strojček na zuby v starom veku

Príspevok v téme: strojček na zuby v starom veku
mojeno

Čaute, nemáte dáky dobrý tip na lekára čo robí strojčeky na zuby starším ľuďom? V BA alebo aj hockde inde tak do 150 km ? Čo ma finančne nezruinuje, chcem asi priehladný na horné zuby ? A ešte sa chcem spýtať či je problém ak na boku (stolička) mi chýba jeden zub, ale už sa to tak zcelilo akoby ? Mám 28 rokov a som mužského pohlavia. Ďakujem

Jukino

Už sa upúšťa od vytrhávania zubov zdravých,len ked je to nevyhnutné.
Melisa nemá pravdu.Strojček bude nosiť už vždy.

MKJnn

Nemaš pravdu Melina.Vytrhli ti 4 zuby, ked budeš staršia a niektoré sa ti pokazia a ti ich vytrhnú tak budeš ľutovať tie 4 čo ti vytrhli predtým
Musíš nosiť stale takže to nieje zázrak.
On tvrdí že nemá peniaze.Tebe to zrejme zaplatili rodičia-ked majú veľa.
Moje deti nosili od malička strašne veľa rokov, .zaplatili sme plno peňazí a to bolo u dobrých zubárov-z tvojho pohľadu. Možem ti povedať že to nemalo žiaden efekt a zmysel-von komínom išli peniaze.
Ja som od teba dosť staršia a mam všetky zuby-bez nejakých zubov múdrostí.Sami sa prispôsobovali počas
rokov rastu.
Väčšinou sa to nepohne-ani ty nemáš efekt.Máš o 4 zuby menej-ktoré 4ky- tie dôležité.
Prajem ti veľa šťastia v živote a , neurážať iných.(:(: Ta diera sa mu može zubami stiahnuť samo od seba-tam to bolo napísané.
Ste generácia ktorá si myslí že pojedla plno múdrosti-a že peniaze to vyriešia.

mojeno

Aha, už som nato prišiel....Chýba ten zub päťka ale nemám tam už skoro žiadnu mezeru...už tá 4 je skoro nalepená na 6 :D

mojeno

Ahoj. Ďakujem za príspevok. Presne toto ma zaujímalo či sa to niekomu upravilo aj v takomto veku, teraz už viem, že význam to má...Ja to nemám nič strašné, trošku predkus a nejaké medzierky...A prosím Ťa ako zistím či mi chýba šestka alebo aké číslo ? Odpočítam si to kolkatka mi chýba :D

Melina

Napíšem ti svoju skúsenosť.
Fixný strojček (kovový) som si dávala ako 26-ročná, nosila som ho 4 roky. Mala som krivé zuby a predkus, vytrhli mi všetky štyri štvorky a zuby sa mi pekne posunuli (do tých medzier) a zarovnali. Vyzerá to veľmi pekne a prirodzene, hoci tiež som tomu najprv neverila, ako sa môžu tie zuby posunúť. Ale môžeš byť bez obáv, žiadne medzery ti nezostanú. Strojček mám dole už 7 rokov a zuby sa mi posunuli len minimálne (stále však musím nosiť strojček na noc).

Takže never tým, ktorí ti píšu, že "sa to ani nepohne" a "už máš vysoký vek na to".
Trochu problém vidím skôr v tom, že ti chýba jedna 6ka - totiž práve o 6ky sú upevnené krúžky, pomocou ktorých sú zuby ťahané. Mne žiadny zub nechýbal, takže u mňa to bolo bez problémov. Ale určite sa to bude aj u teba dať nejako vyriešiť.
Vôbec neľutujem, že som si strojček dala - lebo tú radosť, keď mi ho konečne dali dole a videla som svoje vyrovnané zuby, to neviem ani opísať :)
Určite si ho daj a nenechaj sa odhovoriť ľuďmi, ktorí ho nenosili. Ak budeš ešte niečo chcieť vedieť, napíš.

mojeno

Jeden hovorí, že to nemá význam v tomto veku, druhý, že to je úplne jedno...Omg...čo mám robiť teda ? :D

Cicero

Aj kontroly sú drahé.kde sú milí ľudia- všade rôzne.Neoplatí sa ti to.Už máš dosť vysoký vek na to.Ani sa ti to nepohne.A bude s tým plno problémov.

mojeno

No jo....To je dosť ďaľeko, ak budú časté kontroly, tak by som prejazdil aj smrtke 3,14ču....Maximálne ešte tak Trenčín by som mohol :D Ale inak tie ceny za kus kovu sú brutálne :D

philips

Na veku nezáleží, avšak nad 18 rokov si to celé hradíš sám, poisťovňa neprispieva. Ja by som ti odporučil kliniku - PETRAMED, ale tá je až na Kysuciach, čo je asi mimo tvoje cestovné možnosti.