe.. v úvodnom príspevku píšeš, že ťa to trápi, ale z tých ďalších mi to tak nepríde (i ked bez mimiky a tónu sa ťažko číta). Pokiaľ si ozaj na takej urovni, že si to môžeš dovoliť a nikoho to neobmedzuje.. asi je to tiež len taká fáza. Možno sa na to za pár rokov budeš pozerať inak..
Akože nie som taký, že sa nechám niekým o---ť...to vôbec...Ja len rozhadzujem, ale aspoň pre seba...Nie som tak, že nejaký jednoduchý človek, ktorý sa nechá nachytať. A finančná gramotnosť - ja viem čo to je, koniec koncov mám ekonomickú, ale nejak sa neviem vpratať do kože. Neviem čím to je. A niekedy na mňa prídu také stavy, že už je neskoro začať odkladať - pomyslím, že už mám 28 rokov a akoby som v tomto smere už prehral...že už som mal byť za vodou...A som iba ako študent :D
Tak to bude pre teba asi najlepšie...peniaze sa vždy zídu, stačí nejaký úraz nehoda alebo aj zabezpečiť rodičov a pod. Ale to hospodárenie s financiami by si mal začať - finančná gramotnosť je základ, ako sa nenechať odrbať.. a keď raz (ak raz) budeš mať svoju rodinu, tak akoby si našiel
Osobný život mám v pohode, netrpím žiadnymi chorobami, kamošov mám veľa ale nemám frajerku, ale ani mi to nechýba - asi tak v zmysle tom ako je tu jedna téma, že chalan je single a je maximálne šťastný :D Nechcem mať žiadnu zodpovednosť ani sa nikomu prispôsobovať :D Len toto jedno ma trápi asi si fakt založím dáky účet, ktorý sa nedá zrušiť a dám ho na 5 rokov minimálne :D
A ty nemáš na karte nastavený limit? ja som si nastavila, že denne si môžem vybrať max. 200e.. takže viac ma to proste nepustí.. samozrejme, že toľko nemíňam :) ja viem, mne sa hovorí ľahko, ale ja som hodne šporovlivá, mám to v krvi proste.. motivácia? som žena, takže budúca rodina, deti, bývanie..