Môj príbeh..

Príspevok v téme: Môj príbeh..
Anonym247

Dobrý deň
V prvom rade chcem všetkých poprosiť aby ma neodcudzovali za to, čo tu napíšem, pred pár rokmi by som nikdy nepovedal, že takto skončím a, že budem hladať pomoc práve tu a v tejto sekcii.

Mám 20 rokov. Moje problémy sa začali už krátko po nástupe na strednú školu. Zhoršil som sa v učení a prestával som mať vôlu v niečom vynikať alebo niečo dotiahnuť do konca. Všetko, čo ma bavilo, ma bavilo len krátku dobu. Vtedy som to nebral ako problém, pretože som bol naďalej aktívny, športoval som , (ne)učil som sa na trojky. Dokonca v 17 rokoch som začal cvičiť a bavilo ma to AŽ vyše roka. Napredoval som a naberal svalovú hmotu, skratka som sa cítil lepšie. Aj sebavedomie išlo celkom hore.
Horšie je, že som od malička neustále klamal, hlavne rodičom (nehovoril som znamky, bol som nezodpovedný, zatĺkal som), ale aj priateľom.

So silnejším sebavedomím a socializovaním sa, som sa dostal do inej partie ako som bol pred tým. Mal som 18 rokov. Sú to normálne žijúci vysokoškoláci a pracujúci ludia. Chalani fajčili marihuanu a ja som svojou slabou vôlou a chuťou zapadnúť a zvýšiť si ešte viac sebavedomie som ju pravidelne začal konzumovať aj ja. Zobrali ma na školu UNIZA informatika. Neurobil som ich čestne, podarilo sa mi opísať, v tej dobe som už "húlil" skoro každý deň. Samozrejme som na intráku nič nerobil, len húlil a to sám na izbe, každý deň. Rodičov som samozrejme klamal, že tam chodím. Kedže som dochádzal z veľkej dialky, nemali to ako zistiť. Po pol roku som ich samozrejme sklamal a školu som nechal. Podotknem, že rodičia sú a boli až príliš ústretový voči mne a dovolili a dali mi vždy všetko. Nič som si nikdy nevážil a všetko som mal ako sa hovorí z ruky do huby. Pol roka som doma vysedával, chodil von s kamarátmi čiže nonstop tráva. Rodičov vo všetkom, čo som nechcel aby vedeli klamal.

Prihlásil som sa znovu na školu, no bola to tá istá kapitola. Existovali pre mňa len húlenie a rýchlo ísť von s kamarátmi. Dokonca som začal kradnúť rodičom peniaze. Samozrejme väčšina išla na trávu a na moju priatelku, ktorá bola odomňa o 3 roky staršia a tiež fajčila. Vzťah s priatelkou bol hrozný, dynamický, agresívny, proste som to chcel niekedy ukončiť samovraždou. Nikdy som ju fyzicky nenapadol. Nevedel som to skončiť, pretože to bola moja prvá láska.

Chodil som veľmi často na diskotéky, ponocoval som, čo mi zhoršilo stav mojej epilepsie a začal som mávať častejšie záchvaty. No ani to ma neprinútilo zmeniť životný štýl. Prišiel som kvôli alkoholu o vodičský preukaz. Aj tak som jazdil ako debil a mal nulovú zodpovednosť.

Neskôr sa somnou (našťastie) rozišla a trochu sa to zmiernilo (húlenie nie, to bolo stále niekolkokrát do dňa). Nie zmenilo, len zmiernilo. Mamina ma donútila nájsť si prácu. Našiel som si prácu informatika. No tam sa začal ďalší problém. Začal som piť. Zhoršovalo sa to. Pil som každý deň. Cítil som sa lepšie, miloval som ten pocit. Po 2 mesiacoch som dal výpoveď a pil som tajne doma. Samozrejme som o tom nikomu nikdy nepovedal. Ak prišla na rad téma spojená s tým, tak som zatĺkal. Život mám obrátený na ruby, no neviem či je ešte vôbec možná nejaká zmena(bez lekárskej pomoci). Samozrejme na mňa všetci zanevreli a okolie ma začalo brať úplne inak. Z múdreho normálneho chlapca sa stal nevychovaný debil ktorý si nič neváži a klamár. Najviac ľutujem rodičov kvôli tomu, čím si všetkým museli somnou preskákať a ako som sa k nim správal, ako sa za mňa musia hanbiť. Napriek tomu ma milujú a podporili by ma v hocičom zmysluplnom. Nikdy si neodpustím, čo robím. Ležím bezradne na posteli a hanbím sa za to aký som bezcharakterný človek.

Mesačný princ

Filip TT - musíš začať ako obyčajný a až neskôr ak postúpiš, tak môžeš premýšľať a mieste naskakovača :)

Filip TT

Nešlo o to byť obyčajným smetiarom, ale byť tým smetiarom naskakovačom, čo sa vozí na tom stupienku. :)

www.youtube.com

Zakladateľ témy: sem tam sem napíš ako sa ti darí, to ti bude dávať spätnú väzbu a povzbudenie.

Angelika3

no vidíte ako málokomu sa ušlo to šťastie byť smetiarom :-)
Ty máš pocity viny voči rodičom, ale tak čo, hľadáš sa.
Ja vidím problém v tom, že ak sa chceš vykašlať na fajčenie trávy a pitie, potreboval by si si nájsť nejaké iné aktivity miesto toho.
Mám inak kamaráta, ktorý sa po podobnom spôsobe života, rozhodol dobrovoľne ísť na liečenie niekam do Zálužia. Inak moc si to pochvaľuje a doteraz tam občas chodieva na otočku, že tam sú nejaká partia a sa stretávajú, či čo.
Ale sám hovorí, že najhoršie je, že keď nepije a nefajčí trávu, má zrazu kopec času a nevie čo s ním, stále niečo vymýšľa, opravuje, konštruuje.

Anonym247

Ďakujem vám za povzbudzujúce príspevky, ani neviete ako mi to pomáha. Od tej včerajšej noci som si povedal DOSŤ a síce už bolo pred tým veľa pokusov, no mám pocit, že toto je iné. Veľmi mi hlavne pomohlo "vykričať" sa a porozprávať síce neznámym, no aspoň niekomu svoj príbeh. Motivovali ma vaše príspevky a hlavne ma odradilo od toho zlého po tom príklade, ktorý napísal Filip. Hľadám si stále iné aktivity a snažím sa na to nemyslieť (zaťial mi to ide), viac sa o seba starám a cítim, že sa vo mne niečo zmenilo. Priebežne sem budem písať ako sa mi darí.

K tej informatike, áno baví ma to a som v tom celkom dobrý (aspoň myslím). Do ničoho som nikdy nebol tlačený, moji rodičia sú veľmi ústretoví a vždy ma nechali vybrať si. Áno aj ja som chcel byť kombajnista, smetiar, žumpár

Angelika3

Ty nie si zlý, len nešťastný. Nemáš motiváciu. Tá informatika ťa naozaj bavila? Asi nie. Čomu by si sa chcel venovať naozaj, vo svojom srdci? Či ani nevieš? Ako decko si určite mal nejakú predstavu o tom aký budeš mať život. Hovorím ako decko, lebo tie sú úprimnejšie. Dospelí nás totiž často tlačia venovať sa niečomu čo teraz "fičí", ale v skutočnosti nás to nezaujíma a potom sme len nešťastní.
Ďalej tá tvoja huliaca baba teda tiež nebola nejaké terno. Mal by si si nájsť dobrú babu, ktorá by ťa podporila v tom čo je pre teba dobré a motivovala ťa.