Mám ešte čas?

Príspevok v téme: Mám ešte čas?
nobody485

Mám 22 rokov a v živote som nemal vzťah, žiadne skúsenosti vzťahové (ani sexuálne) zatiaľ ešte stále nemám. Cítim sa tak divne, keď každý koho poznám už má partnera alebo už nejakých mal.

Mladí sa divia, že stále nikoho nemám a tí starší mi hovoria, že mám ešte čas. Ja si tiež myslím, teraz by som sa mal sústrediť hlavne na vysokú školu a robotu a tomuto sa poriadne venovať a vzťahy ešte asi neriešiť, ale aby potom už nebolo neskoro. Lebo viete ako to je, človek odkladá a odkladá a zrazu zistí že už má 35 a už je neskoro. Školu dokončím keď budem mať 26 rokov a než si nájdem stabilnú prácu s dobrým príjmom v mojom odbore tak to potrvá asi tak pár mesiacov počítam (nie je to veľmi nedostatkový odbor, takže ponuky na prácu sa mi nebudú hrnúť tak ako ITčkarom a pod.)

Neviem čo mám robiť, už teraz keď mám 22 rokov a som bez skúseností... Nechcem to nejak siliť, zatiaľ sa mi nepodarilo v živote nájsť nejakú tú "lásku". Možno si nájdem nejakú babu na pár nocí nech už aspoň ten sex si vyskúšam. Ale bojím sa čo sa vzťahov týka toho aby nebolo neskoro keď už budem mať po 25ke, veď už aj teraz odomňa mladšie baby, ktoré niektoré poznám už majú frajerov od 15 rokov.

Je to ťažké, necítiť sa blbo keď každý okolo vás má niekoho :( Ale problém je ten, že ja to nechcem siliť a hľadať si niekoho len pre to aby som niekoho mal. Ja nie som tak jednoduchý ako ostatní, že im je všetko jedno a sú šťastní tak ako sú a nemajú problém niekoho si nájsť, lebo sa ľahko dokážu do niekoho zamilovať. Ja to nedokážem :/ Možno to bude asi tým, že som zažil z ľuďmi v živote veľa zlých vecí a podvedome každého človeka radšej držím od seba ďalej aby mi neublížil.

Čím viac budem starší, tým horšie bude pre mňa niekoho si nájsť (keď už teraz každý koho poznám je zadaný). A keď budem mať 30 tak už zostanú len také tie zúfalé, ktoré nikto nechce lebo mali veľa partnerov alebo slobodné mamy a to nechcem...

A kto vie či vôbec ešte budem chcieť nejaký "vzťah". Veď byť slobodný a môcť si robiť čo chcem a kedy chcem je tiež super, ale každá minca má dve strany :/

Čo si o tom všetko myslíte? Čo by ste mi poradili? Ako ste sa vy zoznámili so svojim partnerom? Padli ste si hneď do oka? Rozumeli ste si hneď od začiatku ako ste sa stretli?

jozkaaaa

kasli na celu vysoku skolu na slovensku s nou budes mat ani nie 500 eur mesacne...ja na tvojom mieste by som to tu zabalila isla by som do zahranicia ...na slovensku NIKDY tolko nezarobis!!! ani ked budes mat titul za menom pred menom to si pamataj vzdy vezmu u nas toho kto pyta za pracu menej...tu nikdy nezbohatnes...moje kamaratky co sa ucili na 4ky ziju po Europe v zahranici a maju sa lepsie nez tie co maju tituly!!

Judit19

Prečo stále dúfaš, že si nájdeš niekoho, kto by mal úprimne rád až dokonca života? Pretože je to prirodzené. Každý v to dúfa.

fitfirit

ked sa ma spytas ako napravit tu nedovercivost tak ti odpisem iba svoju skusenost. ja nie som macher na tieto veci a mozno ti ini poradia lepsie. ja si myslim ze by si to cele nemal brat tak krcovito. mal by si sa viac uvolnit. pochval sa za to co zvladnes co dokazes a vies. moze to byt aj malickost ktora sa ti podarila pocas dna. a rob to aj niekolko krat v tyzdni. netrestaj sa zbytocne za nedostatky a zlyhania. kazdy zazije nejake zlyhania a kazdy ma chyby, nie si sam. maj ku svojim chybam laskavejsi postoj. ak sa to da skus na nich zasmiat.
a dalej nemysli si ze vsetci su zli. vsimaj si ked je niekto ku tebe mili ked sa o teba zaujima. ked sa tak stane nepodcenuj to a radsej porozmyslaj ako mozes dat druhemu najavo ze si spokojny s tym ako sa sprava. a odvas sa niekedy urobit mili krok ako prvy. zariskuj aj ked odozva nemusi byt pozitivna. nema kazdy clovek vzdy dobry den a ty nestratis nic. ber to vsetko s vacsou lahkostou.

fitfirit

kedze mas len 22 tak sa nemusis stresovat ako sa budu zeny divat na to ze nemas zazemie. si este mlady a tak to kazda normalna zena pochopi. a urcite oceni ze na to zazemie myslis a nieco preto chces robit. takze v tomto smere by som nestresoval.

vacsi problem bude asi s tym ze sa bojis otvorit srdce druhej osobe. pises o nejakych zlych skusenostiach a ze preto si nedovercivy. na tej dovere druhym by si mal zapracovat.

Matusisko_xD

Ja som natom podobne a tak isto je natom podobne aj viacej báb v našich rokoch. Písal som si cez Pokec s babou čo má 24 a taktiež ešte doteraz nemala žiadny vzťah a taktiež ani sex a ani len nejaké zážitky pri ktorých sa bozkávala. Ona mi však napísala, že nikoho na silu nehľadá a je jej aj takto dobre, keď je sama. Nebola to žiadna krásavica ale určite to môže byť veľmi milé a úprimné dievča. Bohužiaľ viac som sa o nej nedozvedel, kedže sme si prestali písať :)

nobody485

A s tou hypotékou to bude ešte ťažké... budem sa musieť riadne obracať aby som si zabezpečil taký príjem aby som mohol dovoliť jedlo aj dom :/ stačil by malý domček. a áno, to je moja priorita, vybudovať si najprv zázemie, ale nejak sa mi nedarí potláčať tá túžba po niekom aj keď viem, že v súčasnej situácii je to absolútne nerozumné hľadať si niekoho

nobody485

Ďakujem vám všetkým za odpovede :) A som chlap nie dievča, čo neviete čítať? :D

To že je to s tými vzťahmi, to je bieda no. A keď počujem ako sa kde kdo rozvádza a podvádza, tak je mi ľúto aj za tých ľudí :( strašne ľúto... len ma to odrádza a odstrašuje aby som si radšej nikoho nehľadal... ach... ale prečo stále dúfam, že si nájdem niekoho, kto by mal úprimne rád až dokonca života? :(

Matusisko_xD

Čo máte vy dvaja s autorkou ?? akou ?? Však píše v mužskom rode, tak to asi bude chalan, by som tak podotkol :)

petrusiicek5

autorka ty zavidis ludom tie dnesne ,,vztahy,,? mozno su pekne len na profilovkach na facebooku ale realita je uplne ina.... sama nevera ci v robotach alebo na nete sami zenaty hladajuci sex...mozno ozaj par percent vztahov je dnes stastnych co mali na seba ozaj stastie ze su to dvaja inteligentny ludia vyzrety mat vztah ale inak je to bieda. Zeny su vynervovane s deckami hypoteky na krku... buducnost neista.... ja som slobodna a nemenila by som.... aj ked ma okolie blbe reci ale to len preto lebo oni sami sa dali dotlacit do toho stereotypu