Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

praca v zahranici/zivot bez rodiny

Príspevok v téme: praca v zahranici/zivot bez rodiny
Emilia222

Ahojte, chcela by som poprosit o nazory a skusenosti. Moj muz odisiel pracovat do zahranicia, Nemecko. Mame polrocne dieta. Mne je to velmi luto, ze neuvidi ako rastie. Domov bude chodit mozno raz za 2 mesiace, alebo 1x mesacne. Pracuje tam vo fabrike, nezarobi vela, tu mal mozno o 400 menej a mal tu pracu v kancelarii. Planuje najst si tam pracu aj cez vikendy. Mate s tym niekto skusenosti? Oplati sa vobec este pre Slovaka pracovat v Nemecku. Byva asi 20 km od prace, no... nepaci sa mi to. Byva v byte s 4 ludmi, a tu ma rodinu.

EMILIA222

nič si neodmietam priznať, práve to tvrdím. On žil 12 rokov sám, jeho jediná starosť bola ísť do práce a po práci mohol tráviť 8 hodín denne na PC. Avšak teraz má dieťa a rodinu, preto to možné nie je a preto si myslím, že odišiel s výhovorkou, že ta zarobí viac, ale realita je taka, že zarobí to isté ak si odpočíta výdavky.

notebook5

kimmyca lenze mesacny princ ma pravdu... jej muz sa jej vyhyba...ved si precitaj co napisala... len autorka si to nechce priznat...

KimmyCA

Emilia222 nevšímaj si tieto debilné komentáre. Ľudia asi radi odsudzujú bez toho, aby sa snažili mať aspoň trochu porozumenia. Tiež sa radi hrajú na múdrych ktorí si z neviemakého dôvodu myslia že všetko vedia najlepšie, že majú právo poučovať iných a vynášať nad nimi nejaké úsudky. Ja to vidím už len u svojej rodiny (nie všetkých), ich debilná nevyžiadaná kritika ma dokáže strašne zdeptať a potom mám z toho depresie.

Ja by som ti poradila iba toľko, vysvetli svojmu manželovi svoje pocity a myšlienky, a ak to ani napriek tomu nevezme do úvahy, tak sa na to nejakým spôsobom snaž zabudnúť. Venuj sa svojim deťom ako dobrá mama, daj im lásku a porozumenie. Bude to strata tvojho manžela, ak bz mu aj náhodou chlast a krčmárenská zábava s kamarátmi bola prednejšia ako jeho vlastné malé dieťa. Bude to strata tvojho manžela, ak bz mu aj náhodou chlast a krčmárenská zábava s kamarátmi bola prednejšia ako jeho vlastné malé dieťa (ako sa tu snaží dosť netaktne naznačiť Mesačný princ).

Mesačný princ

A možno len ty žiješ v sladkej nevedomosti a on tam zarába 10x toľko, čo mal tu.
No načo by ti to vešal na krk.

Mesačný princ

emilia222 - jedno dieťa si už sama vychovala a vychováš sama aj toto druhé.

Neviem síce s kým máš to prvé, ale očividne ho nemáš s človekom, ktorý by mal rád deti. Možno chvíľkovo.

Pre šuhajka je lepšie v tom zahraničí. Ak by robil tu na Slovensku za tie isté peniaze tak to by bolo ešte ok. Ale ak sa vráti tam z práce, tak ho čaká kolektív, vezmú sa a idú sa po večeroch zabávať a poprípade chľastať.

Tu keby prišiel domov, tak by ho čakalo 1000 povinností, nervózna partnerka a dieťa, kvôli ktorému by sa v noci nevyspal.

Nie, tu na fóre nie sú ľudia zlí, len to každý z nich vidí svojim pohľadom a so skúsenosťami, ktoré zatiaľ má.
On jednoducho nechce vychovávať dieťa a zamyslel by som sa či neuteká kvôli niečomu inému. Kvôli partnerke sa to dosť často deje.

Ak zarobí tak isto, tak nemá dôvod tam byť.

EMILIA222

tiež som napísala, že tu pracoval v kancelárii a tam išiel do výroby na zmeny!!! a tam má tie isté peniaze čo tu. Tu sa človek dočká len názorov a posudzovania bez toho, že by si vôbec prečítal čo píšem. To dokazuje aká je väčšina ľudí zlých

emilia222

dakujem, chcela som pocut názory a nie odsudzovania. To že mám dieťa nebanujem a robí ma to šťastnou. jedno dieťa som už sama vychovala a nechcem aby aj toto vyrastalo bez otca, bez človeka, ktorý bude vidieť jeho prvé kroky a slová. Ja prácu mám, nemusím ju hľadať, ale prvoradé je pre mňa dieťa. A o posudzovania som vás nežiadala. Ako viete, že mám šikovného muža, ktorý nemá dlhy? PREčíTALI STE SI čO PíšEM?!?!!!!!!!!!!!!!!!! PíšEM, žE TAM IšIEL PRACOVAť ZA TIE ISTé PENIAZE čO ZAROBí AJ TUUUUUUUUUUUU. pOTOM AKý TO Má VýZNAM?

notebook5

mesacny princ uplne s tebou suhlasim dnesne zeny by chceli vsetko aby bol chlap doma s deckami ale aby mal aj dobry prijem aby sa chodilo na dovolenky a vylety no pokial si zenska nenajde nejakeho sejka tak je to nerealna predstava :-D peniaze same nepadaju z neba clovek ich musi zarobit a to znamena ze tomu musi aj nieco obetovat... ved autorka nemusela si mat druhe dieta ked ste nato nemali financie lebo dedukujem ze preto musel vycestovat keby ste mali rozum odidete do toho Nemecka spolocne aj s tym starsim dietatom aspon byste sa mu postarali o peknu buducnost. A bud rada ze mas takeho sikovneho chlapa co ide von zarobit ze nema dlhy a nesedi doma vaz si co mas a nehladaj len to negativne.

Mesačný princ

Emilia222 - nájdi si dobre platenú prácu na Slovensku a zaobstaraj si k deťom opatrovateľku a nemáš problém.