....ahojte mal by som otazku ohladom dusevneho zdravia jednej mladej zeny. poznam ju iba z videnia ale mam pocit ze sme si padli do oka. ale vsak to neviem pokym sa nespytam. vsak klasika. no lenze tu je taky mensi problem. ja si nie som isty ci je mudre sa jej nieco to pytat. problem nie je vo mne pretoze ja sa jej nehanbim. problem je v nej. budem strucny. ona vyzera tak na 27-28 rokov. pekna slusne normalne vyzerajuca mlada zena, normalne oblecena, nic zvlastne na nej. no lenze som ju uz dva tri krat videl ako tak cudne gestikuluje rukami. ako keby pred sebou nimi tak rozhadzovala, na nieco ukazovala, oznacovala. nema pritom v ruke telefon, zatial bola vzdy sama ked to robila. vyzera to velmi zvlastne a prvy krat ma to zarazilo. nemyslim si ze fetuje pretoze na to vobec nevyzera. ako som pisal vyzera slusne upravena nema cudne oci ani ncudny vyraz tvare a po inej stranke vyzera byt zdrava. az na tuto malickost.
.....v minulosti som uz videl ludi ktori trpeli samomluvou, nejak sa cudne mykali, alebo gestikulovali. ale vzdy niecim trpeli. bud boli za tym nejake drogy, alebo mali psychicky problem mohla to byt psychoza alebo neuroza. napokon kto robi take cudne veci. no asi ze nikto zdravy. nikto koho stretavam to nerobi. a ona to robi uplne okato. co si mam o tom mysliet. da sa to brat ako symptom nejakej schizofrenie ??? alebo niecoho ineho.
.....ja neviem ako by som si poradil so schizofrenickou kebyze sa naozaj pacime jeden druhemu a skusime spolu randit. ale nejde tu len o mna. tisic krat viac by ma mrzelo kebyze to spolu skusime, ja zistim ze je naozaj chora, ona by sa na mna nebodaj namotala a potom by som ju mal opustit kvoli tej chorobe. nedokazal by som jej takto ublizit aby bola opustena kvoli tomu. teda keby mala taku diagnozu. proste to by som nedokazal.
....stretol sa niekto s niecim takym ?