Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Nedostatok zaludocnej kyseliny

philips

Postup výpočtu je správny, avšak máš chybu pri premene jednotiek. Jeden mol váži 36g, takže jeden milimol má 0,36g. Tj 0,36-1,8g za hodinu bez stimulácie. Avšak nechápem, načo to prerátavať na gramy.

BJ_2

Ok, molekularna hmotnost HCL je 36.46094 g/mol, cize treba to vynasobit 36,4 a dostaneme kolko miligramov sa vyluci za hodinu? Je to tak spravne?

To by bolo 36mg do 150mg za hodinu, a nie gramy, ako tu niekto pisal.

Povedz ci je tento postup spravny, niesom chemik, a este, daj zdroj, z ktoreho mas informaciu, ze je to 1-5 mmol za hodinu.

BJ_2

hclckar - cez google som nedohladal, kolko gramov hcl sa vylucuje. Mozes hodit link?
Vsade sa pise len , ze sa vylucuje zaludocna stava, sucastou ktorej je hcl, plus nejake dalsie veci. Pise sa takisto len o vyslednom pH ktore vznikne v zaludku. Ale o samotnom mnozstve HCL sa nepise nikde, kde som hladal.

hclkar

ma vobec vyznam konzumovat tak nizko kocentrovany roztok(teraz sa nevyjadrujem k tomu, ci je to bezpecne alebo nie)?
ide o to, ze na nete sa daju najst odporucania, ze sa ma konzumovat niekolko gramov hcl s jedlom - v zavislosti od velkosti jedla, mnozstva bielkovin + stavu pacienta.

okrem toho som si takisto vsimol, ze k tomu odporucaju konzumovat aj betain.

tato diskusia sa mi zda neodstatocna, zaujemcom odporucam pouzit google.

hehe1

phillips je na 90 percent slovensky doktor a po 7 rocnom behani mozem povedat, ze vedia houno, bez okolkov... len predpisuju kraviny chemicke, co absolutne nepomahaju a blokuju zaludocnu kyselinu, co ludom casto este zhorsi ich problemy... neriesi sa absolutne travenie z hladiska dostatku kyselin, enzymov, probiotik a podobne, testy na intolerancie sa bagatelizuju, lebo drviva vacsina(aj docentov) nema o tom ani sajnu, derave crevo tiez nic atd. atd...znalosti na urovni roku 1995, ale bude sa to tvarit ako majster svetla a este z teba robit debila, popripadne blazna a clovek nebyt internetu a mnozstva ludi, co zazivaju s tymto slovenskym zdravotnickym hnojom to iste a radia si, tak pokape....to su cire fakty bez emocii...

BJ_2

Presne ako pise hehe... my inteligentni ale vieme najst riesenia. Aj ked toto, je len taka barlicka, ale funguje najlepsie a je najlacnejsia. Obnova produkcie zaludocnej kyseliny, je ovela zlozitejsi proces, v podstate treba dat dokopy cele telo a traviacu sustavu, a su aj postupy co zregeneruju bunky zaludocnej sliznice, co produkuju HCL. Ja osobne by som sa ale spolahol na dlhsiu a bezpecnejsiu cestu, cez hladovky.
O obnove HCL v zaludku pise Jarda Zajicek, cesky liecitel, ale navod ani nechcel zverejnit dlhe roky, lebo sa tam pouzivaju potencionalne jedovate bylinky. Moj postup sice nieje bohvie co, stale si kvapkat HCL, ale funguje to skvele, proste sa tam doplni ked tam neni. Ziaden iny liek ju nenahradi.

hehe1

ludia maju v dnesnej dobe malo zaludocnych kyselin, ale u dochtora je popularne napchat ludi blokatormi hcl a este cloveku zhorsia travenie... boli ta brucho? helicid, zle ti travi? helicid, mas problemy so zaludkom, helicid, nepomaha ti helicid, daj si viac.... ech kolko kravin som sa uz napocuval

BJ_2

Kludne sa podme bavit o chemii. 0,03% roztok ti akoze rozlepta pazerak a ustnu dutinu? No robim to takto uz niekolko rokov, a nikdy mi to nic nerozpletalo, takze pravda bude asi niekde inde. A samozrejme, mnoho ludi to pouziva tiez z uspechom, nikomu to nikdy nic nespravilo. Desiatky ludi...