Ahojte, chcela by som poprosit o nazory a skusenosti. Moj muz odisiel pracovat do zahranicia, Nemecko. Mame polrocne dieta. Mne je to velmi luto, ze neuvidi ako rastie. Domov bude chodit mozno raz za 2 mesiace, alebo 1x mesacne. Pracuje tam vo fabrike, nezarobi vela, tu mal mozno o 400 menej a mal tu pracu v kancelarii. Planuje najst si tam pracu aj cez vikendy. Mate s tym niekto skusenosti? Oplati sa vobec este pre Slovaka pracovat v Nemecku. Byva asi 20 km od prace, no... nepaci sa mi to. Byva v byte s 4 ludmi, a tu ma rodinu.
praca v zahranici/zivot bez rodiny
Dnes je hnusna doba co nepraje rodinam.
Ja som odisiel do zahranicia ked deti mali 10.a 5 rokov.
Ked som sa vratil po 10 rokoch. Tak dcera uz bola na strednej a syn siel na vysku.
Jasne ze som jazdil domov No kedze som pracoval v Anglicku casto to nebolo. Prvykrat po polroku. Aj to na tyzden dva. Potom som sa vratil na Slovensko ze ostanem pri rodine. No pracu som si blizko mesta kde zijeme nenasiel. A ked mam dochadzat niekde do Blavy 800km tak som sa rozhodol zase ist radsej vonku.
Zarobim viac no niesom s rodinou. Kedze deti su uz velke uz to neriesim. Takze ten strateny cas, ti uz nikto nevrati,pre deti som uz len taky sponzor. Svoj zivot som vymenil za lepsi zivot svojej rodiny. Teraz uz riesime vyjst vonku aj s manzelkou. Kedze som pracoval na roznych poziciach ci statoch a stretol vela ludi hlavne chlapov co tak ziju. Zistil ze niesom v tom sam.
Je to cigansky zivot,len s tym rozdielom. Ze niekedy cigani kocovali teraz kocuju bieli.
No ano, vsade na svete, cestuju tam kde zarobia viac a za lepsou pracou. Ale nie tam kde zarobia tak isto a robia horsiu pracu ako doma.
vsade inde na svete je normalne ze ludia za robotu cestuju alebo studuju v zahranici to len slovaci sa drzia doma ako kacice jeden s druhym...
mentalista, pytala som sa na nieco ine. A ja nemam decko, takto si nazyvaj svojich doma.
naco ste si robili druhe decko? ste mohli ist vsetci do Nemecka a mat paradny zivot...
Starsie dieta tu chodi do skoly, taze prestahovat nie. Ja tu mam dobru pracu. On tam tych 400 prevozi. Som z toho smutna, ze toto urobil. Ja s tym nesuhlasim. Ma VS, pracoval v kancelarii a tam tazko pracuje na zmeny za par korun. Ani obedy nema v praci, je to povolene v Nemecku?
No podla mna na zaciatok to moze byt fajn. Zacat nejak musi a po case si najde mozno lepsiu pracu. Neuvazovala si tam odist za nim?
pre vyplatu o 400E viac sa neoplati...