Dobrý deň, pred týždňom som dostala Tianeptin. Mám brať 3x1. Keď zoberiem ráno o 8 hod. prvú, postupne sa zjaví únava, napätie, tlak na žalúdok, slabosť, ťažoba... Trvá to až do cca 16 tej hod. Potom sa strašne spotím a začne to povoľovať. Neviem, kedy mám užiť tie dve ďalšie tablety, keď po prvej je mi zle celý deň? Máte s týmto AD niekto skúsenosti?Ako ste to nasádzali. Napíšte prosím, trvá to už 7 dní.
Tianeptin - skúsenosti, nasadenie lieku
Na akú dg? No asi presne neviem...Len som skolabovala (bez straty vedomia), odvtedy stavy slabosti, závraty. Odbery, EEG v norme, tak ma poslali k pychiatrovi. Tri roky som brala Asentru (25mg) a Tritico (25mg) v malých dávkach, väčšie mi robili nepríjemné ťažkosti.Brala som to najmä na úzkosti. Super to fungovalo až do toho kolapsu. Psychiatrička (nová) mi dala ten Tianeptín, že nemá žiadne vedľajšie účinky. No, žiaľ sú a veľmi nepríjemné. Volala som jej, čo robiť, ale po sestričke mi odkázala, že toto AD "nemá žiadne vedľajšie účinky" a "nemám sa pozorovať" a ešte navrhla, že ak neviem nasadiť lieky, môže mi dať odporučenie do Pezinka. Som nešťastná z takéhoto prístupu...ale momentálne nemám síl hľadať niekoho iného.
SKY: A na akú diagnózu si ho dostala? Ja uvažujem že si ho dám predpísať. Počul som že by nemal mať nežiadúce účinky, ale každý je iný. Ono kým ti zaberie tak to trvá aj mesiac či viac som niekde čítal. Len treba vydržať.
Ja som davnejsie uzival tianeptin asi cca 6 mesiacou,zacal som nizsimy davkami a postupne vysimy.U mna asi vobec nezabral ,tak som skoncil sliecbou.A este som chodil aj do roboty,no hroza stakych liekou je cloveku len zle.Presne detaily si uz nepametam