mam otazku. je schizofrenicka ?

Príspevok v téme: mam otazku. je schizofrenicka ?
anonym87

....ahojte mal by som otazku ohladom dusevneho zdravia jednej mladej zeny. poznam ju iba z videnia ale mam pocit ze sme si padli do oka. ale vsak to neviem pokym sa nespytam. vsak klasika. no lenze tu je taky mensi problem. ja si nie som isty ci je mudre sa jej nieco to pytat. problem nie je vo mne pretoze ja sa jej nehanbim. problem je v nej. budem strucny. ona vyzera tak na 27-28 rokov. pekna slusne normalne vyzerajuca mlada zena, normalne oblecena, nic zvlastne na nej. no lenze som ju uz dva tri krat videl ako tak cudne gestikuluje rukami. ako keby pred sebou nimi tak rozhadzovala, na nieco ukazovala, oznacovala. nema pritom v ruke telefon, zatial bola vzdy sama ked to robila. vyzera to velmi zvlastne a prvy krat ma to zarazilo. nemyslim si ze fetuje pretoze na to vobec nevyzera. ako som pisal vyzera slusne upravena nema cudne oci ani ncudny vyraz tvare a po inej stranke vyzera byt zdrava. az na tuto malickost.

.....v minulosti som uz videl ludi ktori trpeli samomluvou, nejak sa cudne mykali, alebo gestikulovali. ale vzdy niecim trpeli. bud boli za tym nejake drogy, alebo mali psychicky problem mohla to byt psychoza alebo neuroza. napokon kto robi take cudne veci. no asi ze nikto zdravy. nikto koho stretavam to nerobi. a ona to robi uplne okato. co si mam o tom mysliet. da sa to brat ako symptom nejakej schizofrenie ??? alebo niecoho ineho.
.....ja neviem ako by som si poradil so schizofrenickou kebyze sa naozaj pacime jeden druhemu a skusime spolu randit. ale nejde tu len o mna. tisic krat viac by ma mrzelo kebyze to spolu skusime, ja zistim ze je naozaj chora, ona by sa na mna nebodaj namotala a potom by som ju mal opustit kvoli tej chorobe. nedokazal by som jej takto ublizit aby bola opustena kvoli tomu. teda keby mala taku diagnozu. proste to by som nedokazal.

....stretol sa niekto s niecim takym ?

Buboooo

Pani ktoru pznam, velmi mila a inteligentna zena. Nepije, nefetuje, zije normalnym zivotom. Ale rozprava si sama pre seba. Ked je sama. Opakuje si nejaku situaciu, alebo co povedala niekedu sa sama zasmeje a sem tam aj rukami gestikuluje. Niekde som citala, ze ludia, ktori sa rozpravaju sami so sebou su nadpriemerne inteligentni. Moj priatel to robi tskisto. Vidim ho niekedy ked som v obchode a uz cakam na pokladni, on ma caka vonku ako sam pre seba si nieco vysvetluje :-) je to zlate nahodou a ludia okolo neho a on vo svojom svete. A ked sa ho spytam s usmevom co si si to tam vysvetloval pre seba? Tak sa aj lakne ze som ho videla ale sa smejem, ved co je na tom :-) je to moj kocurik milovany

Dedko75

Očuj nick- sloveeeeenský o--------bčan-však povedz také Adminovi-keď sa ti nepáčia nazory.Daj s ním reč a neofukuj tu.

Dedko45

Nedá sa vám to vysvetliť.Ked má vyhrady voči nej, hned ho napadne takéto, tak nech si nájde inú-tato nie je vhodná pre ňho. Takto sa správa plno ludí.Je lepšie takéto niečo- alebo aj ked použije slúchadla.-Ako chodiť po lekároch.Nie ja trepem.Ide do jej súkromia.Preto to je zlé.

slovensky ozran

ocuj dedo a julo a neviem kolko mas nickov

ty tak neskutocne trepes :-DDD vacsie picoviny som uz dlho necital jako

Dedko45

Ja ti poviem takto.Vymenoval si plno chorob.Epilepsia, väčinou padne na zem,ty mu máš podať pomoc.
Napísal si ďalšie ochorenia....ty to neodhadneš-ty niečo vidíš čo sa ti zdá iné nemusí byť pravda.
Keď chceš pomáhať tak si naštuduj čo máš robiť ak niekto spadne,nešpekuluj lebo to nevyriešiš.
Moj dedko-keď sem príde možeš sa stretnúť keď budeš mať zaujem.
Vyrastal v pralese-sú mudrejší ako my.Vedia čo robí slnko, mesiac ako sa pestuje všeličo možné ako loviť atď.
To tvoje ponižovanie amazonských pralesov nie je na mieste.Ty si to pohľadaš na internete,ale nevieš to.
Oni mali rozne ritualy,pozri dok. filmy-aj sem to ide, aj tu tak ľudia robia.Tancovali vydávali zvuky, dobrý relax.V* meste môžeš na ulici-oni mali na to priestor.
Čo robia tam dole taliani, greci-sú hluční na ulici,tancuju spievaju.vydávajú tiež rôzne zvuky.
Porozpravaj sa s ňou-ale jemne.Akonáhle začneš s takýmto niečím tak neviem či ťa nebude hnať.
Milujem hýbanie sa na ulici-slobodne.Pekný deň.

anonym87

...nechapem co si podrazdeny/a. ja netvrdim ze to ma, len sa pytam, asi si si nevsimol, poriadne citaj ked uz chces reagovat.
vyzera to na psychicky alebo neurologicky problem. moze to byt aj vedlajsi efekt neuroleptik. moze mat epilepsiu. nebodaj huntigtona. to ja neviem preto som tuto temu asi zalozil. nie ?? len dufam ze odpovie aj niekto iny nez ty. na teba uz nereagujem.

ide o to ze nepotrebujem robit problemy sebe ani jej. aj keby som sa jej pacil tak to neznamena ze si s nou musim zacat. faktom ostava ze ten prejav nie je bezny, je cudne to co robi, nikto iny to nerobi.
podoba sa to skor na taketo nieco
www.youtube.com

ale spytam sa inde. toto tu nema zmysel.

Julozvesmiru

Prečo je tolko chorých?
Lebo pozoruju iných-a si to medzi sebou rozpravajú.Čo ke´d je to to?A ked náhodou ide nejaký dr. po ulici-ktorý absolutne nechápe trendy-nesleduje- a hry-techniku, a to čo inde je bežné, amen maria.
Reč tela-to vie len ten človek prečo tak robí, nikdo iný.
Ty máš teda čo za problém?
Použil si diagnozu ktorej zrejme nerozumieš-samomluva takého to rázu- tam nepatrí.
Choď si to dať vysvetliť niekomu a netrep.Choď jej povedať čo si o nej myslíš-vykopla by ťa.

Julozvesmiru

Prečo je tolko chorých?
Lebo pozoruju iných-a si to medzi sebou rozpravajú.Čo ke´d je to to?A ked náhodou ide nejaký dr. po ulici-ktorý absolutne nechápe trendy-nesleduje- a hry-techniku, a to čo inde je bežné, amen maria.
Reč tela-to vie len ten človek prečo tak robí, nikdo iný.
Ty máš teda čo za problém?
Použil si diagnozu ktorej zrejme nerozumieš-samomluva takého to rázu- tam nepatrí.
Choď si to dať vysvetliť niekomu a netrep.Choď jej povedať čo si o nej myslíš-vykopla by ťa.