strojček na zuby v starom veku

Príspevok v téme: strojček na zuby v starom veku
mojeno

Čaute, nemáte dáky dobrý tip na lekára čo robí strojčeky na zuby starším ľuďom? V BA alebo aj hockde inde tak do 150 km ? Čo ma finančne nezruinuje, chcem asi priehladný na horné zuby ? A ešte sa chcem spýtať či je problém ak na boku (stolička) mi chýba jeden zub, ale už sa to tak zcelilo akoby ? Mám 28 rokov a som mužského pohlavia. Ďakujem

Melina

Veď môžeš ísť na vstupnú konzultáciu k obidvom, porovnáš si to a potom sa rozhodneš. Zas nechcem tvrdiť, že zubárka, ku ktorej som chodila ja, je najlepšia, len som ti chcela napísať svoju osobnú skúsenosť. Ona má dosť veľa pacientov, takže budeš asi dlho čakať na objednanie (1-2 mesiace).
A ešte nezabudni, predtým, ako ti nasadí strojček, choď k svojmu zubárovi a daj si opraviť všetky kazy, a počas nosenia strojčeka pravidelne chodievaj na dentálnu hygienu. Odporúčam ti dať si kovový strojček - ja som chcela mať aspoň na predných zuboch priesvitné zámky, aj mi ich zubárka nalepila, ale za krátky čas sa mi odlepili, lebo nie sú také pevné, takže som si musela znovu zaplatiť za kovové.
Ono je to aj tak vidieť, lebo ten drôt, ktorý ide cez zuby, je kovový, takže je to jedno. Každý si to všimne, s tým rátaj, a bude sa ti možno trošku ťažšie hovoriť, ale dá sa to zvládnuť :)
Tak veľa šťastia so strojčekom :)

mojeno

Však samozrejme, že sa rozhodnem sám...chcel som len počuť názor od človeka, ktorý tým prešiel a tiež tip na kliniku kde bol spokojný a to som dostal. Popravde čítam oveľa viac skúseností ľudí, ktorým strojček pomohol než tých, ktorí neboli spokojní. Takže áno, už som rozhodnutý, že idem do toho :)

Jukino

Melina nehnevate sa ste drzá.Vyhlasili ste o ostatných že ich rady sú blbé.A teraz keď som to vysvetlil tak sa rozčuľujete . Nehnevatej sa ale nemožete napádať iných ,za to že mate iné skúsenosti a vyhodili tei niekoľko 10 tok tisíc za strojček a kontroly, iní chcú ušetriť.Že sa mu aj snažili ostatní vysvetliť iný pohľad.
Ak Vam vyhovuje takéto niečo to je Vaša vec ale netreba znevažovať skúsenosti iných niekoľkých čo sa vyjadrili k tomu-nepočuvaj iných....-to ste povedali.Aj tak sa rozhodne sám.
Zrejme treba tu vykať- ináč to potom prechadza do polohy kto má pravdu a je lepší.Toľko.Buď tu chcete nazory ,skúsenosti-alebo je to strata času

Jukino

Melina nehnevate sa ste drzá.Vyhlasili ste o ostatných že ich rady sú blbé.A teraz keď som to vysvetlil tak sa rozčuľujete . Nehnevatej sa ale nemožete napádať iných ,za to že mate iné skúsenosti a vyhodili tei niekoľko 10 tok tisíc za strojček a kontroly, iní chcú ušetriť.Že sa mu aj snažili ostatní vysvetliť iný pohľad.
Ak Vam vyhovuje takéto niečo to je Vaša vec ale netreba znevažovať skúsenosti iných niekoľkých čo sa vyjadrili k tomu-nepočuvaj iných....-to ste povedali.Aj tak sa rozhodne sám.
Zrejme treba tu vykať- ináč to potom prechadza do polohy kto má pravdu a je lepší.Toľko.Buď tu chcete nazory ,skúsenosti-alebo je to strata času

mojeno

JJ,,,to viem, že to zo začiatku bolí keďže som strojček nosil ako decko, ale to bolo dávno už :D A tá cena, tak to nie je až také hrozné, kukám si ich stránku a páči sa mi to zatiaľ, takže už nebudem ďalej pátrať a rozhodnem sa medzi týmto a MidaDent...Tak super, dík za tip ešte raz

Melina

Tak to si pamätám presne - celý strojček+kontroly počas tých 4 rokov ma vyšiel na 38 000 SK, teda asi 1260 eur. Teraz by to už stálo určite viac. A ono to nie je tak, že ti strojček nasadí celý naraz - mne ho zubárka dávala postupne. A počítaj s tým, že keď ho už budeš mať celý a bude ti zuby posúvať, tak to dosť bolí a nebudeš môcť v prvé dni poriadne sa najesť, iba mäkké jedlá. Mňa tie drôty aj dosť škriabali v ústach, ale skrátka treba to vydržať. Pre pekný úsmev :)

mojeno

Bibiánu v žiadnom prípade, tiež som počul všeličo nedobré na ňu...Zvažujem midadent v Dúbravke, viac ľudí si to pochválilo alebo teda túto na Šancovej...:D Koľko si inak platila pred tými rokmi za to ? :D cca ? :D

Melina

MKJnn, či Jukino či čo si zač...
Neviem, prečo sa miešaš do toho, čo som napísala - nepísala som to tebe, ale autorovi témy. Ty si strojček nenosil/a, tak čo ty o tom môžeš vedieť. A platila som si to sama, keďže som už v tom čase bola dávno dospelá a zarábala som !!!
A tie štyri 4ky, ktoré mi vytrhli, mi vôbec nechýbajú, a práveže tie nie sú dôležité, dôležité zuby sú 3ky (tie sa nesmú trhať) a 6ky, takže zase len nemáš pravdu.
A že tvojim deťom sa zuby nevyrovnali - tak zrejme chodili k zlej zubárke. Zbytočne sa teraz jeduješ. Ja som si našla dobrú zubárku a mám pekné rovné zuby. A ten strojček na noc už nosím len občas, ale nemám s tým žiadny problém. Som šťastná, že mám rovné zuby, asi závidíš :)

A ešte pre autora témy - nedaj sa odradiť, zuby sa ti určite posunú aj narovnajú, len si vyber dobrú zubárku - ja som chodila k MUDr. Suchancovej (3SDent, Šancová ul. v BA). Hlavne nechoď k MUDr. Bibiáne Strauszovej - čítala som dosť zlé ohlasy na ňu, tak pozor.

mojeno

Tak ja by som tiež radšej obetoval pár zubov zato aby som mal pekný úsmev :D a na starobu si kúpim protézu :D A nie, že nemám peniaze ale chcel som tip na kliniku kde ma to nebude stáť 3 tisíc alebo podobne, lebo to je už veľa :D

Najčítanejšie články