Ahoj všetci,
Potrebovala by som poradiť, pred rokom sa so mnou rozišiel priateľ po dosť dlhom vzťahu (3r), odvtedy som sa už dala ako tak dokopy, sú lepšie dni, niekedy ma ešte chytí depka ako teraz, zariadila som si život bez neho a som vyrovnaná s tým, že s ním už nebudem ani byť nechcem. Prvého pol roka po rozchode som vôbec vzťahy a opačné pohlavie neriešila. Po pol roku sa začalo niečo črtať ozval sa mi ex s tým že sa chce vracať, ale odmietla som to a odvtedy je to so mnou zlé. Mojim problémom je, že nie som schopná opäť nikomu veriť, aj keď sa o mňa niekto zaujíma a je milý, vyzerá ako správny človek, utekám od neho a ignorujem ho, čím si pravdepodobne sama kazím všetky pokusy o nadviazanie kontaktu. Neodpisujem, nedvíham telefón, zavolám neskoro, som odmeraná a kým sa spamätám a začnem sa správať normálne odradím každého. Myslím, že to robím naschvál, lebo sa bojím, že si zvyknem na niekoho prítomnosť a keď zmizne, budem z toho smutná. Keď to s niekým nevychádza a skazí sa to, začnú sa mi vracať všetky nezhody, bolesti a problémy, ktoré sme riešili s bývalým. Neviem čo mám zo sebou robiť, už ma chytá zúfalstvo. Niekedy si poviem, že mi je lepšie samej, ale klamem samu seba, bojím sa, že už si nikoho nenájdem. Ako mám prekonať svoju hlavu a nemyslieť vždy na najhorší scenár? :(
Za prípadné reakcie veľmi ďakujem.
Ako sa z toho dostať?
Tak zažila si sklamanie a chceš chrániť svoje srdce pred bolesťou, ktorú ti to spôsobilo, preto sa aj bojíš znova zamilovať, pustiť si niekoho k telu. To sa stáva, aj ja som si niečím podobným prešla. Ale ťažko radiť, je to v tvojej hlave, Je treba si uvedomiť, že ľudia v skutočnosti niesú tak zlí a v podstate každý len túži byť milovaný rovnako ako ty. A áno, láska niekedy bolí, lebo je treba mať na ňu otvorené srdce. Ale keď nebudeš milovať ty, nebude nikto ľúbiť ani teba. Takže je to risk, ale treba ísť do toho, lebo to stojí za to! :-) A buď na tých ľudí čo sa chcú zoznámiť kúsok milšia, nezaslúžia si aby si na nich bola nepríjemná, len preto, že si sa v niekom sklamala. Aj o tom je život.
Neviem či vieš po anglicky, ale toto je výborná kniha, ktorá by ti možno mohla pomôcť: www.pantarhei.sk.
Podľa mňa je to jedna z najlepších kníh aké som vôbec v oblasti romantických vzťahov čítala. Bohužiaľ sa mi zdá, že asi nebola preložená do slovenčiny, čo je veľká škoda...
to je pekne ze chces mať rodinu...
otazka znie : kde ju mat? mas stabilnu prácu? más zabezpečene byvanie? kam si tu rodinu nastahujes..?
a to najdolezitejsie správny partner...
nenechat sa nabuchat hned prvemu degešovi s ktorým budeš chodiť 2mesiace len preto ze chces uzaj a hned rodinu,.. lebo mozes ratat s tym ze budes s deckom na krku sama...
preto si treba zabezpecit najprv vlastne byvanie aby si bola sebestacna...
Ak mas naozaj 23 rokov, tak nemas preco zufat, casu mas habadej. A ak sa ti najblizsie niekto prihovori, neignoruj hned tu osobu a nemysli hned na to, ze to je len dalsia osoba, ktora ta urcite niekedy v buducnosti rani. Ak by sa aj stalo, ze zbadas zaujem zo strany muza a on by sa ti nepacil, da sa nezaujem vyjadrit aj slusne, inteligentne a rozhodne nie ignoraciou.
nehovorím iba o občasnom napísani, ani o jednorazových milých osloveniach, ale uznávam, že možno je to naozaj pravda, že si namyšľam :) a záujem na druhej strane nebol pravdepodobne veľmi veľký keďže nepretrval
tri roky je pre mňa osobne viac než dosť, práve preto, že som dúfala, že ten vzťah bude na celý život a nemala som záujem postriedať kadekoho ako je to dnes zvykom, rozumiem, že to môže byť aj horšie ako 3 roky, ale to ma moc neutešilo
tvoj najvacsi problem je zrejme ten, ze si podla vsetkeho velmi namyslas. To, ze ti niekto obcas napise, alebo ta milo oslovi, prihovori sa ti, neznamena automaticky, ze ma o teba velky zaujem. Moze to byt (a zrejme aj je) len obycajna zdvorilost. Ty si hned namyslas a kedze mas zle skusenosti, dotycnu osobu hned ignorujes. A pritom si mozno chcu len pokecat, kamaratit sa a nic viac. Ak toto nezmenis a neotvoris sa trochu ludom, zrejme naozaj ostanes este dlho sama.
Tiez ma prekvapilo, ze 3 roky sa poklada za dost dlhy vztah.
Podla mna to je kratky vztah. Ale nevadi. Doba sa zmenila. Baby uz ani nerataju, ze dlhy vztah je na cely zivot, tak ako to ma byt. Uz akoby ratali s tym, ze kto da viac nez 2 roky, to je uz akoze "uspech"
mam 23, ďakujem za reakcie, za snami sa snažím isť akurát to nerieši môj problém a ak to takto pôjde so mnou ďalej tak zostanem sama, čo nechcem, keďže jedným s tých snov je aj založenie rodiny a s mojim prístupom je to asi nemožné
Kolko máš rokov?
Každopádne, začať opäť veriť ľuďom je beh na dlhé trate.