Dobry den, bol som darovat krv a prislo mi predvolanie na opatovne odobratie vzorky. Po kontrolnom odbere mi prisiel list, ze som bol vyradeny z darcovstva krvy, kvoli reaktivite testu Enzyhnost a-HBc monoclonal. Prisli mi aj nejake vysledky ale vobec sa v tom nevyznam :( vedel by niekto poradit? Mam sa bat? Uz som objednany na 9.8. na vysetrenie ale mam velky strach. Vdaka
Vyradenie z darcovstva, anti-HBc reaktivne vzorky
Ahoj,tiez ma vyradili na zaklade tohoto. Obvodna mi robila tieto iste odbery a nic sa mi neukazalo
Tak nechapem. Chcem darovat a nemozem...
Praveze prisli len tieto vecicky nic ine. A hned som sa objednal na hepatologii nie je mi to vobec jedno, lenze termin mi dali az na 9.8. tak zijem stale v obavach, preto som sa sem rozhodol napisal. Lebo prehladal som asi vsetky stranky na nete ale nic spolu s vysledkami mi nedalo nejak zmysel. Len sa trosku bojim kedze sa po naslo aj po 6 mesiacoch opakovane, a som uplne vyradeny, aby to nebolo nieco chronicke alebo tak nieco naozaj zle :(
Anti HBs - sú protilátky, ktoré chránia organizmus pred Hep. tp B - nameraná hodnota je žiadna - teda nie si imúnny voči typu B. Ich prítomnosť označuje len rezistenciu organizmu, prípadne v minulosti takúto infekciu prekonanú. Opačne Anti HBc - ich hodnota sa zvyšuje po nástupe infekcie a takisto počas jej priebehu. Jednoznačne toto konzultuj so svojím lekárom.....
Neznamena nahodou REAKTIVNY vysledok, nieco medzi negativitou a pozitivitou a je nutnost dalsich testov? Davalo by to celkom zmysel ak je jeden z dvoch antigenov hepatitidy B negativny. Vyskocila iba hodnota jedneho antigenu...
Hej, pracujem v zdravotníctve.
Podľa prvého máš protilátky proti HBc antigénu, ale podľa druhého nemáš protilátky proti HBs antigénu.. Čo je celkom zvláštne, keďže vírus hepatitídy B obsahuje oba tieto antigény...
Ale je možné, že som len nepochopil tie výsledky, lebo mi prídu divné.. Musíš si počkať na vyjadrenie toho lekára.
To je nejake zvlasne z toho vysledku nie je zrejme ze mas protilatky proti Hbc... Len ze -anti Hbs mas 0. Nemas este nejake vysledky?
Trochu som sa sekol. Ak nahodou ide o B, nemaj boja, to sa da vyliecit. Ale nehadz flintu do zita, uvidis co povie doktor. Drzim palce
@philips - vyznate sa prosim vas trosku v danej problematike? Co vam na vysledkoch konkretne nesedi? Uz sa neviem dockat ked sa dostanem k tomu lekarovi a zistim o co ide.
Mne osobne tie výsledky nedávajú zmysel, ak mám byť úprimný.. Ale anti-HBc je hepatitída B, nie C
Partnerka jestala, ziadne jednorazove ani ine znamosti. Darovat som bol praveze prvykrat a hned v tom takyto sok. A ide o C? ja som akosi myslel ze ide o B. A neviem teraz ci sa bat ze je to uz nieco chronicke, kedze som bol trvalo vyradeny a po 6 mesiacoch na opetovnom zistovani sa to naslo. Vobec neviem ako to funguje :/