Tianeptin - skúsenosti, nasadenie lieku

Príspevok v téme: Tianeptin - skúsenosti, nasadenie lieku
SKY

Dobrý deň, pred týždňom som dostala Tianeptin. Mám brať 3x1. Keď zoberiem ráno o 8 hod. prvú, postupne sa zjaví únava, napätie, tlak na žalúdok, slabosť, ťažoba... Trvá to až do cca 16 tej hod. Potom sa strašne spotím a začne to povoľovať. Neviem, kedy mám užiť tie dve ďalšie tablety, keď po prvej je mi zle celý deň? Máte s týmto AD niekto skúsenosti?Ako ste to nasádzali. Napíšte prosím, trvá to už 7 dní.

Majo1125

Tianeptin mi pomohol proti bolesti hlavy. Bolela má cca 3 mesiace v kuse.Bolesť spôsobená uzkosťou, žiadne iné tablety proti bolesti nezaberali. Užívam 3x1 tabletu , účinok zabral asi po 3 týždňoch užívania liekov beriem lieky asi 3 mesiace nepociťujem momentálne vedľajšie účinky

Majo1125

Tianeptin mi pomohol proti bolesti hlavy. Bolela má cca 3 mesiace v kuse.Bolesť spôsobená uzkosťou, žiadne iné tablety proti bolesti nezaberali. Užívam 3x1 tabletu , účinok zabral asi po 3 týždňoch užívania liekov beriem lieky asi 3 mesiace nepociťujem momentálne vedľajšie účinky

Iveta Michael

Ja som uživala dost dlho Tianeptin Sandoz cca dva roky ale zabral mi len zo začiatku .. a že nema vedlajšie učinky? To teda ma .. a prišerne - neskutočne ma bolel žaludok pokual som ho uživala ... a to aj pri menšich davkach a kedže som sa vobec necitila lepšie a trpela som kvoli tym bolestiam žaludka ( začal po boliet po užiti a potim aj 4 hod.v kuse bez ulavy! ) vždy večer som preto nemohla zaspat dlho ..masirovala som si brucho ale nič .. pitom som si povedala že dost, liek ktory mi nepomaha a trpim bolest som odmietla dalej uživat, moj doktor s tym nesuhlasil tak to robim tajne pretože mi je ovela lepšie bez neho / bolesti žaludka prestali a spim dobre / myslim že ked som davno kedysi uživala Coaxil ten mi nerobil tak zle ani ma nebolel žaludok / ma vačsi doplatok cca 8€ / ale rozhodne Tianeptin už nukdy viac!
To je moja osob.skusenost ... a vy ostatni?

Boy75

Tianeptin /Coaxil, Lyxit/ je dost sporne AD. Niektori ho radia medzi tricyklicke AD, ini medzi SSRe. Ma opacny mechanizmus ako SSRi, cim vzbudzuje rozporuplne nazory na chemicke pochody v mozgu a ich afinitu 5HT receptorom. Ma podobny chemicky retazec ako niektore drogy, sposobuje podobne stavy euforie. Niektori pacienti, ktori boli zavysli na drogach sa ho dozaduju prave koli podobnym euforickym stavom. Vysadzovanie preto musi prebiehat postupnym znizovanim davky najmenej po dobu 14-tich dni. Pred operacnymi zakrokmi by mal byt vysadeny najmenej 24 hodin. Ako vacsina AD, pri liecbe inhibitormi IMAO/MAO /moklobenid inak znameho ako Aurorix/ musi byt minimalne 14 dnovy odstup. Jeho podavanie mladistvym nie je preskumane. U starsich ludi sa musia sledovat pecenove enzymy /GMT AST, ALT, TGC/. Cast ucinnej latky sa metabolizuje v peceni, cast v oblickach. I v tomto sa nazory roznia.Z castych neziaducich priznakov su nevolnosti, potenie, nespavost, poruchy kognitivno-behavioralnych schopnosti, mierna ospalost.. Podava sa u depresii roznej etimologie, pri odvykani od zavislosti alkoholu. U depresii sa prejavuje zlepsenie cca po 14-tich dnoch, u zavislosti od alkoholu to trva mesiace. Z tymto liekom sa musi narabat opatrne, lebo ako jedno z mala AD je navykove.Hlavne v prvych dnoch uzivania sa mozu prejavit intezivnejsie suicidalne /samovraazedne sklony/, preto pacient by mal byt pod dozorom lekara. Napriek tomu, ze Tianeptin je uz dlhsie na trhu, stale nie su preskumane ako jeho mechanizmy ucinku, tak jeho afinita k choleninergnym rececptorom v mozgu, na ktore posobi vacsina AD. Ako jedno z mala AD nema vplyv na sexualny zivot napriklad oproti AD z triedy SSRi/SNRi /serotonergnych a norepinefronovych AD./ Nastup jeho ucinku nie je tak frontalny ako u serotonergnych a norepinefrinovych AD /napr. es-citalopram, ci Venlafaxin/.Ako AD sa osvedcilo u bipolarnej afektivnej poruchy osobnosti - maniodepresia hlavne tym, ze nevyvolava cyklovanie manicko-depresivnych epizod,co je typicke pre SSRi/SNRi. Tam su presmyky velmi caste, cim dochadza k zhorseniu celkoveho klinickeho obrazu pacienta.

SKYJA

Tak už ten Tianeptin beriem mesiac, podarilo sa mi natlačiť tie tri tablety a výsledok - čím vyššia dávka, tým horšie som sa cítila. Takže dnes už ledva chodím, celkom bez energie... strašné. Tak to budem vysádzať, ale ako? Už teraz sa bojím.

Adzyka

Zdravim ja berem lyxit a chcem ho vysadit berem 1-1-1 ako ich mam vysadzat ?prosim o radu kto ich uz niekedy niekto vysadil velmi my tym pomozete

valsi

To skolabovanie mi pripadá ako panický záchvat. 25mg Asentri sa mi zdá málo, alebo ti nesedeli tie lieky. Zrejme taká dávka nestačí. No ja neviem nie som lekár. Ten Tianeptin ti dala zrejme z dobrého dôvodu. Zle ti je z neho zrejme preto lebo ešte nezabral, alebo že berieš iba jednu denne. Asi máš brať 3x denne. Tak skús tak ako ti kázala. Lebo jedna denne je málo. Má opačný účinok ako lieky typu SSRI ako je Asentra. Čiže kým sa tam všetko ponastavuje inak tak to chce čas. Tianeptin by mal dobre účinkovať na úzkosti.