mam otazku. je schizofrenicka ?

Príspevok v téme: mam otazku. je schizofrenicka ?
anonym87

....ahojte mal by som otazku ohladom dusevneho zdravia jednej mladej zeny. poznam ju iba z videnia ale mam pocit ze sme si padli do oka. ale vsak to neviem pokym sa nespytam. vsak klasika. no lenze tu je taky mensi problem. ja si nie som isty ci je mudre sa jej nieco to pytat. problem nie je vo mne pretoze ja sa jej nehanbim. problem je v nej. budem strucny. ona vyzera tak na 27-28 rokov. pekna slusne normalne vyzerajuca mlada zena, normalne oblecena, nic zvlastne na nej. no lenze som ju uz dva tri krat videl ako tak cudne gestikuluje rukami. ako keby pred sebou nimi tak rozhadzovala, na nieco ukazovala, oznacovala. nema pritom v ruke telefon, zatial bola vzdy sama ked to robila. vyzera to velmi zvlastne a prvy krat ma to zarazilo. nemyslim si ze fetuje pretoze na to vobec nevyzera. ako som pisal vyzera slusne upravena nema cudne oci ani ncudny vyraz tvare a po inej stranke vyzera byt zdrava. az na tuto malickost.

.....v minulosti som uz videl ludi ktori trpeli samomluvou, nejak sa cudne mykali, alebo gestikulovali. ale vzdy niecim trpeli. bud boli za tym nejake drogy, alebo mali psychicky problem mohla to byt psychoza alebo neuroza. napokon kto robi take cudne veci. no asi ze nikto zdravy. nikto koho stretavam to nerobi. a ona to robi uplne okato. co si mam o tom mysliet. da sa to brat ako symptom nejakej schizofrenie ??? alebo niecoho ineho.
.....ja neviem ako by som si poradil so schizofrenickou kebyze sa naozaj pacime jeden druhemu a skusime spolu randit. ale nejde tu len o mna. tisic krat viac by ma mrzelo kebyze to spolu skusime, ja zistim ze je naozaj chora, ona by sa na mna nebodaj namotala a potom by som ju mal opustit kvoli tej chorobe. nedokazal by som jej takto ublizit aby bola opustena kvoli tomu. teda keby mala taku diagnozu. proste to by som nedokazal.

....stretol sa niekto s niecim takym ?

anonym87

frederica
...jednoducho to vyzera ako mimovolne pohyby. videl som zatial len pohyby ruk, iny priznak nie. naviac to na nikom inom z ludi ktorych stretava v hoc akej situacii nikdy nevidim. odlisuje sa tym od svojho okolia. videl som to davnejsie asi len u ludi o ktorych som vedel ze nie su nejak dusevne ok.

frederica

to si zažil naozaj alebo v predstave.?
Samomluva to je trening na odreagovanie, relaxaciu-vyrozpravaš čo ťa trapi do vankuša, na ulici, v prirode. To je taký trend.
Ja vidím takých plno. To sa doporučuje. Tu sa horšie blbosti pýtaju a nie je im nič.
Pride niekde človek a niečo sa mu pači -tak povie jej to je teda zlaté.-to je podla teba divné?
Niekto ma niečo z rukou tak tým cvičí/počas chodzi má čas/ alebo len tak su také cvičenia-najma ak dlho píšeš alebo s tým robíš.......

frederica

to si zažil naozaj alebo v predstave.?
Samomluva to je trening na odreagovanie, relaxaciu-vyrozpravaš čo ťa trapi do vankuša, na ulici, v prirode. To je taký trend.
Ja vidím takých plno. To sa doporučuje. Tu sa horšie blbosti pýtaju a nie je im nič.
Pride niekde človek a niečo sa mu pači -tak povie jej to je teda zlaté.-to je podla teba divné?
Niekto ma niečo z rukou tak tým cvičí/počas chodzi má čas/ alebo len tak su také cvičenia-najma ak dlho píšeš alebo s tým robíš.......

frederica

Tak možno niečo si nacvičuje do školy ak je to študent alebo dospelý,teraz sa učia aj na ulici ako ked deti chodili
do školy a nahlas si rozpravali.možno nejaký krúžok.teraz sa vyjadruju aj na ulici,
Nepočul si?bola akcia pred niekolkými rokmi. že všetci ľudia zastali a začaloin kričať minuta-vykričme sa.
Teraz je to tak.To čo má niekto ten hards.... šak to nevidno.
Ked chodí niekto niekde na kurz tam mu hovoria ,že si to majú rozcvičovať pri čakaní na autobus,
na prechádzke......Kdekoľvek
Ide do obchodu a hovorí si napr. musím kupiť..... pozera autobusové trasy a hovorí-tadiaľ pojdem.
alebo si zanadáva.To pomáha.Jeden mi raz povedal hovorí si sám pre seba a že je to divné-a ja mu na to kludne i hovorte-to pomáha ten priestor je slobodný pre všetkých.
No nehnevaj sa. Odterazsi budem davať pozor-aby nahodou som nepovedala sama pre seba, ked takto pozoruješ.Pre istotu si to zoberem do uší.Nahodou ťa stretnem ako vyzeraš?Minule som sa jedného na to pýtala-vpohode bol.
V parku sa učia ľudia-vzdelavanie celý život.........spýtaj sa jej zastav ju-čo to robíš?(:

anonym87

....handsfree samozrejme dokazem roslisit neprisiel som prave dnes z amazonskeho pralesa do civilizacie. ona sa pritom nerozpravala a gestikulacia bola ciastocne podobna aj tomu ako ked niekomu nieco vysvetlujete ale nikto pri vas nie je. pamatam si na jeden moment ktory vyzeral ako keby tukala do vzduchu na nieco. nepozerala sa na nikoho pritom. len gestami. rozcvicovanie to nebolo tiez. tolko snad rozpoznat viem. no ale dakujem za ochotu aj tak....

....ako neviem mozno sa prihovorim a hadam to bude len nieco neuroticke. nejaka nutkava potreba to robit. to by bol ten lepsi pripad....

WHISPER

frederica...

:-D to minule som šla s kamoškou a oproti nám išla žena a rukami gestikulovala a rozpravala sa sama so sebou... sme nechápali..

ked sla okolo nás až tak všimli sme si že telefonuje s "handsfree" :-D

autor témy:

nemusí mať nič psychické,.. može to mať aj fyzický povod. napr. karpalny tunel alebo guynov syndrom- je tam toho..... čo sposobuje bolesti a tak si akoby rozcvičuje ruky ked je sama resp. myslí si že ju pri tom nikto nevidí.. može mať krče do rúk... čokolvek...

prečo by mala mať schizu?!!

Frederica

Ty si alelu hňupko.Teraz su také malé veci v ušiach, cez čo počuje z mobilu rozhovor, alebo sa niečo učila.
Tak normálne chodia ľudia po ulici.Ja sa tak učím, repliky,alebo si čitam nahlas Poučenia na ulici.
Musím ťa sklamať zle vidíš a myslíš.
Šak sa jej spýtaj čo s tým otravuješ.

anonym87

bobor
.. ?? ja si nemyslim ze budeme spolu chodit ale skusit to na nu mozem, to si myslim. len vaham lebo ma tie zvlastne prejavy. a nechapem co sa cudujes nad oslovenim baby na ulici. je to normalna vec. neposudzuj vsetko podla seba.