Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Nedostatok zaludocnej kyseliny

philips

BJ2, ideme sa baviť o chémii a biochémii? Ak áno, tak ti vopred oznamujem, že tvoje šance sú mizivé. Isto som si nepomýlil HCl a H2SO4..
Rob ako myslíš, každopádne tvoj postup nie je zdravotne vhodný.

BJ_2

philips, joj nepanikar ked pocujes slovo kyselina, treba panikarit!!! lepsie by bolo nastudovat si aspon zakladne informacie o kyselinach, kym nieco vypustis z ust. Robim to takto uz niekolko rokov, rovnako mnoho ludi, ktorym som to poradil na travenie, nikomu nic nepoleptalo. Kyselina chlorovodikova nieje ani silna zieravina, asi si ju mylis s kyselinou sirovou. A 4%-tna HCL je bezpecna aj na pracu, ani prilis neprcha, cize si ani nemozes poleptat sliznicu nosa a pluca, ked vdychnes vypary ako po 35%tnej. , Navyse predcim ju pijes, zriedis ju s tou vodou este asi 100x, cize pijes tak 0,03% roztok kyseliny HCL, chuti asi ako citronova stava a je aj rovnako kysla. Moze Ti to akurat tak maximalne nachvilu oslabit zubnu sklovinu, ale to robi aj citronova stava... ale urcite Ti to nerozlepta sliznicu. A z obchodu kupujes 4% tnu, ta nieje nebezpecna ani na pracu. Nebezpecna je len 35% tna, lebo vypusta vypary.

No a je to bomba na travenie, pokial ma clovek malo kyseliny HCL, tak si vysleduje, aku davku musi doplnit, a citelne to zlepsuje travenie, lebo uloha HCL v zaludku je velmi dolezita.

philips

Rozhodne ti nedoporučujem postup od BJ2! Dutina ústna, hltan a ani pažerák nie sú chránené voči pôsobeniu žieraviny, môžeš si ublížiť.

BJ 2

HCL mozes doplnat aj priamo. Kup si 3-4% kyselinu chlorovodikovu z centralchemu (vo farmaceutickej cistote, nie technicku), a kvapkaj si do maleho mnozstva vody 5-10 kvapiek, a uvidis ci ti to pomoze na travenie. Mozes to uzit aj tesne pred jedlom, alebo tesne po jedle. Da sa uzivat aj vyssia davka, 15-20 kvapiek, ale treba vyskusat. Nemala by sa objavit nevolnost v zaludku, vtedy si uz davku presvihla.

Na obnovu produkcie HCL v zaludku nieje nic konkretne... to sa musi telo zregenerovat samo, zdrave telo jej produkuje dostatok.

MmL

Ja som na travenie pouzivala costi. Nie je to presne na.tvorbu zal.kyseliny ale podporuje trave ie a motilitu zaludka tym sa isto vytvara zaludocna.kyselina. je to na predpis. Potom su olnopredajne "lieciva"na baze vitaminu B