Vyradenie z darcovstva, anti-HBc reaktivne vzorky

Príspevok v téme: Vyradenie z darcovstva, anti-HBc reaktivne vzorky
Karol345

Dobry den, bol som darovat krv a prislo mi predvolanie na opatovne odobratie vzorky. Po kontrolnom odbere mi prisiel list, ze som bol vyradeny z darcovstva krvy, kvoli reaktivite testu Enzyhnost a-HBc monoclonal. Prisli mi aj nejake vysledky ale vobec sa v tom nevyznam :( vedel by niekto poradit? Mam sa bat? Uz som objednany na 9.8. na vysetrenie ale mam velky strach. Vdaka

iv ka

Ahoj,tiez ma vyradili na zaklade tohoto. Obvodna mi robila tieto iste odbery a nic sa mi neukazalo
Tak nechapem. Chcem darovat a nemozem...

Karol345

Praveze prisli len tieto vecicky nic ine. A hned som sa objednal na hepatologii nie je mi to vobec jedno, lenze termin mi dali az na 9.8. tak zijem stale v obavach, preto som sa sem rozhodol napisal. Lebo prehladal som asi vsetky stranky na nete ale nic spolu s vysledkami mi nedalo nejak zmysel. Len sa trosku bojim kedze sa po naslo aj po 6 mesiacoch opakovane, a som uplne vyradeny, aby to nebolo nieco chronicke alebo tak nieco naozaj zle :(

rasto212

Anti HBs - sú protilátky, ktoré chránia organizmus pred Hep. tp B - nameraná hodnota je žiadna - teda nie si imúnny voči typu B. Ich prítomnosť označuje len rezistenciu organizmu, prípadne v minulosti takúto infekciu prekonanú. Opačne Anti HBc - ich hodnota sa zvyšuje po nástupe infekcie a takisto počas jej priebehu. Jednoznačne toto konzultuj so svojím lekárom.....

Hepa5754

Neznamena nahodou REAKTIVNY vysledok, nieco medzi negativitou a pozitivitou a je nutnost dalsich testov? Davalo by to celkom zmysel ak je jeden z dvoch antigenov hepatitidy B negativny. Vyskocila iba hodnota jedneho antigenu...

philips

Hej, pracujem v zdravotníctve.
Podľa prvého máš protilátky proti HBc antigénu, ale podľa druhého nemáš protilátky proti HBs antigénu.. Čo je celkom zvláštne, keďže vírus hepatitídy B obsahuje oba tieto antigény...
Ale je možné, že som len nepochopil tie výsledky, lebo mi prídu divné.. Musíš si počkať na vyjadrenie toho lekára.

Terkaaaaaaaa

To je nejake zvlasne z toho vysledku nie je zrejme ze mas protilatky proti Hbc... Len ze -anti Hbs mas 0. Nemas este nejake vysledky?

Hepa5754

Trochu som sa sekol. Ak nahodou ide o B, nemaj boja, to sa da vyliecit. Ale nehadz flintu do zita, uvidis co povie doktor. Drzim palce

Karol345

@philips - vyznate sa prosim vas trosku v danej problematike? Co vam na vysledkoch konkretne nesedi? Uz sa neviem dockat ked sa dostanem k tomu lekarovi a zistim o co ide.

Karol345

Partnerka jestala, ziadne jednorazove ani ine znamosti. Darovat som bol praveze prvykrat a hned v tom takyto sok. A ide o C? ja som akosi myslel ze ide o B. A neviem teraz ci sa bat ze je to uz nieco chronicke, kedze som bol trvalo vyradeny a po 6 mesiacoch na opetovnom zistovani sa to naslo. Vobec neviem ako to funguje :/