ahojte mam menšiu dilemu. V novembri 2016 som odisla od priatela s ktorym som byvala, pretože sa to uz nedalo psychicky zvladnut( neustaly nezaujem, zle spravanie,lahostajnost voci mne a mojej rodine, nechcel deti, svadbu) po mesiacoch som spoznala noveho cloveka s ktorým je vsetko jednoduchsie, od zaciatku mi ponuka to co mi v minulom vztahu chybalo.Od začiatku by už najradsej so mnou byval,mal so mnou detia svadbu.Moj byvaly priatel sa po mesiacoch spamatal, a začal mi slubovat veci po ktorych som vzdy tuzila pri nom svadba, deti, navstevy mojej rodiny.Vravi ze si vela veci uvedomil, bol to zly rozchod ,po mesiacoch ho to zacalo len trapit a uvedomil si ze ma stratil, a tak velmi ho to chytilo ze si uz chcel siahnut na zivot. Teraz sa neviem rozhodnut ci mam znova verit byvalemu s ktorym bolo vsetko zlozite alebo terajsieho s ktorym ide vsetko tak lahko, pretože terajsieho mam rada a viem ze mi s nim bude dobre, ale s byvalym sme boli spolu 10 rokov, (1laska),lenže sa bojim dalsieho sklamania. Byvaly priatel zacal podnikat kroky odisišl do zahranicia pracovat a vola ma nech pridem za nim a budeme spolu a zacneme pracovat na dietatku.Vidim zmeny ale mam strach , ze sa zle rozhodnem, nežiadam o to aby niekto rozhodol za mna, len chcem pocut vas nazor, ako nestrannych ludi ktorý nas nepoznaju.dakujem
Bývaly vs.terajší
Tak a je rozhodnute :)vyhral sucasny priatel.byvaly by mal ostat byvalym.stale je to ten isty clovek.som stastna so sucasnym.aj ked ma kus skrie ze byvaly sa trapi.nemala by som byt taka citliva ale osudy ludi mi nikdy neboli lahostajne.dakujem vam za podporu a rady :)
Ty kokos normalne som sa skoro zlakol ze to pisala moja byvala uplne niektore veci sedia do bodky...ale ked si spomeniem na nejake veci tak mi odlahlo ze to nepisala ona lebo ta moja mi napisala jednoducho sa k tebe nevratim.... a ani otom neuvazuje skoda ze moja byvala otom neuvazuje ako ty :/
Akokoľvek sa rozhodneš, vždy sa rozhodneš správne. Je to tvoja cesta. Každopádne napíš ako to dopadlo
A co tak to nechat na prirodu a tvoje hormony a nezapajat emocie? Ovonaj jedneho i druheho - najlepsie intimne casti tela bez parfemov a ktoreho vona Ta viac bude pritahovat ten bude mat sancu.
Priroda to zariadila tak, aby si partneri pre "spravny vyber genov" tam dole vonali a chutili, co zvysuje pravdepodobnost pocatia zdraveho potomstva. Zeny ale aj muzi ktori mali viacero partnerov to mozu potvrdit. Niekto ma stastie a najde - zalubi sa hned na prvykrat do chemicky i povahovo vhodneho partnera, vtedy si navzajom vonaju aj chutia. Je naopak skoda, ak chemicky spravni partneri si nesadnu kvoli povahe ci roznym inym prioritam. Aj muzom niektore zeny tam dole vonaju a chutia, no ine nie. Vsetko to ale plati pri zakladnej hygiene.
Dakujem za vase nazory.byvaly sa vracia naspat zo zahranicia a ja stale bojujem so svojim vnutrom. Dufam ze sa rozhodnem spravne :)
Je v zahranici a citi sa tam sam, to je cele. Bola som v rovnakej situacii, zrazu som po niekolkych mesiacoch sama v zahranici tuzila byt zas s byvalym, s ktorym som sa ja rozisla. Len kvoli pocitu samoty, kvoli nicomu inemu. A je jasne, ze ti naslubuje, ked sa citi sam a ty si najlahsia obet, ktora by ho z tej samoty mohla vytrhnut.
10 rokov je dlhá doba. Za ten čas si zvykol na teba a teraz prišiel na to, že bez teba je ten život iný. Či sa k nemu vrátiť? Je to vabank, ak sa vrátiš, možno nejaký čas bude "sekať dobrotu", ale potom to môže ľahko prepadnúť do toho istého stereotypu, v ktorom ste obaja žili.
Bývalý sa nezmení možno nachvíľu, to iste som prežila, spamätal sa ale len nachvíľu po čase to bolo presne to iste. Takí ľudia sa nemenia, myslím že má emočný poruchu osobnosti či ako sa to volá, pár mesiacov tak potom zas inak ľahostajnosť nezáujem. Neviem či sa dá takému človeku pomôcť, asi k nemu stale niečo cítiš, ale čo z toho keď sa znovu budeš pri ňom len trápiť . A ty predsa niesi záchranárka aby si sa snažila mu v tomto pomôcť... Myslí v prvom rade na seba a na svoje šťastie, veď chceš rodinu deti... Pri bývalom to asi ťažko dosiahnes, keď nemá záujem sa stretávať ani s tvojou rodinou tak to v vážne nemysli. Ja by som mu už neverila. No možno si tým potrebuješ prejsť a skúsiť to znova, všetko nás v živote učí. Veľa síl prajem
uuf, fuha, tak toto, rozísť sa po takom strašne dlhom čase, to je už niečo. Ja som so svojím 11 rokov a neviem si prectaviť rozchod, rozvod ,odchoch, odlúčenie...je jedno,či ste manželia,či nie....ten ti ostane navždy v srdci,ako prvá láska....všetko sú už iba náhrady za ňu....
môžeš veriť bývalemu,že sa zmenil naozaj? prečo ked máš už nového tak riešiš bývaleho ved ty vlastne byvaleho miluješ... a nového máš iba na to,že nechceš byť sama a splna kritéria..nie? ale v skutocnosti chces byvaleho, lebo je to tvoja jedina láska,aj ked vieš, ze sa nikdy nezmeni,a vieš, že terajsi by ti dal k noham nebo...ale (!) noveho poznas par mesiacov kdezto stareho poznas pol zivota...takže to nie je vyrovnané. istotne aj na zač. byvaly bol takyto istý...teraz je novy tebou očarený,ale sklzne to rovnako do toho zleho,co bolo z byvalym.
Nepoznas dobre toho druheho, prveho ppoznas lepsie. ale ak si sa raz rozhodla pre terajsieho( co vsak nemam dojem z tvojej reci),tak zostan s nim,ak nie, tak sa rozbehni v ustrety k byvalemu a budete stastni, ak sa zmeni. Ty podvedome ho istotne chces, len tie dobre vlastnosti,co ma druhy chces na nom...ale byvaleho nezmenis on sa nikdy nezmeni,aj ked si teraz sype popol na hlavu, je to iba z donutenia,lebo si mysli,ze ta strati...ale CHLAPI SA NIKDY NEMENIA, to si pamataj...
noveho ale najprv lepsie spoznaj, a tak si s nim zacni ...a neries uz stareho, neozyvaj sa, vymaz si ho odvsade, nereaguj na maily, sms na nic,....venuj sa iba novemu,ak vies,ze ma vlastnosti ake chces...! vymaz stareho zozivota...lebo vedz, ze to sklzne do rovnakeho niecoho.Aj ked viem,ze ti srdce pisti po starom,to citit z tvojho prispevku,ak bol taky strasny zly k tebe..nemala by si ho uz riesit viac...tot moja rada