Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

praca v zahranici/zivot bez rodiny

Príspevok v téme: praca v zahranici/zivot bez rodiny
Emilia222

Ahojte, chcela by som poprosit o nazory a skusenosti. Moj muz odisiel pracovat do zahranicia, Nemecko. Mame polrocne dieta. Mne je to velmi luto, ze neuvidi ako rastie. Domov bude chodit mozno raz za 2 mesiace, alebo 1x mesacne. Pracuje tam vo fabrike, nezarobi vela, tu mal mozno o 400 menej a mal tu pracu v kancelarii. Planuje najst si tam pracu aj cez vikendy. Mate s tym niekto skusenosti? Oplati sa vobec este pre Slovaka pracovat v Nemecku. Byva asi 20 km od prace, no... nepaci sa mi to. Byva v byte s 4 ludmi, a tu ma rodinu.

KimmyCA

Pisateľka očakávala nejaké názory a možno aj trochu porozumenia a pochopenia a dostala namiesto toho hlavne len posudzovanie a odsudzovanie (s výnimkou pár individuálov). Úžasné.

KimmyCA

Pre Lollinka32: Možno sa o tom aj rozprávali, alebo ona sa aspoň chcela porozprávať, ale on si aj napriek jej názoru urobil po svojom. To sú potom takéto rady typu "mali ste sa o tom porozprávať" k ničomu keď sa niekto aj napriek názoru druhého zariadi len podľa seba.

xpavelx

roboty v Nemecku je plna prdel keby si bola sikovna uz tam ides za nim...a ty tu vyplakavas na fore namiesto toho aby si to riesila

janula32

aj moj muz je v Rakusku ale vydrzim to lebo viem ze sa budeme mat lepsie. Kazdy nemoze mat vsetko a nieco proste musis obetovat. Bez penazi sa zit neda.... Ludia na sk ziju ako chudaci preto musia vycestovat von kazdy druhy tu ma dlzoby a pozicky mate dve deti mala by si mysliet na ich buducnost aj na financie budete ich potrebovat.

Lollinka32

No mne by sa toto tiez nepacilo, odist od rodiny, od malickych deti, neuvidi ich vyrastat. Rozpravali ste sa o tom? Ake ma plany do buducna, co vlastne chce. Ci sa chce najskor naucit jazyk a potom si tam najst lepsie platenu pracu, ale ako to planuje potom, ci chce aby ste s detmi neskor prisli za nim. Zda sa, ze ty tomu nie si moc naklonena. Mali ste sa o tom vsetkom porozpravat skor ako urobil take vazne rozhodnutie a opustil rodinu. Budovat karieru a pracovat v zahranici mal ked bol mladsi a bezdetny, teraz ma uz nejake zavazky a mal by na ne brat ohlady co evidentne nerobi. Ako su taki chlapi co vela pracuju, nikdy nie su doma, deti prakticky ani nevidia ale maju pocit ze robia pre rodinu maximum a ze zena by im za to mala byt vdacna. Nedaju si vysvetlit, ze zena by bola stastnejsia keby mali menej penazi ale bol by viac doma.

Mesačný princ

Buď chcete rodinu, alebo peniaze. Len málokomu sa podarí mať oboje a mať ešte aj dostatok času pre seba.

Marosko-n

Treba si vysukať rukávy a politikov vyniesť za parlamentu. Mali by mať priemerný čo je na Slovensku. A nie desaťkrát Väčší ak minimálna mzda a za 46 odrobených rokov -340€ a je 14 x väčší. je to na haňbu nám všetkým Slovákom chudobným aj bohatým !!!!

Myslíte si že oni robia viac v tom parlamente ako frézar alebo chlap pri miešačke, žena v kuchyni, oni tiež musia rozmýšľať aby niečo nepokazili a strhnú ím z výplaty za pokazený výrobok ale vláde a poslancom sa nič nestane hoci okrádajú Slovenských občanov.
To ,že nás okrádajú je verejne klamstvo, ktoré sa stalo pravdou.

SamuelJW

Minuly tyzden som cital clanok o opatrovatelkach v Rakusku a Nemecku... Nahnevané opatrovateľky odkazujú politikom: Dajte nám prácu doma a nebudeme robiť v zdieračských agentúrach plus7dni.pluska.sk

zmrzlina

to ze sa rozpadaju rodiny je bohuzial nasa chyba... ludia si neuvedomuju ako maju strasnu silu a moc masy a nechaju politikov a vladu aby im kompletne dojebali zivot / prepacte miernejsie sa neviem vyjadrit/ dochodky 270 eur, minimalka 360 eur zdravotnictvo co ryzuje peniaze kde len moze a ludia musia utekat !!!!!!!!!!!!!!!