Ako vyzerať staršie/ na svoj vek.

Príspevok v téme: Ako vyzerať staršie/ na svoj vek.
patka89

Zdravím, viem že je to netradičná otázka a mnohé odpovede budú typu "buď rada" no aj tak by ma zaujímal váš názor :). Mám 28 rokov no vyzerám o veľa mladšie, dokonca mi typujú aj 15. Asi je to tým že som útlejšej postavy, 158cm a štíhla (jem a nemôžem pribrať). Viem že by som to mala brať ako kompliment no je to už otravné keď vojdete do obchodu a predavačka vám povie ahoj, tak isto keď vám ľudia bežne tykajú. Je ťažké vybudovať si niekde prirodzenú autoritu. Pracujem v zdravotníctve a narážky typu že aké mladé dievčatká tu pracujú sú mi už nepríjemné. Moje sebavedomie a nálada automaticky klesá.. Behom rozhovoru mi ĺudia už začnú vykať, alebo sa čudujú že také "dievčatko" sa vie vyjadrovať. Žienky, poradte nejaké triky ktoré zostarujú.. Vlasy si farbím na čierno, tak isto si výrazne malujem oči (tmavý tieň, čierna linka, zvýraznené obočie) no žiadna lacná umelina niesom. Tak isto nosím oblečenie myslím že prislúchajúce môjmu veku (béžové, kaki, čierne, biele farby mám najradšej). Mám pocit že aj keď si dám vysoké podpatky vyzerám ako 15tka čo sa snaží vyzerať dospelo :/.

nnnuuu

Nie som expertom na look, v tom by ti vedela poradiť skôr vizažistka, možno všetko, čo robíš, robíš presne opačne. Ja mám tiež už pomaly sto rokov a stále vyzerám ako malý chlapec. Však si kukni fotku. Proste katastrofa...

Katka92

Ahoj :)
Tiez mam taky problem,akurat mam 25. Myslim si ze trochu moze dopomoct konturovanie tvare.
Skus zmenit uces,nenosit bizuteriu(ak nosis) ale sperky,bluzky,sukne,elegantne

Naco_meno

Ahoj :) prave minule sme mali debatu o tejto tematike s kolegynou-kamoskou... obe sice patrime do druhej kategorie (ku starsie vyzerajucim), tak sme to zhodnotili tak, ze: clovek vidi vysoku postavu, tak je dotycna osoba automaticky stara... ked zase nizku postavu, mlada... robime v praci, kde mame denne aj po 200ludi, a ludia si nas bezne plietli, pritom ja mam 22 a ona 30 :D ale mame obe cez 180cm, takze sme minimalne 35rokov stare :D ... a to sa ani nemalujem, len makeup a puder a hotovo... jednoducho, zmyslanie ludi nezmenis... ak maju v hlave zafixovane, ze vek je priamo umerny vyske, nepresvedcis ich... len sa s tym treba zmierit.. cim viacej budes davat najavo, ze Ta to stve, tym viac budu dobiedzat... ja som bola vzdy vsade najmladsia (zs, ss, robota), ale najvyssia, stava sa :) drzim palce

chapem ta

Vitaj v klube. Mam tiez 28 rokov a tipuju mi okolo 19, niekedy aj menej. V busoch sa soferi uistuju ci chcem naozaj dospelacky listok, ale to ma skor pobavi. Popravde som rada ze mi odhaduju dost malo rokov lebo aspon viem ze nevyzeram ako stara raspla kedze mam takmer pred 30tkou a mlady vyzor nebude vecne trvat. Zatial si to, da sa povedat, uzivam. Jedine co ma stve, pri mojej vyske 153 cm a chudej postave, je to, ze na mna pokrikuju mali parchanti s vekom okolo 14 rokov. Je to dost neprijemne, hlavne tie ich nechutne reci (domyslite si). Taktiez sa ma pokusaju balit 18 roc. chlapci. V tomto je to cele zle. Posobim ako dieta. Mna by hlavne zaujimalo, ako si maly clovek dokaze ziskat respekt, serioznost. Mam moznost pracovat ako sprostredkovatel, lenze budem sa musiet schadzat s klientmi. Nie obycajni bezni ludia, ale riaditelia, majitelia, obchodnici, podnikatelia.... Mna by to aj bavilo lenze problem je v tom, ze neposobim, ako to nazvat, serioznym profesionalnym vyzorom? Aj ked sa ohaknem do kosele, saka atd... stale som ako male dievca. Aj ludia a kamosi hovoria: ty si take male zlatunke dievcatko, princezna... Sakra, ako posobit dospelo (hlavne kvoli buducej praci).

Beata 28

Ahoj,viem ako sa cítiš a musí ti to už liezť poriadne na nervy.Ja mám zase opačny problem,mám tiež 28 rokov a robím v zdravotníctve,a tipuju mi vic,niekedy až extremne veľa a tiež už mám toho viac než dosť a pritom až tak staro nevyzeram,som štíhla,ale vysoka 175cm,mám dlhe vlnite vlasy,ešte hladku tvar bez vrasok,a predsa ma už hadžu do stareho železa,hlavne chlapi su až negentlmenskí,jeden nadhodil,"vy tu už strašne dlho robíte,takých 30 rokov",myslím si,tak to by som už musela mať cez 50,a nie jeden mi to stále opakuje,že tam dlho robím a tak ,ako to dokáže človeka zraniť že v tej chvíli by som sa vymenila s hocikym mladším alebo velmi mlado vyzerajucim a pritom tam robím len 8 rokov.Kamošky mi hovoria že som sa od školy nezmenila a nechápu prečo a tí ľudia tak posudzuju.Váž si toho že ešte tak mlado vyzeraš ešte budeš za svojim mladistvým vzhľadom ľutovať.

ella811

Ahoj, tu budem tykať, ale kebyže sa vidíme tak samozrejme vykám. :-)
No čiže chápem, že to musí byť už otravné keď ti stále tipujú tak málo rokov, ale nauč sa to brať ako kompliment. :-)
Ja mám opačný ,,problém,, s ktorým som sa už tiež stotožnila a naučila som sa s tým žiť. Mám 13, 14 sa blíži. Nie je jediný človek ktorý by mi tipol môj vek. Dokáže ma to už riadne nahnevať niekedy, lebo to je tak:,,Ahoj, no čo maturuješ?´´
Ja iba že v mysli: watafak, idem do osmičky...
Ale to je už extrém, inak mi typujú 15 v priemere a tento vek navyšujú. Je fakt ,,pecka,, keď ide nejaký milý chalan, začne ma baliť a ja ho iba zastavím s tým že:,,Mám 13, prepáč, viem, že nevyzerám.´´
Permanentne ma zastavujú týpci okolo 20 a myslia, že niečo pre nich, nejaká 16, mladé mäsko a ja iba v hlave že omg...
Nemaľujem sa, vlasy mám svojej farby, žiaden strih crazy, dlhé, medenej farby. 168 cm. Aj postavu mám vážne ako väčšina dobre vyzerajúcich žien dospelých, mám boky širšie, úzky pás, vpohode postava k takým 16 rokom asi. Cvičím, snažím sa zdravo stravovať, byť milá, mám na veci svoj názor, asi som vyspelejšia ako moje spolužiačky a tak, lebo už iba s diskusie s nimi mám niekedy pocit akoby som hovorila s niekým kto má odo mňa menej o dosť. Rozumiem si so staršími a takých mám aj kamošov aj kamošky, ale aj rovesníkov samozrejme. Obliekam sa myslím že fajn, tak aby som zvýraznila prednosti, snažím sa okey, nič nejako extra vyzývavé, preto sa aj nemaľujem, lebo sa mi 1.nechce to dávať na tvár a z nej, 2.ničiť si pleť..3.vyzerám už na dobrých 18.
Má to aj výhody aj nevýhody, napr.ma neodsúdia keď ma vidia za nejaké malé dievča...normálne so mnou podebatia a zvyknú byť radi, že som trochu mimo priemer, rozumovo(no neviem, ale snažím sa zmýšľať racionálne a nerobiť prvoplánové blbosti)
No tvári som ževraj krásna, ale tomu neverím, krása je relatívny pojem, no ja som celkom spokojná. Ale vždy je čo zlepšovať. Už som sa zmierila viac menej s tým, že ešte asi kvôli svojmu veku sklamem pár naradostených 22 ročných srdiečok, ale tak na vzťahy a obzvlášť s takýmito ľuďmi tohto veku je to ešte skoro lebo je predsa len rozdiel 13-21(čo vyzerá alebo je pedofília) a 21-29....:-)
Uvidíš, tebe sa to zíde keď budeš staršia.
Dúfam, že to budem mať ako u mojej mamky to bolo, že vyzerala keď bola mladá na staršiu a trz na mladšiu. :D
Ja sa s tým učím žiť a myslím, že v relácii uhádni môj vek by som bola dosť dobre na tom. :D
Prajem veľa šťastia a uvidíš, možno nie na prvý dojem ale po čase sa rešpekt vpohode dá vybudovať, lebo keď vidím, že aha tá slečna má niečo do seba, má správne názory, tak si úctu aspoň ja vybudujem sama a môže byť odo mňa mladšia, alebo vyzerať na rovnaký vek. Taktiež si myslím, že po 30 to už pôjde samo a v 40 si to začneš vážiť ako dar z nebies. ;-)
Pekný deň. :-)